DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    21’inci ‘Aydabir’ söyleşisi “Tasarım, Zanaat, Teknoloji” temasıyla gerçekleşti

    21’inci ‘Aydabir’ söyleşisi “Tasarım, Zanaat, Teknoloji” temasıyla gerçekleşti
    03.05.2024
    A+
    A-

    Bien ana sponsorluğunda, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından düzenlenen söyleşi serisi ‘Aydabirin 21’incisi “Tasarım, Zanaat, Teknoloji” temasıyla, addresistanbul İDEALİST Merkezde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü iç mimar Çağatay Ekinci Bulut’un üstlendiği söyleşide, tasarımcı Kerem Ariş ve Merve Parnas konuşmacı olarak yer aldı.

    İDEALİST ve Bien iş birliğiyle hayata geçirilen güncel, sosyal ve ilham veren sohbetler serisi Aydabir, 29 Nisan Pazartesi günü “Tasarım, Zanaat, Teknoloji” temasıyla gerçekleşti. İstanbul Şişli’de bulunan addresistanbul’daki İDEALİST Merkezde düzenlenen ve İç mimar Çağatay Ekinci Bulut’un moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşinin konuşmacıları, Uniqka’nın kurucuları tasarımcı Kerem Ariş ve tasarımcı Merve Parnas oldu.

    “Tasarım, Zanaat ve Teknoloji” teması çerçevesinde yapılan bu söyleşide, tasarımcıların güncel deneyimleri ve malzemelerle olan ilişkileri ele alındı. Teknoloji dünyasında tamamen el işçiliği ile üretilen ürünlerin tasarımdaki yeri ve önemi vurgulandı. Ayrıca, geçmiş deneyimlerin güncel tasarımlara nasıl aktarıldığı üzerinde duruldu.

    Teknolojik tasarım ve üretim tekniklerinin, tarihsel verilerden ilham alarak yarattıkları örnekler, konuklar ve dinleyicilerle birlikte değerlendirildi. Sanat ve zanaatın mekânsal unsurlara olan katkıları, tasarıma adaptasyonları ve teknolojinin sunduğu avantajlar örneklerle incelendi.

    Farklı disiplinlerden gelen konuşmacıların yer aldığı Aydabir söyleşi dizisinde güncel, sosyal ve ilham veren konular özgür ve samimi bir ortamda ele alınıyor. 2022 yılından bu yana devam eden söyleşi dizisi Aydabirin bir sonraki etkinliği yeni temasıyla Mayıs ayında addresistanbuldaki İDEALİST Merkezde gerçekleşecek. Aydabir’ söyleşi serisinin tüm videolarına İDEALİST İç Mimarlık Derneği YouTube kanalından ulaşılabiliyor.

    Çağlayan Ekinci Bulut

    2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık bölümünden mezun oldu. Yurt içi ve yurtdışında ağırlıklı otel, konut ve ticari alanlar olmak üzere büyük ölçekli pek çok projede yer aldı, tasarım süreçlerini yürüttü. Farklı üniversitelerde konuk eğitmen olarak ders verdi. Kariyerine Arketipo Design iç mimarlık firmasında ortak olarak devam eden Bulut, iç mimari çalışmalarının yanı sıra çeşitli kişisel ve karma sergilerde yer aldı.

    Kerem Ariş

    Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünden mezuniyetinin ardından 9 yıl kurumsal hayatta çalıştı. Kurumsal hayata veda edip kendini tasarım alanında eğitti ve el işçiliği deneyimini arttırdı. Bu sürecin sonunda Uniqka’yı yarattı. Ariş, şu anda markanın kreatif direktörlüğünü sürdürürken aynı zamanda marka için ürünler tasarlamakta ve tüm ürünlerin el işçiliğini yapıyor.

    Merve Parnas

    Uniqka’nın ardındaki diğer ikili. Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra tekstil, perakende ve lüks marka sektörlerinde iş deneyimi kazandı. Estetik hakkında çok iyi bir göz ve seziye sahip olan Parnas, Kerem Ariş ile birlikte Uniqka’yı kurdu. Parnas, üretim ve malzeme kalitesi, renk, doku ve detaylar konusundaki çalışmaları ile Uniqka’ya yüksek değer katıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.