DOLAR 32,3085
EURO 34,618
ALTIN 2413,302
BIST 10085,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Termo Teknik, “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası” aldı

    Termo Teknik, “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası” aldı
    24.02.2018
    A+
    A-

    Termo Teknik, “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası” aldı

    İngiltere merkezli ısıtma sistemleri devi Stelrad Radiators Group’un (SRG) Türkiye’deki iştiraki olarak  faaliyet gösteren ve Çorlu’da Dünyanın en büyük panel radyatör fabrikasına sahip olan Termo  Teknik, ithalat ve ihracatta gümrükleme vb. işlemlerde firmaların kendi denetimini yapmasına olanak  sağlayan  ve bu alanda güvenilmiş yetkiler veren “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası” aldı. Uluslararası  geçerliliği olan sertifika, güvenilirliğini kanıtlamış  ve  mevzuatların gerekliliklerini yerine getiren şirketlere veriliyor.

    Sertifika sahibi şirketler, ithal ettikleri eşyayı doğrudan fabrikalarına alabiliyor, ihraç ettikleri ürünleri ise, doğrudan fabrikadan gümrük sınırına gönderebiliyor.

    Sertifika alacak şirketlerin ticari kayıtlarının güvenilir ve izlenebilir olması, ihracat ve ithalata konu olan ürünlerini kayıtlarının sistematik ve güvenli  bir şekilde tutulması  ve taahhütleri karşılayabilecek maddi yeterliliğe sahip  olmaları gerekiyor.

    Termo Teknik Finans Direktörü Yekta Mete Polat, Türkiye’deki yatırımı 100 milyon doların üzerinde olan Termo Teknik’in, yıllardır ISO500 listesinde en büyük sanayi şirketleri arasında yer aldığını ve  sektöründe 2005 yılından bu yana toplam 9 kez ihracat şampiyonu olarak sayısız ödüle layık görüldüğünü vurgulayarak şunları söyledi:

    “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası” gümrük işlemlerimizi hızlandırarak, üretim kapasitemizin ve panel radyatör ihracatımızın artışına katkıda bulunacaktır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bizi bu sertifikaya layık görmesi de bizim için gurur kaynağıdır. Aldığımız sertifika, 2018 hedeflerimize ulaşma konusunda bizim daha yüksek motivasyonla çalışmamızı sağlıyor”

    Termo Teknik 2017’de iç piyasada panel radyatörde yüzde 23, kombi ve kazan grubunda ise  yüzde 100’ü aşan büyüme gerçekleştirmiş,  alt yapı yatırımları ile Çorlu’da bulunan panel radyatör üretim tesisinin kapalı alanı 42.000 metrekareye ulaşmıştı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.