DOLAR 32,3519
EURO 34,8471
ALTIN 2391,393
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Valmet IQ Süreç İzleme Sistemi yenilendi

    Valmet IQ Süreç İzleme Sistemi yenilendi
    06.03.2017
    A+
    A-

    Valmet, Valmet IQ Süreç ve Kalite Görüntüleme Sistemi’nin bir parçası olan Valmet IQ Safiha İzleme Sistemi tamamen yenilendi. Sistem, boyut olarak çok daha kompakt bir yapıya sahip olmanın yanı sıra geliştirilmiş özellikleri, selüloz ve kağıt üreticilerine, analiz amaçlı, sanal anlık düzeltici ölçümler için öncesine göre çok daha yüksek kaliteli görüntü elde etme imkanı sağlıyor.

    Valmet Otomasyon Bölümü Yapay Görme İş Birimi Yöneticisi Aki Torvinen, “Safiha izleme sistemimizde, kamera, LED ışık ve sistem yapısında temel değişiklikler yaptık. Bu gelişmeler kağıt üreticilerine, spesifik safiha problemlerine daha hızlı müdahale etme ve gelir kaybını önleme imkanı sağlıyor.” diyor.

    Kompakt boyuttaki safiha izleme sistem kamerası, modüler bir yapıya sahiptir. Bu modülerite, farklı çeşitlerde kamera ve manuel, motor zoom veya iğne deliği (pinhole) optik kullanımına imkan sağlar. Buna ek olarak, eğer kamera, temizlemenin problem teşkil edebileceği zorlayıcı çevresel koşulların olduğu bir ortamda bulunuyorsa, harici bir temizleyici ünite de eklenebilir. Kamera, en son teknoloji yüksek hassasiyette Sony CMOS sensör ile donatılmıştır. Ayrıca renkli kamera kullanmak da mümkündür.

    Yeni, verimli LED ışık
    Valmet IQ Safiha İzleme Sistemi, kamera ile senkronize harici bir kompakt LED ışık modülüne sahiptir. Bu, ışık deseni ve yönünün daha iyi optimize edilmesini sağlıyor. Bu son LED teknolojisi, toplamda 140 LED içeriyor ve sadece 35 watt enerji ile 45 bin lümenlik ışık sağlıyor.

    Kolay kurulum, kullanım ve bakım
    Yenilenen safiha izleme sistemi, diğer jenerasyon sistemlerle tam uyumludur. Standart 2 gigabit Ethernet bileşenleri üzerinden bilgi transferi gerçekleştiriyor. Bileşen sayısının azlığına bağlı olarak, kurulum, kullanım ve bakımı son derece kolay.

    Teknik açıklama:
    Valmet IQ Safiha İzleme Sistemi, kapsamlı bir yapay görme çözümü olan Valmet IQ Proses ve Kalite Görüntüleme Sistemi (Valmet IQ Process and Quality Vision (PQV) System)’nin iki öğesinden biridir. PQV’nin diğer öğesi ise, Valmet’in 2015 yılında tanıttığı Valmet IQ Safiha Kontrol Sistemi’dir.

    Valmet IQ Safiha İzleme Sistemi, proses süresince Valmet IQ Safiha Kontrol Sistemi tarafından tespit edilen safiha kopması, kağıt besleme ve arızaları gibi kritik öneme sahip olayların görüntülerini kaydeder. Kaydedilen görüntüler, yeniden görüntülenebilir, operatörlere durumun kaynağını hızlıca bulma ve problemi düzeltme imkanı sağlar. Bu, kesinti sonrası duruş süresini kısaltır ve üretim sürecini geliştirir. Bu sayede optimize edilmiş makine verimliliği, yatırımda hızlı geri dönüş sağlar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.