DOLAR 32,3841
EURO 34,578
ALTIN 2385,058
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pronet ekibi güvenlik bilinci için sokakta

    Pronet ekibi güvenlik bilinci için sokakta
    07.08.2017
    A+
    A-

    Pronet ekibi güvenlik kavramına yönelik eksik veya yanlış kalıpları kırmak için Türkiye’nin dört bir yanında semt semt dolaşmaya başladı. Ekip görüştükleri kişilere güvenliğin bir lüks değil ihtiyaç olduğunu anlatıyor, basit ama hayat kurtaracak tedbirleri aktarıyor. Hedef toplamda 100 bin kişiye ulaşmak.

    Türkiye’de güvenlik ihtiyacı genellikle bir lüks olarak görülüyor. Oysaki kentleşmenin arttığı, pek çok kişinin kapı komşusunu bile tanımadığı günümüzde, güvenlik adına alınabilecek önlemleri bilmek ve doğru araçları kullanmak kimi zaman hayat kurtarıyor.

    Türkiye’nin lider güvenlik şirketi Pronet, bu görüşten yola çıkarak, toplumda güvenlik bilincinin artırılmasına yönelik bir proje başlattı. Bugüne dek 20 binden fazla kişiye ulaşılan proje kapsamında, Pronet ekibi Türkiye’nin dört bir yanında sokak sokak gezerek insanlarla yüz yüze görüşüyor; bu kişilere daha güvenli bir hayat sürmek için alabilecekleri basit önlemleri anlatıyor. Ekip şimdiye kadar İstanbul, Adana, Mersin, Antalya, Bursa ve İzmir’deydi. Proje kapsamında toplam 100 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

    “Güvenlikle ilgili kalıpları kırıyoruz”

    Pronet Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip, “Güvenlik konusunda bazı kalıplaşmış görüşler var. Örneğin, ev ve işyerlerinin güvenliği denildiğinde yalnızca hırsızdan korunmayı anlıyoruz. Oysaki yakın zamanda yaşadığımız sel felaketleri gibi olaylardan, gaz kaçaklarından ve yangından korunmak da günümüz teknolojisiyle mümkün. Acil sağlık ve panik hallerinde, evinizin dışındayken de faydalanabileceğiniz sistemler mevcut. Pek çok kişiyi şaşırtan bu detayları aktarmak, kalıpları kırmak ve insanların canını, malını, değer verdiklerini ve mahremini koruyabilmelerine katkı sağlamak için ekibimizle birlikte sahaya indik” dedi.

    Ekibin önerisi: Ücretsiz Panik Butonu Uygulaması

    Pronet’in görüştüğü kişilere önerdiği yöntemlerden biri, kendi geliştirdiği ücretsiz Panik Butonu Uygulaması. Kullanıcı, uygulamaya girip panik butonu ikonuna dokunduğunda, kullanıcının önceden belirlediği iki kişiye kullanıcının lokasyonunu ve tehlike durumunu belirten bir SMS gönderiliyor. Pronet abonesi olsun ya da olmasın herkesin kullanabileceği uygulamada, kullanıcının acil durumlarda ulaşılmasını istediği iki kişinin iletişim bilgilerini ilgili alanlara eklemesi yeterli oluyor. Bu sayede, tehlike anında, Pronet her yerde ve her zaman kullanıcının yanında olarak hayat kurtarıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.