DOLAR 32,3811
EURO 34,7232
ALTIN 2402,228
BIST 10107,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Borsa İstanbul’da gong Rönesans Gayrimenkul Yatırım için çaldı

    Borsa İstanbul’da gong Rönesans Gayrimenkul Yatırım için çaldı
    26.04.2024
    A+
    A-

    Portföyünde bulundurduğu 12 alışveriş merkezi (AVM) ile Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. bugün (26 Nisan 2024, Cuma) düzenlenen gong töreninin ardından Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da RGYAS koduyla işlem görmeye başladı.

    Optimum, Hilltown ve Piazza gibi zincir AVM markalarının yatırımcısı ve işletmecisi olarak Türkiye’nin 7 şehrinde faaliyet gösteren Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.’nin gong töreni, Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, Rönesans Holding ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım yöneticileri, Ak Yatırım ve Deniz Yatırım yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

    Gong töreninde bir konuşma yapan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, şunları söyledi: Rönesans Holding’in uzun yıllara dayanan köklü tecrübesiyle Rönesans Gayrimenkul Yatırım, güçlü portföyüyle ve örnek projeleri ile önemli bir değer oluşturmaktadır. Bugün Borsamızda işlem görmeye başlayarak, bu değeri yatırımcıları ile paylaşmaktadır. Ben bu stratejik karardan dolayı Şirketin değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Böylece bir yandan sektördeki birikimini sermaye piyasalarına taşıyan şirketimiz, diğer yandan daha güçlü bir finansal yapıyla projelerini gerçekleştirmeye devam edecektir. Bu başarılı halka arzda emeği geçen herkese, değerli şirketimizin yöneticilerine ve çalışanlarına, kıymetli aracı kurumlarımızın özverili ve gayretli çalışanlarına teşekkür ediyorum. Halka arzın, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Rönesans Gayrimenkul Yatırıma Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum.”

    BİZE İNANAN TÜM YATIRIMCILARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

    Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp ise törende yaptığı konuşmasına, “Rönesans Gayrimenkul Yatırım, portföyünde bulundurduğu 12 alışveriş merkezi ile Türkiye’nin en büyük AVM yatırımcısı konumunda. Rönesans Holding’in 100 milyon ziyaretçi ile buluşan ticari gayrimenkul şirketi Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ı halka arz ederek, holding çatımız altındaki ilk halka arzımızı gerçekleştirdik. Öncelikle bize inanan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz” sözleriyle başladı. Ak Yatırım ve Deniz Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleşen halka arza, toplam tahsisat tutarının 2,60 katı talep geldiğine dikkat çeken İpek Ilıcak Kayaalp, “Halka arz sonucunda toplam

    2.454.271 yeni ortağımız oldu” dedi.

    RÖNESANS OLARAK ÜLKEMİZE İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ

    İpek Ilıcak Kayaalp, şunları söyledi: “Rönesans olarak ülkemize inanıyor ve güveniyoruz. Bu doğrultuda da yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürmeye devam edeceğiz. Halka arzımıza katılan tüm yatırımcılarımıza, halka arz sürecini başarıyla sonuçlandırmamızda emeği geçen ekibimize ve tüm paydaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

    HALKA AÇIKLIK ORANI YÜZDE 10,08

    Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın Ak Yatırım ve Deniz Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleşen halka arzına toplam tahsisat tutarının 2,60 katı talep geldi. Halka arz sonucunda 2.454.093 adedi yurtiçi bireysel olmak üzere toplam 2.454.271 yatırımcı Rönesans Gayrimenkul Yatırım’a ortak olurken, halka arz büyüklüğü yaklaşık 4,5 milyar TL, halka açıklık oranı ise yüzde 10,08 oldu.

    Rönesans Holding’in 30 yılı aşkın inşaat deneyimini gayrimenkul deneyimiyle birleştiren ve 2006 yılında kurulan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Rönesans Holding’in Türkiye’deki ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Portföyünde bulundurduğu 12 alışveriş merkezi ile Türkiye’nin en büyük AVM yatırımcısı konumunda bulunan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 7 şehirde, Optimum, Hilltown ve Piazza markalı AVM’lerinin yanı sıra Maltepe Park ve Kozzy AVM gibi bulundukları bölgenin en çok ziyaret edilen AVM’leriyle hizmet veriyor.

    Görünürlükleri ve mimari özellikleriyle ziyaretçilerine en kolay ulaşımı sağlayacak şekilde geliştirdiği ve Türkiye’nin en çok ziyaret edilen AVM’lerini portföyünde bulunduran Rönesans Gayrimenkul Yatırım, İstanbul’da Maltepe Park AVM ve Ofis’in hemen yanında bulunan parselde geliştirdiği Maltepe Park Konut projesinin yanı sıra İstanbul’daki diğer arsaları ve Antalya’daki arsası için de proje geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.

    HEDEF NET SIFIR KARBON ŞİRKET OLMAK

    Türkiye’nin en büyük AVM yatırımcısı olarak yaptığı her işte Rönesans Holding hedefleri ile paralel olarak sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak için başarılı uygulamalara imza atan Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın portföyünde bulunan AVM’ler dünyanın en önde gelen sürdürülebilirlik sertifikalarına sahip bulunuyor. Yüzde 100 yeşil enerji kullanmayı hedefleyen Rönesans Gayrimenkul Yatırım, gurubun sürdürülebilirlik hedefleri ile paralel net sıfır karbon bir şirket olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.