DOLAR 32,5852
EURO 34,8042
ALTIN 2513,384
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    E-ticaret sektörü laptopta hıza, finans sektörü yazıcıda fiyata bakıyor

    E-ticaret sektörü laptopta hıza, finans sektörü yazıcıda fiyata bakıyor

    İşyerinin alışveriş yeri Avansas.com, yaptığı araştırmayla işyerlerinin laptop ve yazıcı tercihlerini ortaya koyuyor. Araştırmanın sonuçlarına göre e-ticaret sektörü laptopta hız ararken, eğitimciler hafifliğe, inşaat sektörü ise fiyata önem veriyor. Laptop satın alırken en çok aranan özelliklerin başında ise hız, büyük ekran, hafiflik ve ısınma problemi olmaması geliyor. Yazıcılarda ise düşük fiyat, hızlı baskı yapabilmesi, toner ve kartuş tüketiminin düşük olması en çok istenen özellikler…

    Günümüzde mobil cihazlar, tabletler çok fazla yaygınlaşmış olsa da ofislerin olmazsa olmazını yine laptoplar oluşturuyor. Özellikle ofis programlarının kullanıldığı sektörlerle birlikte mimarlık ve grafikerlik gibi çizim ağırlıklı iş kollarında laptoplar tabletlere kıyasla daha fazla ergonomi ve konfor sunuyor. Laptoplar, tabletlerle kıyaslandığında sahip oldukları klavye özelliğinden ötürü farklı programlar arasında geçiş yapan profesyoneller tarafından daha çok tercih ediliyor. Uzun pil ömrü, yüksek hafıza, grafik performansı gibi birçok özellik de işyerlerinde laptopların tabletlere göre daha fazla tercih edilmesine neden oluyor. Teknoloji alanında işyerlerinin vazgeçilmez ürünlerinin başında yazıcılar, tarayıcılar ve fotokopi makineleri geliyor. Ancak bunları tek tek almak hem masraflı hem de işyerinde alan israfına neden oluyor. Bu nedenle artık işyerlerinde farklı ihtiyaçlara yönelik ürünleri tek bir araya toplayan çok fonksiyonlu yazıcılar tercih ediliyor.

    İşyerleri laptopu internetten alıyor
    İşyerinin alışveriş yeri Avansas.com’un yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre işyerleri laptop alımlarını internetten yapmayı tercih ediyor. Özellikle ilk 5 büyük il dışında yer alan illerde teknoloji marketlerinin azlığı, online’da daha çok çeşidin bir arada bulunması, fiyat ve özellik karşılaştırmasının daha rahat yapılabilmesi, perakendeye göre daha avantajlı fiyatlar gibi birçok nedenle işyerleri laptoplarını internetten satın alıyor. Araştırmaya göre İstanbul, İzmir, Ankara dışında en fazla laptop satın alan ilk beş ili sırasıyla Mersin, Kars, Bursa, Aksaray ve Adana oluşturuyor.

    Hafiflik, hız, fiyat
    En fazla laptop satın alan sektörlerin başında eğitim, inşaat, e-ticaret ve sanayi geliyor. Eğitim sektöründe çalışanlar, çoğu zaman laptoplarını yanlarında taşıdıkları için en çok hafifliğe dikkat ederken, e-ticaret sektörü hızı, inşaat sektörü ise genel giderleri fazla olduğu için fiyatı göz önünde bulunduruyor. Avansas.com’un araştırması laptop satın alırken işyerlerinin önem verdiği kriterleri de ortaya koyuyor. Bu kriterler arasında ücretsiz işletim sistemi, yerinde servis ve fiyat öne çıkıyor. Özellikler bazında bakıldığında ise 15,6 inç ekran, 4 GB RAM, i7 işlemciye sahip laptopların daha fazla tercih ettiği görülüyor.

    İlk kriter fiyat
    Avansas.com’un araştırması şirketlerin yazıcı tercihlerini de ortaya koyuyor. Araştırmaya göre İstanbul, İzmir, Ankara dışında en fazla yazıcıyı Kocaeli, Adana, Sakarya, Antalya ve Gaziantep satın alıyor. En fazla yazıcı satın alan sektörleri ise sırasıyla sağlık hizmetleri, finans, eğitim, pazarlama-reklam ve lojistik oluşturuyor. İşyerlerinde yazıcı satın alma kararını etkileyen en önemli etkeni fiyat oluşturuyor. Yazıcı en çok aranan özelliklerin başında ise toner ve kartuş tüketiminin düşük olması geliyor. Ayrıca hızlı baskı yapabilmesi ve fotokopi, tarayıcı, çift taraflı baskı gibi çok fonksiyonlu olması da yazıcılarda aranan diğer özellikler olarak öne çıkıyor. Teknolojinin çok gerisinde kalan nokta vuruşlu yazıcılar neredeyse hiç tercih edilmezken lazer yazıcılar işyerlerinin birinci tercihi oluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.