DOLAR 32,499
EURO 34,7629
ALTIN 2489,843
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    LG Enerji verimli, AI Motora sahip Multi V i’yi pazara sundu

    LG Enerji verimli, AI Motora sahip Multi V i’yi pazara sundu
    12.06.2023
    A+
    A-

    LG Electronics (LG), Avrupa’dan başlayarak önemli küresel pazarlarda şirketin son derece gelişmiş AI motoruyla donatılmış Değişken Soğutucu Akışkan Akışı (VRF) çözümü olan yeni Multi V™ i’nin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Ofisler, okullar, alışveriş merkezleri, apartmanlar ve oteller gibi orta ve yüksek katlı binalar için uygun olan enerji tasarruflu Multi V i, enerji tüketimini azaltmaya, daha sessiz ve konforlu bir iç mekan ortamı sunmaya yardımcı olan bir dizi farklılaştırılmış, akıllı özellikle birlikte geliyor.

    AI Akıllı Bakım

    Multi V i’nin gelişmiş AI motoru, operasyonu optimize etmek için uzamsal ve durumsal öğrenmeden yararlanan AI Smart Care’i etkinleştiriyor. Böylelikle; soğutma veya ısıtma gücü, odadaki insan sayısı, nem seviyeleri ve iç ve dış ortam sıcaklığı dahil olmak üzere çeşitli değişkenlere göre ayarlanabiliyor. Aynı zamanda bu, ürünün enerji tasarrufunu yüzde 24,7’ye1 kadar iyileştirmesini sağlıyor. Ayrıca, AI İç Mekan Bakımı, iç üniteleri kullanılan alanlarda otomatik olarak açıp, kullanılmayan alanlarda kapatarak sabit bir sıcaklığın korunmasına ve enerji tüketiminin azaltılmasına yardımcı oluyor.

    Yapay Zeka Enerji Yönetimi

    Bir başka verimlilik odaklı özellik olan AI Energy Management, kullanıcıların Multi V i’nin genel güç kullanımını azaltmaya yardımcı olabilecek enerji tüketim hedefleri belirlemesine olanak tanıyor.

    Gürültü Hedef Kontrolü

    Multi V i, komşu binalarda veya evlerde yaşayanların konforunu artırmaya da yardımcı oluyor. Kullanıcılar, dış ünite tarafından üretilen sesin belirledikleri ses düzeyini aşmadığından emin olmak için önceden bir çalışma gürültü sınırı (50 ila 70 desibel2) ayarlayabiliyor.

    Hava Durumu Bilgileri Kontrolü

    Akıllı performans ve rahatlık sağlayan LG’nin VRF çözümünün Hava Durumu Bilgileri Kontrol özelliği, hava koşullarına göre3, aralarında Otomatik Ön Isıtma ve Otomatik Kar Temizlemenin de bulunduğu özel çalışma modlarını otomatik olarak seçiyor. Otomatik Ön ısıtma, odayı önceden otomatik olarak ısıtarak kullanıcıların yılın en soğuk günlerinde bile sıcak bir iç ortamın keyfini çıkarmasına olanak tanırken Otomatik Kar Temizleme, karın dış ünite üzerinde birikmesini ve donmasını önlüyor.

    Güçlü Performans

    Aşırı hava koşullarında bile güçlü, güvenilir performansa sahip olan Multi V i, şimdiye kadarki en enerji tasarruflu LG VRF çözümü olarak selefi Multi V 5’i geride bıraktı.Ünitenin yeni tasarlanmış biyomimetik fanı ve geliştirilmiş hava akışı yolu, fan-motor güç tüketimini azaltmak için birleşerek5 daha iyi enerji tasarrufu sağlıyor. LG’nin olağanüstü yeni modeli, 43 santigrat dereceye6 kadar sıcaklıklarda tam soğutma kapasitesinde ve eksi 10 santigrat dereceye kadar düşük sıcaklıklarda tam ısıtma kapasitesinde çalışarak her mevsim taze, konforlu iç mekan havası sağlıyor.7

    AI Smart Up

    Multi V i’nin yapay zeka motoru, rahatlığı ve genel kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yardımcı olan Otomatik Ayarlama ve Uzaktan Yükseltme gibi çeşitli akıllı özelliklere güç sağlıyor. Otomatik Ayarlama sistemi, kompresörü ve motoru ilk kurulum sırasında veya değiştirilmeleri gerektiğinde otomatik olarak ayarlayarak daha hızlı ve daha kolay kurulum ve servis sağlıyor. Uzaktan Yükseltme Sistemi ile, yerinde servis ziyareti gerekmeden otomatik olarak en son yazılım sürümüne güncellenebiliyor. Ayrıca Multi V i, servis sürelerini kısaltmaya ve güvenilirliği artırmaya yardımcı olmak için otomatik sistem analizi ve okunması kolay durum raporları sağlayan AI Smart Diagnosis sunuyor.

    LG Electronics Beyaz Eşya ve İklimlendirme Çözümleri Şirketi İklimlendirme Çözümleri İş Birimi Başkanı James Lee şunları söyledi: “Olağanüstü AI motorumuza sahip olan yeni Multi V i, gelişmiş enerji tasarrufu, daha hoş bir iç ortam ve olağanüstü rahatlık sunuyor. LG, en son yapay zekasını ve endüstri lideri HVAC teknolojilerini kullanarak eksiksiz hava çözümleri sunmaya devam edecek.”

    1 24 beygir gücü (HP) modeli Multi V i kullanılarak KS Test Standardı (KS B ISO 15042:2006) uyarınca dahili olarak test edilmiştir. Sonuçlar, uygulanan modele, yerel sıcaklığa ve gerçek ortama bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

    2 Mevcut ayarlar 50, 55, 60, 65 ve 70 desibeldir.

    3 Hava Durumu Bilgileri Kontrolü, AccuWeather uygulamasını ThinQ sunucusuna bağlayarak kullanılabilir.

    Sonuçlar, uygulanan modele, yerel sıcaklığa ve gerçek ortama bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

    4 Enerji Verimliliği Derecelendirmesine (EER) göre LG Multi V 5’e (8HP) kıyasla enerji verimliliğinde yüzde 15 artış. ARUM080LTE6 (Multi V i) ve ARUM080LTE5 (Multi V 5) test modelleri kullanılarak Eurovent tarafından test edilmiştir. Sonuçlar kullanım ortamına göre değişiklik gösterebilir.

    5 RPUX202X9E (Multi V i) modelinin güç tüketimi, RPUW20GX9E (Multi V 5) modeline kıyasla yüzde 12 azaltılmıştır.

    6 Multi V i, eksi 15 ila 52 santigrat derece (kuru termometre) arasındaki sıcaklıklarda (dış mekanda) güvenilir soğutma işlemi sağlayabilir ve 43 santigrat dereceye (kuru termometre) kadar yüksek sıcaklıklarda tam kapasiteyle çalışabilir. LG’nin Ürün Veri Kitabındaki (PDB) LG Multi V i performans verilerine dayalıdır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.