DOLAR 32,4907
EURO 34,7545
ALTIN 2475,19
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beykoz’a yeni logo

    Beykoz’a yeni logo
    07.02.2017
    A+
    A-

    Tarihi camiler, kuleler, surlar ve diğerleri… İstanbul’un yüzlerce yıllık sembolleri İstanbul belediyelerinin logolarını süslüyor. Nedendir bilinmez ama Asya ile Avrupa kıtasının arasındaki tarihi su yolu İstanbul Boğazı, 39 belediyenin hiçbirinin sembolleri arasında yer almıyor.

    TARİHİ SEMBOLÜ BEYKOZ KAPTI
    İstanbul Boğazı ilk kez bir belediyenin logosunda yer aldı. Kurumsal kimliğini yenileyen Beykoz Belediyesi, bu çok önemli sembolü logosuna taşıdı. Boğazın sembollerinden meşhur Paşabahçe camları da boğazın incisi Beykoz’un yeni logosundaki yerini aldı.

    Uluslararası ödüllü tasarım yarışmasıyla belirlenen yeni logo karşılıklı iki “b” harfiyle Beykoz Belediyesi’ni, aralarında bulunan boşlukla İstanbul Boğazı’nı, küçük renkli parçacıklardan oluşan balık formuyla Beykoz camını simgeliyor.

    BEYKOZ’UN EŞSİZ COĞRAFİ KONUMU
    Beykoz’un ve belediyenin yeni simgesi, renkli tasarımıyla ilçenin tarihsel ve kültürel zenginliğinin yanı sıra belediyenin genç ve dinamik duruşunu anlatıyor.

    Tarih, doğa, huzur ve kültür kenti Beykoz’un turizm vizyonuyla marka şehir olma yolunda ilerlediğini ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek “Açtığımız yarışma neticesinde Beykoz’un sosyal ve kültürel renkliliğini, eşsiz coğrafi konumunu ve birikimlerini modern çizgilerle yansıtan yeni bir logo ortaya çıktı. Yeni logomuz ilçe vizyonuna da dinamizm getirecektir. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

    100 ÜLKEDEN 4 BİN 880 LOGO YARIŞTI
    Beykoz Belediyesi Uluslararası Logo Yarışması’na 100 ülkeden katılım gerçekleşti. 3 bin 593 kişinin başvurduğu yarışmaya 4 bin 880 eser gönderildi. Alanında uzman, farklı disiplinlerden oluşan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 44 logo finale kaldı. Finale kalan çalışmalar arasından dereceye giren logo tasarımları, düzenlenen geceyle kamuoyuna tanıtıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.