DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Barratt London, Royal Gateway’in lansmanını gerçekleştiriyor

    Barratt London, Royal Gateway’in lansmanını gerçekleştiriyor
    02.05.2024
    A+
    A-

    Barratt London’ın son projesi, Türk yatırımcılara İngiltere’deki en büyük yenileme projesinin bir parçası olmak adına eşsiz bir yatırım fırsatı sunuyor.

    İngiltere’nin lider emlak geliştiricilerinden Barratt London, İngiltere’deki yatırım fırsatlarına yönelik artan talebin ardından Royal Gateway’i 2 Mayıs 2024 tarihinde Türk yatırımcıların beğenisine sunacak. Royal Gateway, Londra’nın hızla gelişmekte olan ilçesi Ealing’in popüler bölgesi Acton’da yer alıyor. Royal Gateway’de çeşitli olanaklara sahip 300 yeni daire bulunuyor ve siteden Bond Street’e 13 dakikada, Oxford Circus’a 20 dakikadan kısa bir sürede ve Heathrow Havaalanı’na 20 dakikada ulaşım sağlanabiliyor. Bölgenin yenileme planları arasında yeni bir anacadde ve Imperial College için iki büyük kampüs bulunuyor.

    Barratt London, projeye yakın bir konumda bulunan Western Circus’ın başarısının ardından bölgedeki son projesi için 4 Mayıs 2024 tarihinden itibaren yapımı devam eden konutlar için satışları başlatıyor ve ilk teslimlerin 2026 yılında yapılması planlanıyor. Dört dönümlük eski sanayi bölgesi, proje kapsamında özel, uygun fiyatlı kiralık ve ortak mülkiyetli evlerden oluşan 300 adet bir, iki ve üç yatak odalı daireye dönüştürülecek. Bu dairelere daha sonraki bir tarihte lansmanı yapılacak olan 10 özel çatı katı dairesi de eklenecek. Peyzajlı bahçeler arasında yer alacak ve konut sakinlerine çeşitli imkanlar sunacak sitede, Londra’nın geniş manzarasına sahip üç çatı terası, konsiyerj hizmeti, spor salonu, rezidans salonu ve oyun alanları bulunacak. Bu imkanlar Londra’nın merkezinde yaygın olarak bulunsa da, 3. Bölge’de rastlamanın zor olduğu rezidans salonu gibi imkanlar sitenin gelecekteki sakinlerine büyük kolaylıklar sağlayacak.

    Royal Gateway, Londra’nın panoramik manzarasını sunan altı adet 16 katlı tuğla binadan oluşuyor. Ünlü mimarlar Allies ve Morrison’ın çoğunu çift cepheli olarak tasarladığı dairelerden avluya bakan tüm konutların etrafı yeşil açık alanlarla çevreleniyor. Projenin “kraliyet” ismine atıfta bulunarak her bina Zümrüt, Markiz, Peruzzi, Magna, Navette ve Mazarin gibi farklı mücevherlerin adını taşıyacak.

    Projedeki dairelerin her biri büyük pencerelerle bol miktarda doğal ışık alacak şekilde tasarlandı. Daireler, bir balkon veya terasa açılarak yaşam alanlarını genişlemesini sağlıyor ve dış mekanı iç mekan ile harmanlıyor. Barratt London’ın iç mekanda detaylara ve kaplamalara gösterdiği özen, özellikle hibrit çalışanlar için uygun bir ev-çalışma alanı ile çok yönlü yaşam alanı sunuyor.

    Bu araçsız site, çevre üzerinde en az etkiye sahip olacak şekilde tasarlandı. Royal Gateway, site genelinde ortak kullanılan yüksek sıcaklıklı Hava Kaynaklı Isı Pompası sistemine sahip olmakla birlikte zemin katta 500’den fazla güvenli bisiklet park yeri bulunuyor.

    Kuzey Acton, bölgeye ayrılan 26 milyar £ ile önümüzdeki yıllarda büyük bir yenileme sürecine girecek. 1.600 dönümlük yenileme ana planı, İngiltere’de şu anki en büyük yenileme planı olarak öne çıkıyor. Yenileme kapsamında binlerce yeni konutun yanı sıra yeni bir anacadde ve Imperial College için iki büyük kampüs yapılması planlanıyor. JLL’ye göre, 2009 yılında Elizabeth Hattı (eski adıyla Crossrail) üzerinde çalışmalar başladığından bu yana W3’teki ortalama fiyatlar %117 artarak ortalama 675.000 £’a kadar yükseldi. Bu artış, aynı dönemde %98 artış gösteren Ealing’in geri kalanından ve %104 artış gösteren Londra ortalamasından daha yüksek bir rakam. Elizabeth Hattı üzerinde yer alan, Acton Ana Hattı yakınındaki konutlar da %19’luk bir artışla kira getirilerinde keskin bir yükseliş gördü.[1]

    Nüfus açısından Londra’nın dördüncü büyük ilçesi olan Ealing, 2021 yılına kadar olan on yıllık dilimde %8,5’lik bir büyüme göstererek (İngiltere ortalaması olan %6,6’dan daha yüksek) Londra’nın bu çeşitli, çok kültürlü ve canlı bölgesinin popülerliğini ortaya koymuştur. İlçe, Londra halkı arasında “Banliyölerin Kraliçesi” olarak da bilinmektedir. Ealing’deki konut sayısının 2046 yılına kadar yaklaşık %23 artacağı tahmin edilmektedir ve bu nedenle söz konusu bölgede kiralık konut için önemli ve sürekli bir talep olması muhtemel gözükmektedir.[2]

