DOLAR 32,3376
EURO 35,0811
ALTIN 2238,974
BIST 8720,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Online alışverişte kadın giyim ve ayakkabı üst sıralarda

    Online alışverişte kadın giyim ve ayakkabı üst sıralarda
    05.07.2022
    A+
    A-

    Online alışverişte kadın giyim ve ayakkabı üst sıralarda

    Çalışan kadınlar, zaman satın almak için alışverişte internete yöneliyor

    Türkiye’de online alışveriş her yıl rekorlarla yükseliyor. Sektörün büyümesinde aslan payı özellikle çalışan iş hayatı ve ev arasında zaman bulamayan kadınlara ait. Orvada’nın kurucusu ve girişimci Pınar Mercanoğlu, 2022 yılı ilk yarısında özellikle çalışan kadınların kıyafet ve ayakkabı satışlarının diğer kalemlere göre daha yüksek olduğunu söyledi.

    Covid-19 ile kullanıcıların alışveriş alışkanlıkları sadece ülkemizde değil dünya genelinde değiştirmeye devam ediyor. Türkiye’de son yıllarda oluşturulan online alışveriş kültürü pandemi ile birlikte üst üste rekor kırmaya devam ediyor. Statista.com’un açıkladığı rapora göre Ocak 2019’dan Aralık 2021 tarihine kadar perakende satışlarda e ticaretin payı yüzde 20,4 oldu. 2021’de perakende e-ticaret hacmi 234 milyar lira olarak gerçekleşirken, bu hacmin yaklaşık yarısını sektörün önde gelen e-ticaret pazar yerlerindeki satışlar oluşturduğu gözlendi.

    Kanun teklifi yeni girişimcileri koruyacak

    Orvada’nın kurucusu ve girişimci Pınar Mercanoğlu, hükümetin yeni düzenlemesiyle yeni girişimleri ve sektörün orta seviye şirketlerini koruma altına aldıklarını belirterek, “Kanun teklifi ile net işlem hacmi 10 milyar lira üzerinde olan e-ticaret aracı hizmet sağlayıcılara yükümlülükler getiriliyor. E-ticaret aracı hizmet sağlayıcılar lisanslandırılacak. E-ticaret aracı hizmet sağlayıcıların, elde ettiği verileri kullanarak bünyesindeki satıcılarla haksız rekabet etmesi engellenecek. E-ticaret aracı hizmet sağlayıcıların, pazar yerlerindeki satışlar ile satıcı olarak yaptıkları satışlar ve fiziki satışları hariç, kargoculuk faaliyetleri kısıtlanacak. Mal veya hizmet ilanlarının yayımlanmasına elektronik ortam sağlaması halinde, aynı ortamda mal veya hizmet teminine yönelik sözleşme yapılmasına ya da sipariş verilmesine imkân sağlanması engellenecek” dedi.

    Kadın giyim ve ayakkabı zirvede

    Mercanoğlu, 2022 yılı itibariyle e ticaretteki rekor yükselişte kadınların, online alışverişe büyük etkisinin olduğunu yineleyerek, “Bana göre e-ticaret artık sadece bir alışkanlık değil, daha çok ihtiyaç halini aldı. Özellikle çalışan kadınlar tarafından kısıtlı zaman yönetimi gibi sebeplerden dolayı her şeyde olduğu gibi online alışverişte de başı çekiyor. Rakamlara bakıldığında 2022 yılında kadın giyimi öne çıkıyor. Ayakkabı satışları da azımsanamayacak seviyede” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.