DOLAR 32,5883
EURO 34,8386
ALTIN 2508,994
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde Mitsubishi Electric imzası

    Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde Mitsubishi Electric imzası

    Türkiye’nin önde gelen özel sağlık kuruluşlarından Acıbadem Sağlık Grubu, Acıbadem Altunizade Hastanesi’nin asansör ve yürüyen merdiven sistemleri için yenilikçi teknoloji devi Mitsubishi Electric’i tercih etti. Hızlı, güvenli, konforlu, enerji tasarruflu ve uzun ömürlü asansör ve yürüyen merdivenler geliştiren Mitsubishi Electric, daha önce Acıbadem Maslak, Acıbadem Taksim ve Acıbadem Ankara Hastaneleri’nin asansör ve yürüyen merdiven sistemlerine de imza atmıştı.

    İleri teknolojiye ve modern altyapıya sahip hastaneleri ve tıp merkezleriyle Türkiye’nin en değerli özel sağlık kuruluşlarından biri olarak dikkat çeken Acıbadem Sağlık Grubu, Acıbadem Altunizade Hastanesi’nin asansör ve yürüyen merdiven sistemleri için yenilikçi teknolojisiyle ilklere imza atan Mitsubishi Electric’i tercih etti. Her projesinde yeni nesil teknolojik ürünler ve dizaynlar kullanarak sektör standartlarını yükselten Acıbadem Sağlık Grubu, yüksek kalite ve konfor anlayışını Mitsubishi Electric’in asansör ve yürüyen merdiven sistemleriyle destekliyor.

    Üst düzey yolcu güvenliği, yüksek hız, sessizlik, maksimum konfor, uzun ömür, yüksek enerji tasarrufu ve çevreye dost teknoloji yaklaşımından ödün vermeyen Mitsubishi Electric, bugüne kadar grubun farklı projelerine katma değerde bulundu. Acıbadem Maslak, Acıbadem Taksim ve Acıbadem Ankara Hastaneleri’nde de tercihini Mitsubishi Electric’ten yana kullanan Acıbadem Sağlık Grubu, Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde Mitsubishi Electric’in 16 asansörü ve 4 yürüyen merdiveniyle ziyaretçilerine üst düzey güvenlik ve konfor sağlıyor.

    Yüksek kapasiteli asansör ve yürüyen merdivenler
    İleri teknolojisi ve seyir konforunun yanı sıra ürün, servis ve bakım kalitesiyle de dikkat çeken Mitsubishi Electric, Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde kapasiteleri 800 kg, 1000 kg, 1600 kg ve 2000 kg arasında, hızları ise saniyede 1 metre ve 1,75 metre arasında değişen asansörleri ile yer aldı. Mitsubishi Electric’in projede tercih edilen yürüyen merdivenleri ise saatte 6 bin kişi taşıma kapasitesiyle hizmet veriyor.

    Emniyetli asansör yolculuğu
    Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde kullanılan Mitsubishi Electric asansörleri, olası bir yangın durumunda ana kata gelerek kullanım dışı kalıyor. Deprem anında ve elektrik kesintilerinde asansörü en yakın kata getiren sistemlerin yer aldığı Mitsubishi Electric asansörlerinde, kabine giriş çıkışlarda yer alan ışın perdesi de emniyet sağlıyor.

    Yürüyen merdivende üst düzey güvenlik
    Projenin her detayında Mitsubishi Electric’in yolcu güvenliği konusundaki hassasiyetini görmek mümkün. Yürüyen merdivenlerde düz alüminyum plakalar yerine uzun ömürlü paslanmaz çelik plakalar kullanılması sayesinde yolcuların kayması önleniyor. Merdivenlerde bulunan eteklik koruyucudaki emniyet şalteri, yolcunun eşyalarının sıkışması gibi olumsuz durumlarda yürüyen merdiveni durduruyor. Basamak zinciri emniyet cihazı, basamak zincirinin uzaması ya da kırılması durumunda yürüyen merdivenin durmasını sağlıyor. Yürüyen merdivenlerde gerekli durumlarda kullanılmak üzere acil durdurma düğmesi de mevcut.

    Tahrik zinciri emniyet cihazı, tahrik zinciri kırılırsa motorun çalışmasını ve ana tahrik freni basamak hareketini durduruyor. Tahrik mekanizmasının giriş mili üzerine monte edilen yürüyen merdiven hız kontrol mekanizması, yürüyen merdivenin çok hızlı veya çok yavaş hareket etmesi durumunda merdivenin hareketini sonlandırıyor. Ayrıca yürüyen merdivenin kendiliğinden ters yönde hareket etmesini de önlüyor. Arka kenardaki sarı sınır çizgisi ve her iki taraftaki sarı güvenlik şeritleri her bir basamağın çok kolay tanımlanmasını sağlıyor, bu sayede yürüyen merdivene emniyetle ve kolayca binilebiliyor. Esnek kauçuktan yapılmış giriş koruyucuları, küpeştenin hareketiyle parmakların takılmasını önlüyor ve yürüyen merdiveni çocuklar için de emniyetli hale getiriyor.

    Mimar, müteahhit ve iç mimarlar için dizayn kolaylığı
    Mitsubishi Electric’in Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde yer alan makine dairesiz asansörleri, dizayn kolaylığı nedeniyle mimarlar, müteahhitler ve iç mimarlar tarafından tercih nedeni oluyor. Tüm malzemenin kuyuda monte edilmesi ile tasarımcılara asansör konumu ve yerleşimiyle ilgili rahatlık sağlanıyor. Makine dairesiz asansörlerin kontrol paneli de kuyu içerisine monte edilebildiği için son katta asansör holünde ayrıca bir alana gerek duyulmuyor. Asansöre, son kattaki çağrı panelinin arkasında yer alan mini kontrol ünitesi üzerinden müdahale edilebiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.