    Bölgenin popüler olmasının bir başka nedeni de harika ulaşım bağlantılarına sahip olmasıyla birlikte arabasız bir yaşam tarzı için oldukça uygun olmasıdır. Bölge, adeta Londra’ya açılan bir kapı görevi görmektedir. Royal Gateway, Oxford Circus’a 19 dakika ve Liverpool Street’e yarım saat süren seferler sunan Central Line üzerindeki North Acton metro istasyonuna sadece beş dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Ek olarak, sadece 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Acton Ana Hat istasyonu, 13 dakikada Bond Street’e, 27 dakikada Canary Wharf’a ve 20 dakikada Heathrow Havaalanı’na hizmet veren yeni Elizabeth Hattı’na bağlıdır. HS2 tamamen faaliyete geçtiğinde proje yakınlarındaki Old Oak Common, İngiltere’de şimdiye kadar yapılmış en kullanışlı ulaşım bağlantılarını sunan en büyük tren istasyonu olacak. Bu yeni süper ulaşım merkezi, Elizabeth Hattı üzerinden Londra’nın merkezine ve Heathrow’a ek erişimle birlikte Midlands, İskoçya, Kuzey, Galler ve Güneybatı’ya yüksek hızlı demiryolu hizmetleri sağlayacak.

    Acton ayrıca, bölgede bulunan giyim markası Boden, Danone, PepsiCo ve Paramount Pictures gibi büyük şirketler ile yaşamak ve çalışmak için harika bir lokasyonda yer alıyor. Acton’ın kalbinde yer alan Churchfield Road’da, çok sayıda özel mağaza ve kafe bulunuyor. Aileler, yaklaşık beş kilometrelik bir alanda Ofsted tarafından Üstün veya İyi olarak derecelendirilen Acton bölgesindeki 152 okul ile geniş bir okul yelpazesi arasından seçim yapabiliyor. Proje ek olarak, White City’deki Imperial kampüsüne yalnızca üç kilometre uzaklıkta bulunuyor.

    Acton semti; Notting Hill, White City, Shepherds Bush ve Ealing gibi harika mahallelerle çevrilidir. Bir ilçe olarak Ealing’in yüzölçümünün %44’ü yeşil alanla kaplıdır; yeşil alanı, kaykay parkı ve tenis kortlarıyla Acton Park ve Kuzey Acton Oyun Alanları da dahil olmak üzere 24 yeşil bayraklı park ve geniş açık alanlar da buna dahildir. CBRE tarafından ağaçlar üzerine yapılan bir araştırmaya göre Ealing ilçesi, biyoçeşitlilik açısından tüm Londra’da beşinci sırada yer almıştır.

    Barratt London, bölgenin dönüşümünü başlatmaya yardımcı olan Western Circus’u tamamlamasıyla birlikte Acton’da kendini kanıtlamıştır. Bu başarının ardından Royal Gateway, paylaşıma, ulaşım bağlantılarına ve her şeyin parmaklarının ucunda olmasına önem verenler için özenle tasarlanmış, yüksek kaliteli daireler sunuyor.

    Barratt London Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Stuart Leslie, proje ile iligli görüşlerini paylaştı: “Acton, Old Oak Common açıldığında daha da canlanacak olan çok sayıda hızlı ulaşım bağlantısıyla Londra’nın en iyi ulaşım bağlantılarına sahip noktalarından biridir. Royal Gateway, genç profesyonellerden yatırımcılara kadar herkes için çeşitli konut seçenekleri sunarak zaten canlı olan bir topluluğun üzerine inşa edilecek. Sermaye artırmak için iyi bir potansiyel ve yatırımcılar için yüksek kira getirileriyle, Mayıs ayında satış lansmanımızı yaptığımızda bu yeni konutlar için yüksek bir talep beklentimiz var.”

    Royal Gateway’de her biri balkonlu veya teraslı, tek yatak odalıdan üç yatak odalı aile evlerine kadar 300 yeni ev bulunuyor. Fiyatlar, tek yatak odalı daireler için 450.000 £, iki yatak odalı daireler için ise 600.000 £’dan başlıyor.

    Barratt London Hakkında (Uluslararası)
    Barratt London 40 yılı aşkın bir süredir İngiltere’nin başkentinde yüksek kaliteli konutlar inşa etmektedir. Birleşik Krallık’ın en büyük konut üreticisi olan Barratt Developments’ın bir parçası olan Barratt London, şehirde 50.000’den fazla konutu tamamlamış ve son üç yılda 137 milyon £ yatırım yapmıştır.

    Londra genelinde geniş bir konut yelpazesine sahip olan şirket, sürdürülebilir inşaat projeleri inşa edebileceği ve gelişen topluluklar yaratabileceği Transport for London ile ortak siteler de dahil olmak üzere, yüksek kira getirisi ve mükemmel ulaşım bağlantıları olan yenileme alanları bulma konusunda uzmanlaşmıştır. Çok sayıda ödül kazanan Barratt London’ın memnuniyet oranı %90’ın üzerindedir ve bu oran İngiltere’deki diğer tüm büyük konut üreticilerinden daha yüksektir.

    Barratt Developments Hakkında

    Barratt Developments, son 60 yılda İngiltere genelinde yarım milyondan fazla konut inşası tamamlamış, İngiltere’nin en büyük konut üreticisidir. Bir FTSE 100 şirketi olan Barratt, HBF Yeni Konutlar Müşteri Memnuniyeti Anketi’nde rekor kırarak 15 yıl üst üste beş yıldız alan ve 19 yıldır üst üste diğer tüm ev üreticilerinden daha fazla NHBC Pride in the Job Quality ödülü kazanan kaliteli yapılarıyla tanınmaktadır.

    [1]. Goodlord analysed data from more than 14,000 tenancies within the postcodes of 13 Elizabeth Line stations in the year to April 2023.

    [2] www.ealing.gov.uk: JSNA 2021 Population Characteristics

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.