DOLAR 32,5999
EURO 34,7921
ALTIN 2503,691
BIST 9471,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pertev Kökdemir implantınızın ömrünü uzatmanın yollarını açıkladı

    Pertev Kökdemir implantınızın ömrünü uzatmanın yollarını açıkladı
    19.05.2017
    A+
    A-

    Diş Hekimi Pertev Kökdemir uyarıyor: “İmplantınıza iyi bakmazsanız ağzınızda kemik erimesine yol açabilirsiniz!”

    Diş Hekimi Pertev Kökdemir; “İmplant tedavisi uygulandıktan sonra ağız bakımına daha fazla önem verilmesi gerekir” diyor. Kökdemir; “İmplant tedavisinden sonra ağız içinde biriken tükürüğü olabildiğince dışarı atmak gerekirken, ağız içinde basınca neden olacak hareketlerden de uzak durulmalıdır. İmplant uygulandıktan sonraki gün ağız içi çalkalanmamalı ve gargara yapılmamalıdır. Tedavi süresinde dişler temizlenirken çok yavaş ve nazik davranılmalı, temizlik bastırmadan yapılmalıdır” dedi.

    BOL BOL PEYNİR, SÜT, YOĞURT TÜKETİN
    Diş Hekimi Pertev Kökdemir, tedavi sürecinde nasıl beslenilmesi gerektiğiyle ilgili de bilgilendirdi: “İmplantın çene kemiğine kaynaşma dönemi olarak kabul edilen tedavi süresinde, sıcak veya soğuk olmayan yumuşak besinler tercih edilmelidir. Oda sıcaklığındaki yoğurt, peynir, et, süt, yumurta, çorba, muhallebi, meyve suyu ve ekmeğin iç kısmı gibi besinler tüketilmelidir. Ayrıca greyfurt, portakal, kivi, elma ve çilek gibi meyveler tüketilerek vitamin ve mineral ihtiyacı da karşılanmalıdır.”

    AĞIZ DUŞU KULLANIN
    “İmplantınıza iyi bakmazsanız ağızda kemik erimesine sebep olabilir” diyerek uyaran Diş Hekimi Pertev Kökdemir, implantın ömrünü uzatacak tüyolar verdi:
    4 ayda bir diş hekimi kontrolünüzü yaptırın
    Diş arası (ara yüz) fırçası kullanmayı ihmal etmeyin
    Ağız duşu kullanın
    Yemeklerden yarım saat sonra dişlerinizi fırçalayın
    Akşamları dişlerinizi fırçalamadan önce diş ipi ile temizleyin
    Yatmadan önce de mutlaka dişlerinizi fırçalayın
    Sigara kullanmayın
    Ağız gargarası kullanın
    Fırçayla diş etlerinize masaj yapın
    2 ayda bir diş fırçanızı değiştirin

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.