DOLAR 32,369
EURO 34,806
ALTIN 2399,922
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ticari gayrimenkullerde bahar dönemi!

    Ticari gayrimenkullerde bahar dönemi!
    01.05.2024
    A+
    A-

    Enflasyon ve faizlerin düşmesini bekleyen piyasalarda, yatırımcıların rotası ofis ve dükkan yatırımına döndü. Ticari gayrimenkul satın alanların sayısı artarken, satış ofislerinde bahar havası yaşanıyor.

    Faizlerin en yüksek seviyeye geldiği bu dönemde, ticari gayrimenkul yatırımcısında hareketlilik gözlemleniyor. Faizlerin ve enflasyonun aşağı doğru ivmelenmesi öncesinde fiyat artışlarından etkilenmemek adına, gayrimenkul yatırımcısı harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in pozitif yöndeki açıklamaları, gayrimenkul yatırımcısında hareketliliğe sebep oldu. Bakan Şimşek’in yabancı yatırımcıların ülkemize ilgisinin yoğun olduğunu belirtmesi ve haziran ayı itibariyle enflasyonun düşüş yönünde hareket edeceğini aktarması, yatırımcıların yatırım enstrümanlarında değişikliğe gitmesine yol açıyor. AKTİM Çarşı – Ofis projesinin satış ofisinde canlılık olduğunu belirten Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, “Şu anda faizler olabildiği en yüksek seviyede. Bugünden sonra iniş ivmesi bekleniyor. Aşağı doğru seyredecek bir rotasyon durumunda, gayrimenkul piyasasındaki hareketlilik zamları da beraberinde getirecek. Bunun bilincinde olan yatırımcılar, şimdiden ticari gayrimenkul yatırımlarına başladı” diye konuştu.

    Ticari Gayrimenkuller mali istikrar sağlıyor!”

    Ticari gayrimenkullerin konut piyasasına göre daha çok rağbet gördüğünü de belirten Bilgiç, ticari gayrimenkul yatırımlarının sağladığı pek çok avantajla yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ettiğini söyledi. Bu avantajların sadece kısa vadeli değil, aynı zamanda uzun vadeli ve sürdürülebilir kazançları içerdiğinden de bahseden Bilgiç, “Yüksek kira getirisiyle birlikte, yatırımcısına mali istikrar sağlayan ticari gayrimenkuller, lokasyon avantajıyla birlikte, sağlam bir gelir kaynağı durumuna geldi. Enflasyonist ortamlarda güvenli liman olarak gösterilen ticari gayrimenkul yatırımları, artan talep karşısında gün be gün daha değerli hale geliyor. Diğer finansal araçlara kıyasla düşük riskli yatırım olarak gösterilen ticari gayrimenkul yatırımları, hisse senetleri gibi dalgalanan piyasalara göre avantajlı durumda bulunuyor” dedi.

    2024 yılı umut veriyor!”

    Durağan geçen 2023’ün aksine ticari projelerde 2024 yılı itibariyle hareketlilik başladı. Dövizin oynak seyri, faizlerin artışı gibi sebeplerle gayrimenkulden uzaklaşan yatırımcı şimdilerde gayrimenkul yatırımına yönelmeye başladı. Özellikle ofis ve ticari projelerin satış ofislerinde gözle görülür bir hareketlilik yaşanırken, hükümet para politikalarının sıkılaştırılmasıyla birlikte enflasyon ve faizlerde düşüş bekleniyor. Bu düşüşten sonraki süreçte gayrimenkul fiyatlarında artış olacağını belirten Bilgiç, “AKTİM Çarşı Ofis projemizde önemli markalarla görüşmelerimiz sürüyor. Ticaretini hızlandırmak isteyen markalar, yeni ofis ve dükkan arayışlarını sürdürüyor. Yenilenme ihtiyacı ve İstanbul’un merkezine dönüş isteği, projemizde talebe neden oluyor. Müşteri deneyimine yönelik tasarlanan yapılar, hem yabancı yatırımcıyı da ticaret için ülkemize yöneltecek, hem de yerli yatırımcıların iştahını kabartacak.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.