DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Iveco Group’un yeni CEO’su Olof Persson Temmuz 2024’te görevde

    Iveco Group’un yeni CEO’su Olof Persson Temmuz 2024’te görevde
    25.04.2024
    A+
    A-

    Torino, 25 Nisan 2024.

    Group N.V. Yönetim Kurulu, Olof Persson’un 1 Temmuz 2024’te Grup CEO’su olarak Gerrit Marx’ın yerini alacağını duyurdu. Yönetim Kurulu, Gerrit Marx’ın görevden ayrılıp CNH Industrial N.V.’nin (NYSE:CNHI) CEO’su olarak atanmasıyla, böyle bir görev değişikliğine gitti.

    Şu anda Iveco Group Yönetim Kurulu Bağımsız Direktörü olarak görev yapan Olof Persson, son Sermaye Piyasası Günü’nde sunulduğu üzere grubun planlarının geliştirilmesinde aktif rol alarak CEO görevini üstlenecek.

    Iveco Group Başkanı Suzanne Heywood, atamayla ilgili şu yorumu yaptı: “Iveco Group’taki herkes adına, Gerrit’e son iki buçuk yıldaki enerjik ve başarılı önderliği için teşekkür etmek istiyorum ve kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Olof’un ilgili sektördeki büyük tecrübesiyle CEO olarak devreye gireceği ve Mart ayında sunduğumuz planların uygulanmasında görevi üstleneceği için gerçekten şanslıyız.”

    Grubun yeni CEO’su Olof Persson ise şu yorumda bulundu: “Yönetim kurulu üyesi olarak, şirketi dijital çağın fırsatlarına ve alternatif tahrik teknolojilerine geçişe açan Iveco Group ekibinin tamamından çok etkilendim. CEO görevini üstlenerek tüm paydaşlarımıza hizmet etmeye, sürekli ivme kazanan yeteneklerimizden en iyisini uygulamaya odaklanmamızı sağlama fırsatına sahip olduğum için bundan daha fazla mutluluk duyamazdım.”

    Gerrit Marx ise şu açıklamayı yaptı: “Olof yalnızca Yönetim Kurulumuzun değerli bir üyesi değil, aynı zamanda benim ve kıdemli Iveco Group ekibinin yakın akıl hocası oldu. Onun deneyimi, engin sektör bilgisi ve grubumuz hakkındaki anlayışı, yakın zamanda sunduğumuz planlara yönelik güçlü ivmenin devamını sağlayacaktır. Listelenmemizden bu yana geçen bu önemli ve heyecan verici yıllarda Iveco Group’taki meslektaşlarımın elde ettiği başarılardan büyük gurur duyuyorum. Olof’un önderliğinde şirketimizin daha da güçlenerek ilerlemeye devam edeceğinden hiç şüphem yok.”

    Kariyeri boyunca Olof Persson, ABB’de çeşitli görevlerde bulundu ve 2004 yılında Bombardier Transport’a Bölüm Başkanı olarak atandı. 2006 yılında Volvo Aero Başkanı ve ardından 2008 yılında Volvo Construction Equipment Başkanı olarak Volvo Group’a katıldı. 2011 yılında AB Volvo Group’un Başkanı ve CEO’su oldu. Olof Persson, 2016 yılında Cerberus Operations and Advisory Company’ye Kıdemli Operasyon Yöneticisi olarak atandı. 2022 yılında Grup Euronext Milan’da listelendiğinde Iveco Group’un Yönetim Kurulu’na Bağımsız Direktör olarak katıldı.

    Iveco Group‘un ilk çeyrek mali sonuçları planlandığı gibi 10 Mayıs 2024’te Gerrit Marx tarafından sunulacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.