DOLAR 32,4494
EURO 34,4832
ALTIN 2473,763
BIST 9584,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nude tasarıma destek veriyor

    Nude tasarıma destek veriyor
    21.05.2017
    A+
    A-

    Global tasarım markası Nude, tasarımcılara destek veriyor. İstanbul merkezli tasarım kolektifi True Treu’nun ilk grup sergileri olan “Synesthesia: Unexpected Senses and Stories of Migration/ Synesthesia: Beklenmedik Duyumlar ve Göç Hikayeleri” Venice Design 2017’de Nude’un sponsorluğunda ziyaretçilere açıldı.

    Şişecam Topluluğu’nun global tasarım markası Nude, önemli sanat projelerine destek veriyor. İstanbul merkezli tasarım kolektifi True Treu’nun “Synesthesia: Unexpected Senses and Stories of Migration/ Synesthesia: Beklenmedik Duyumlar ve Göç Hikayeleri” sergisi dünyanın her yerinden ünlü tasarımcıların işlerinin sergilendiği Venice Design 2017’deNude sponsorluğunda sanatseverlerle buluştu.

    Dünyanın üçüncü en büyük cam ev eşyası üreticisi Şişecam Topluluğu’nun “Türkiye’den neden bir tasarım markası çıkmasın” sorusuna cevap olarak yarattığı Nude, dünya prömiyerini 2014 yılında Maison Object Paris’te yaptı. Ardından Milano ve Frankfurt’taki uluslararası fuarlarda boy gösterdi ve büyük beğeni topladı. Tüm koleksiyonlarını “Simple is Beautiful” (Yalın Güzeldir) felsefesi ile tasarlayan Nude; Ron Arad, Nigel Coates, Joe Doucet, Pentagon Design, Tomas Kral, Mikko Laakkonen, Tamer Nakışçı, Erdem Akan ve Ali Bakova’nın da aralarında olduğu dünyanın saygın tasarımcıları ile çalışıyor.

    True Treu tasarım kolektifinin “Synesthesia: Beklenmedik Duyumlar ve Göç Hikayeleri” teması etrafında şekillendirdikleri sergi eski bir Venedik yapısı olan Palazzo Michiel’de 6 ay boyunca bienal izleyicilerine açık olacak. Kolektif bir çalışmayla yürütülen serginin küratörlüğünü Benan Kapucu üstlendi.

    “Synesthesia: Beklenmedik Duyumlar ve Göç Hikayeleri” Venice Design 2017’de

    Venice Design 2017 GAA Vakfı tarafından 13 Mayıs – 26 Kasım 2017 tarihleri arasında Venedik Bienali 57. Sanat Bienali’nin paralelinde organize ediliyor. Venice Design 2017’de bu sene Ali Bakova, Argun Dağçınar, Aykut Erol, Can Yalman, Demirden Design, İzlem Akman, Neslihan Işık,Serhan Gürkan, Uğur Becer ve Yiğit Yazıcı’dan oluşan True Treu tasarım kolektifi de yer aldı.
    True Treu kolektif tasarım ekibinin bienalde Nude sponsorluğunda yer alan“Synesthesia: Beklenmedik Duyumlar ve Göç Hikayeleri” teması etrafında şekillenen sergisinde; yer değiştirme, kök salma, köksüzlük, teknolojik ve kültürel ağlar içinde hareket, tohumların yayılması, ötekiyle yüzleşme gibi göç olgusunun farklı boyutlarını sorgulayan ürün yerleştirmeleri bulunuyor.

    Tasarımcılar sergiye özel tasarladıkları ürün hikayelerinde, göç olgusunun toplumlar ve bölgeler üzerine etkisinden öte, insan olarak bizim kişisel durumlarımıza, duygularımıza ve değişen algılarımıza odaklanıyor; izleyiciyi de “öteki” ile tanışmanın ve anlaşmanın yeni deneyim alanlarını keşfetmeye çağırıyor.

    Bienal sonrasında serginin İstanbul’a taşınarak sergilenmesi ve daha tasarım koleksiyonerlerine yönelik bir müzayede gerçekleştirilerek gelirin bir sosyal sorumluluk projesine bağışlanması planlanıyor.

    Sergide yer alan sanatçı ve eserleri ise şu şekilde: Ali Bakova – Uyurgezer, Argun Dağçınar – Can Kurtaran Yelek?, Aykut Erol – Sınırsız, Can Yalman – Sessiz Çığlık, Demirden Design – Yüzleşme, Neslihan Işık – Yeni Biçemler?, Serkan Gürkan – Tohumlar, Yiğit Yazıcı – Sanatçının Bavulu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.