DOLAR 32,4114
EURO 34,7406
ALTIN 2434,391
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Füreya Buluşmaları’nın konuğu be defa Prof. Gül İrepoğlu

    Füreya Buluşmaları’nın konuğu be defa Prof. Gül İrepoğlu
    11.12.2017
    A+
    A-

    Kale Grubu tarafından hayata geçirilen ve 18 Kasım tarihinde kapılarını açan Füreya Koral’ın en kapsamlı retrospektif sergisi kapsamında düzenlenen ‘Füreya Buluşmaları’nın üçüncüsü 9 Aralık’ta gerçekleşti. ‘Füreya ve Renkler’ etkinliğinin konuğu olan Sanat Tarihçisi ve Yazar Prof. Gül İrepoğlu, Büyükada renklerinin, Füreya’nın sanatındaki izlerini anlattı.

    İlk çağdaş seramik sanatçısı Füreya Koral’ın, Kale Grubu tarafından hayata geçirilen en kapsamlı retrospektif sergisi 18 Kasım’da sanatseverlerle buluştu. Sergi kapsamında düzenlenen ‘Füreya Buluşmaları’ özel isimlerin konuşmacı ve davetli olarak katılımıyla devam ediyor.

    Sergi boyunca devam edecek olan ve farklı alanlarda uzman konuşmacıların konuk olacağı buluşmaların bu defaki konuğu Prof. Gül İrepoğlu oldu. 9 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen ‘Füreya ve Renkler’ etkinliğinin konuğu olan İrepoğlu, sanatseverlere Büyükada renklerinin, Füreya’nın sanatındaki izlerini anlattı.

    Füreya Buluşmaları’nın konuk konuşmacısı olan Sanat Tarihçisi ve Yazar Prof. Gül İrepoğlu; Füreya’nın sanatçı kimliği ve vizyonu; iç renkleri ve yapıtlarının renkleri üzerinde durarak, Büyükada renklerinin Füreya’nın sanatındaki izlerine değindi. Yakın çevresindeki sanat insanlarının, örneğin Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Füreya değerlendirmelerinden alıntılar yapan İrepoğlu, Ferit Edgü’nün Füreya’yı betimleyen bir de şiirini okudu.

    Konuşmasında Füreya’nın yapıtlarında sıkça kullanmayı tercih ettiği turkuaz renginin ve kavramının bu topraklar için anlamına vurgu yapan Prof. Gül İrepoğlu, açılımları örnekleyerek sanatçının bu renkten nasıl esinlendiğini anlattı.

    Füreya’nın renk yaklaşımının özünün yansıtıldığı ve sanatçının kendi görüşlerine yer verilerek Füreya’nın izlerinin yansıdığı etkinlik, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve sanatseverlerin geniş katılımı ile gerçekleşti.

    Füreya Buluşmaları ile ilgili olarak Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay; “Sanat ile hayata tutunan Füreya için, ‘sanat hayatın içinde yaşamalı’ diyen Füreya’ya yaraşır bir şekilde, tam da yaşamın merkezinde bir sergi hazırladık. Serginin açık kalacağı iki ay boyunca öğrenci ve okul ziyaretleri, buluşmalar gibi etkinliklerden dolayı, burası yaşayan bir mekan olacak. Sergi boyunca, farklı disiplinlerden kişilerin farklı yönleriyle Füreya’yı anlatacağı Füreya Buluşmaları’nda; ilham verici ve zihin açıcı sohbetler gerçekleşecek,” dedi.

    Füreya

    Buluşmaları; Füreya ve Mimari, Füreya ve Desenler gibi konu başlıkları altında,

    farklı alanlarda uzman konuşmacılarla devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.