DOLAR 38,4231
EURO 43,6573
ALTIN 4073,997
BIST 9509,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yapı Fuarı’nın Altın Mıknatıs Stant Tasarımı Ödülleri sahiplerini buldu!

    Yapı Fuarı’nın Altın Mıknatıs Stant Tasarımı Ödülleri sahiplerini buldu!
    18.04.2025
    A+
    A-

    Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 47. yılı kapsamında “VIP Alım Heyeti Programı” ile 100 ülkeden 400 davetli satın almacıyı ağırlamaya devam ediyor. İnşaat sektöründeki trendlerin masaya yatırıldığı, en son yapı teknolojileri ve yapı ürünlerinin sergilendiği fuarın üçüncü gününde, etki ekonomisi ve sürdürülebilirliğin önemi tartışıldı. Mimarlık ve yapı sektöründe tasarımın artık sadece estetik ve işlevsellikle sınırlı olmadığı, aynı zamanda çevresel, ekonomik ve toplumsal etkiler yaratma gücüne sahip olduğu ele alındı. 

    Türkiye yapı sektörünün nabzını tutan ve önemli buluşma noktalarından biri olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bu yıl 47. kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Fuar kapsamında, tasarımda sürdürülebilir ögeleri, inovasyonu ve teknolojiyi en iyi şekilde bir araya getirerek en etkili ziyaretçi deneyimini sunan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, her yıl olduğu gibi bu yıl da prestijli Altın Mıknatıs Stant Tasarımı Ödülleri’ni sahipleri ile buluşturdu. Birbirinden değerli markaların yarıştığı ödül töreninde kazananlar şu şekilde oldu:

    • ‘’Standında En İyi Ziyaretçi Etkileşimi Sunan Firma”: Fibrobeton Yapı Elemanları
    • “Standında En İyi Teknoloji Çözümleri Sunan Firma’’: Boyut Çelik Kapı
    • “Standında En İyi Yaratıcı Kimlik Tasarımı Sunan Firma”: Novpor Isı Yalıtım
    • “Standında Sürdürülebilir Çözümleri Sunan Firma”: Tis Teknolojik İzolatör
    • ICA Group Teşvik Ödülü: ABC Granit / Emek Çelik Kapı
    • Mansiyon ödülü: Petek Kontrplak
    • 1.lik Ödülü: Tokyay Kereste Orman Ürünleri
    • 2.lik Ödülü: Buschmann Tools
    • 3.lük Ödülü: Tantımber – Tanwood Orman Ürünleri

    Dört gün boyunca dopdolu etkinliklerle devam edecek fuarın ikinci gününde, Synthetic Architecture Kurucu Ortağı, Mimar Pınar Ongun, ‘’Yapay zeka ve teknolojiyi yanımıza alarak doğayla uyumlu, ekolojik bir gelecek inşa edebiliriz.’’ açıklamasıyla yapay zeka destekli tasarımın geleceği nasıl dönüştürebileceğine dair öngörülerini paylaştı.

    Dünyada ilk 5te yer alan fuarın üçüncü günü 18 Nisan’da ise “Etkinin Mimarisi” teması ile çevre dostu uygulamalar, topluma duyarlı projeler, geri dönüşüm ve sürdürülebilir mimari çözümler gündeme geldi.

    Moderatörlüğünü NobonMİMARLIK Kurucusu, Mimar Dr. H. Cenk Dereli’nin yaptığı “Etki / Sizsiniz!” konulu ilk panelde “yeşil” algısının ötesine geçerek, gerçek etki yaratmanın önemi vurgulandı.

    Dereli: ‘’Bir yapının niyeti, inşaat başlamadan önceki planlamadan, yapım sürecine ve sonrasına kadar yarattığı etkiyle şekillenir. Atık yönetiminin önemi, malzeme üreticilerinden yöneticilere ve yatırımcılara kadar herkesin dikkatini çekiyor. On yıl önce hayalperest bulunan bu yaklaşım, artık günümüzün gerçeği haline geldi.’’ dedi.

    NobonMİMARLIK Kurucusu, Mimar Dr. H. Cenk Dereli’nin moderatörlüğünü yaptığı ve konuşmacılığını Per Se Mimarlık Kurucu Ortağı Dr. Ali Derya Dostoğlu, Dicle Hökenek Architecture Kurucusu Dicle Hökenek ve Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Sürdürülebilirlik Yöneticisi Gökçe Ersel Ötkün’ün üstlendiği “Mimarlık Estetikten Fazlasıysa, Etkisi Nerede?” isimli günün ikinci panelinde sürdürülebilir üretim yöntemleri ve yeni nesil teknolojilerle dönüştürücü projeler gündeme alındı.

