DOLAR 32,4597
EURO 34,784
ALTIN 2427,562
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde yeni sezonda ilk konser

    Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde yeni sezonda ilk konser
    12.10.2021
    A+
    A-

    15 Ekim Cuma akşamı saat 20.00’de Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek İDSO DENİZBANK Konserini şef Tolga Taviş yönetecek. Şef Tolga Taviş yönetiminde İDSO; keman sanatçısı Ellen Jewett ve obua sanatçısı Damla Tuncer’e eşlik edecek.

    Program:
    ⦁ İlkim Tongur, Obua, Keman ve Yaylılar için Prelude, “Uçucu Bir Rüyadan Sahneler” (*)
    ⦁ J.S.Bach, Re Minör Obua ve Keman için İkili Konçerto BWV 1060 (**)
    ⦁ E.Grieg, Holberg Süiti (***)

    (*) Besteci İlkim Tongur’un Obua, Keman ve Yaylı Çalgılar için Prelüdü, Bach’tan esinler yanında Türk Sanat Müziğinden çağrışımlarla bezenmiş sürprizlerle dolu bir eser.
    (**) Usta besteci Johann Serbastian Bach’ın, orijinal notaları kaybolan birçok eserinden biridir.
    ( Obua ve Keman için İkili Konçerto )
    (***) Norveçli besteci Edvard Grieg tarafından,  “Kuzeyin Moliere’i” olarak anılan şair Ludvig Holberg anısına bestelenmiştir. (Holberg Süiti)

    İDSO Müdürü Timuçin Abacı; “İDSO DENİZBANK Konser programımızda bu hafta da Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde tüm müzikseverleri ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. İstanbullulara bu haftaki konserimizde de güzel bir klasik müzik akşamı yaşatacağız” diyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.