DOLAR 32,3795
EURO 34,6541
ALTIN 2408,116
BIST 10072,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dekton karbon ayak izini azaltıyor

    Dekton karbon ayak izini azaltıyor
    03.12.2020
    A+
    A-

    Cosentino’nun ultra kompakt yüzey markası Dekton, ham maddeden ürünün kullanımına ve kullanım ömrünün sonuna kadar geçen tüm yaşam döngüsü boyunca karbon nötrlüğü sağlıyor.

     

    Birleşmiş Milletler tarafından onaylanan emisyon azaltma projeleriyle elde edilen karbon nötrlüğü tanımı, Cosentino Group’un sürdürülebilirlik ve çevre yönetimi açısından çabalarını teyit ediyor. Cosentino’nun ultra kompakt yüzeyi Dekton enerji, kaynak tüketimi, yenilenebilir elektrik kullanımı ve sürdürülebilir mobilite politikaları açısından daha fazla verimlilik elde etmek için son yıllarda Cosentino tarafından alınan güçlü önlemlerle destekleniyor.

     

    Karbon ayak izi hesaplaması alanında, 3 milyon Euro yatırımla emisyon azaltma planı uygulanan Dekton, yeni programla süreçlerinin optimizasyonunu sağladı. Sera Gazı (GHG) emisyonlarında yüzde 7’lik bir azalma elde etti. Karbon nötrlüğünü sağlamak için sera gazı emisyonu azaltma projelerine yatırım yaparak emisyonlarını dengeleyen Dekton, yaptığı yatırımlarla 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmayı  amaçlıyor.

     

    Cosentino Grubu Çevre Müdürü Antonio Urdiales, “Uluslararası ivmeyle birlikte, Cosentino’da, düşük karbonlu bir ekonomiye geçişte enerji verimliliği, emisyon azaltımı ve gelişmesini teşvik ediyoruz. Bu çevresel yatırımlar, yaratıcı, yenilikçi karakterimizi güçlendiriyor ve geleceğe yönelik vizyonla süreçleri geliştirmemize olanak tanıyor. Tüm yatırım ve çalışmalar, Sürdürülebilir Kalkınma için Küresel Hedefler performansımızı Yenilik (SDG 9), Sürdürülebilir Üretim (SDG 12) ve İklim Eylemi (SDG 13) gibi stratejik hedeflere ulaştıracak” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.