DOLAR 32,2555
EURO 35,0742
ALTIN 2470,322
BIST 10319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadınlar için kaynakçılık kursuna başvurular devam ediyor

    Kadınlar için kaynakçılık kursuna başvurular devam ediyor
    10.05.2024
    A+
    A-

    Kadıköy Belediyesi’nin Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ve Gedik Eğitim Vakfı ile birlikte düzenlediği kadınlar için kaynakçılık meslek eğitim kurslarına başvurular devam ediyor. 20-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek kaynakçılık kursunu tamamlayan kadınlar, uluslar arası geçerliliğe sahip sertifika almaya hak kazanacak.

    Kadıköy Belediyesi, çalışma hayatında kadın istihdamını arttırmaya ve toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini ortadan kaldırmaya yönelik ürettiği projelere bir yenisini daha ekledi. Kadıköy Belediyesi, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ve Gedik Eğitim Vakfı ile birlikte kadın kaynakçı yetiştirme kursları açmak için geçtiğimiz yıl bir protokole imza attı. Geçen sene ilk kez düzenlenen kaynakçılık meslek kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyer kadınların birçoğu kaynakçılık mesleğine ilk adımını attı.

    Eğitimler 20-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek

    Bu yıl ikinci kez açılan kurslar ise için kayıtlar devam ediyor. Gedik Eğitim Vakfı’nın Pendik’te bulunan merkezinde gerçekleştirilen kurslara kayıt olmak isteyen kadınlar, 20 Mayıs tarihine kadar Kadıköy Belediyesi’nin Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’ne başvuru yapabilecek.

    “Mesleklerin cinsiyeti yoktur, mesleklerin ustaları vardır”

    Kadın kaynakçılık meslek eğitim kurslarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’nden Sosyolog Ece Çizel Girişken de ücretsiz verilen kaynakçılık kursuna İstanbul’un her ilçesinden ve her yaştan kadının başvuru yapabileceğini söyledi. Girişken, “Toplumsal cinsiyet rolleri, toplumda mesleki ayrışmalara da neden oluyor. Bazı meslekler kadın, bazı meslekler erkek mesleği olarak algılanabiliyor. Bizler bunun doğru olmadığını savunuyoruz. Gerekli fırsatlar sunulduğunda herkesin her işi yapabileceğini söylüyoruz. Mesleklerin cinsiyeti yoktur, mesleklerin ustaları vardır. Bu projenin daha fazla kadına ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.