DOLAR 32,378
EURO 34,7404
ALTIN 2408,395
BIST 10100,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Asım Sağlam: Vatandaşlar için kaçırılmayacak fırsat

    Asım Sağlam: Vatandaşlar için kaçırılmayacak fırsat
    17.01.2018
    A+
    A-

    İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlara devlet destekleri artıyor. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamaya göre Ağustos 2016’da başlatılan ‘konut hesabı’ bugüne kadar 11 bin 348 kişi tarafından açıldı. Hükumet yeni düzenlemeye giderek 4 destek daha getiriyor. Yeni modele göre getirilecek destekler ise şöyle; devlet desteği artacak, stopaj oranı inecek, tapu harcı düşecek ve düşük faizli kredi imkanı sunulacak.

    TESA Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Asım Sağlam

    Bakan Şimşek’in yeni konut hesabı modeli hakkında yaptığı açıklamalar 2018 yılının inşaat sektörü açısından olumlu geçeceğinin göstergesidir. Buna göre sektörde devlet desteği artacak, stopaj oranı inecek, tapu harcı düşecek, düşük faizli kredi imkanı sunulacak. İlk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için kaçırılmayacak fırsatlar sunan bu yeni düzenlemeler sektörümüz açısından oldukça olumlu bir gelişmedir. İnşaat sektörünün güvenilir ve kazançlı bir yatırım kapısı olması yatırımcılar açısından da birçok fırsat sunuyor. Özellikle kentsel dönüşüm sürecini hızlandıran düzenlemelerin de yapılmasını bekliyoruz. 2018 yılı bizim için kentsel dönüşümün ve depreme hazırlığın hızla devam ettiği bir yıl olacak. Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci daha çok depreme dayanıksız yapıların dönüşüm süreci gibi algılansa da aslında yapılan bununla sınırlı değildir. Biz, bu anlamda projelerimizi hayata geçirirken sadece yıkıp yerine yenisini yapmayı hedeflemiyoruz. Bölgenin tamamen dönüşümünü sağlayarak çevrede bulunan sakinlerine güvenli ve eşsiz yaşam alanları da sunmayı hedefliyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.