    İlişkiler ağının etki üzerindeki önemine vurgu yapan Dicle Hökenek Architecture Kurucusu Dicle Hökenek, Mimarlığı yalnızca bir yapı üretim sanatı olarak değil, bir ilişkiler ağı ve bağ kurma biçimi olarak algılamalıyız. Mimarlık, değişim yaratma gücüne sahiptir; bu nedenle her projede çevresel faktörleri ve bağlamı dikkate alarak uyumlu yapılar tasarlamayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulunurken Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Sürdürülebilirlik Yöneticisi, Gökçe Ersel Ötkün ise ‘’Her sektörün sürdürülebilirliği ve devamlılığı, çevresine olan etkisini ve geri dönüşlerini ölçüp duyarlı davranmasına bağlıdır. Çünkü ölçmediğimiz bir etkiyi iyileştiremeyiz.’’ vurgusuna dikkat çekti.

    Konuşmacılığını Çekül Vakfı Genel Sekreteri B. Ilgın Sözen, Pdg Mimarlar Project Design Group Kurucu Ortağı Murat Şahin, İKSV Kültür Politikaları Çalışmaları Departmanı Proje Yöneticisi Dr. H. Selen Akçalı’nın üstlendiği ‘’Şehirleri Tasarlamak için Mimarlık Yetmez!’’ isimli oturumda ise katılımcı kentsel planlamalar, geleceğin şehirleri, etki ekonomisi ve mimarlık kavramlarına değinildi.

    Üçüncü oturumda, ‘Anadolu’da Anadolulu olmak’ kavramına dikkat çeken Pdg Mimarlar Project Design Group Kurucu Ortağı Murat Şahin “Anadolu’da Anadolulu olmayı önemsiyoruz. Taklit etmek yerine anlamaya çalışıyoruz. ‘Mimarlık bir kenti tasarlayabilir mi?’ sorusuna, ‘Mimarlık şehre ne katabilir?’ diyerek yanıt arıyoruz. Anadolu’nun yaşamını anlayarak, büyük şehir normlarını dayatmak yerine, o yörenin kültürüne ve ihtiyaçlarına uygun mimari çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Medeniyetler beşiği bu toprakların kültürel mirasını okuyup anlamak, mimarlar olarak temel sorumluluğumuzdur.” değerlendirmesinde bulundu.

    NobonMİMARLIK Kurucusu, Mimar Dr. H. Cenk Dereli’nin moderatörlüğünü yaptığı ve konuşmacılığını Beoffice Kurucu Ortak, Mimar Burcu Sevinç Yılmaz, Sürdürülebilirlik Müdürü Erdi Ekinci ve Novos Studio Kurucu Ortağı, Yüksek Mimar Hande Ciğerli’nin yaptığı ‘’Zamana Direnen Tasarımlar: Dayanıklı, Akıllı, Etkili’’ isimli panelde geleceği şekillendiren tasarım ve stratejik aklın rolü, mimarlık, ekonomi ve toplumsal etki kesişiminde kalıcı çözümler masaya yatırıldı.

    Moderatörlüğünü Studio Pines Kurucu Ortağı Volkan Taşkın’ın yaptığı “Bir Mücadele / Müdahale Aracı Olarak Tasarım” adlı son panelde Yapı Master Class Özel Fuar Turları kapsamında bir müdahale ve çözüm üretme aracı olarak mimarlığın nasıl konumlanabileceği tartışıldı.

    Fuarda 19 Nisan’da “Dönüşüm İçin Birliktelik” söyleşilerinde yapı sektöründe yaratıcı iş birlikleriyle dönüşümü nasıl gerçekleştirebileceği, malzemeden kente kadar her ölçekte bu dönüşüme nasıl katkıda bulunulabileceği tartışılacak. İlham verici isimler kolektif üretim modellerinin geleceğin mimarisine nasıl yön vereceğini soracak.

    Yapı Fuarı –Turkeybuild İstanbul birbirinden önemli konuları masaya yatırdığı etkinlik programı ile yarın son gününde ziyaretçilerine veda edecek. 

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.