DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yurtdışına açılmak isteyen Türk markaları MAPIC 2022 Fuarı’nda bir araya geldi

    Yurtdışına açılmak isteyen Türk markaları MAPIC 2022 Fuarı’nda bir araya geldi
    30.11.2022
    A+
    A-

    Fransa Cannes’da bugün kapılarını 26’ıncı defa kapılarını açan MAPIC’te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıdı. Türkiye temsilcisi Alkaş tarafından organize edilen çalışmalar doğrultusunda fuarda, Türkiye 80’i aşkın firma ve 250 kişilik heyet temsil ediyor. İHKİB önderliğinde kurulan Turkish Brands çatısı altındaki firmalar için bu yıl 3000’nin üzerinde B2B toplantısının organize edilmiş olması ise Türk firmalarının global adımları açısından önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

    Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı, Türk perakende markalarının yurtdışına açılma hedeflerini destekleyen dünyanın en büyük perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC, 26. kez kapılarını açtı. 29 Kasım – 1 Aralık 2022 tarihinde Fransa Cannes’da dünyanın en önemli perakende markalarının yanı sıra hizmet üreten teknoloji firmalarını, yeni AVM projelerini, eğlence işletmecileri, yatırımcıları, danışmanlık firmalarını ve masterfranchise’ları bir araya getirdi.

    İHKİB (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) önderliğinde kurulan Turkish Brands çatısı altında AC&co, Chakra, D’s Damat, Ipekyol, Kiğılı, Madame Coco, NaraMaxx, Nebim, Penti ve Perspective yerini alırken fuara standla katılan diğer firmalar arasında ise POLİN, Tavuk Dünyası Gagava standı ile Food and beverage ve Cloud4Feed Retail Tech Lab alanındaki standı ve Inovasyon Stage’de gerçekleşen sunumuyla MAPIC’te yerini aldı. Defacto; müşteri deneyimi, Getir Fransa ise Lojistik ve Perakende konulu konuşmalarıyla konferans programında yerini alırken, Alkaş Türkiye temsilciliği aracılığıyla stant ile fuara katılan Özbekistan – Tashkent City Mall MAPIC açılış partisinde ana sponsor olarak yerini aldı.

    Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer’in bu noktadaki değerlendirmeleri ise şöyle oldu:

    Türkiye perakende sektörünün öncü markalarının yurtdışına açılma hedeflerini destekleyen MAPIC’in bu yıl “İnsan, Mekan ve Karlılık” ana teması ile gerçekleştirildiğini belirten Aközer, MAPIC, 26’ıncı kez doğru yatırımcıyı doğru zamanda, doğru kurumlarla bir araya getirdi. Perakende sektöründe global yatırım hareketlerine yön veren 10 Türk perakende markasını bir araya getiren ve İHKİB önderliğinde kurulan Turkish Brands standındaki markaları tek çatı altında tanıtmayı amaçlıyoruz. Geçen sene pandemi var yok arasıydı ve dünya genelinde MAPIC katılımı biraz daha zayıftı. Ama bu yıl MAPIC, pandeminin de hafiflemesiyle birlikte gerçekten büyük heyecanla çok daha ilgi çeken bir pozisyonda konumlanıyor. Türkiye’de tabii bundan payını alıyor. Geçen seneler fuara katılım konusunda emin olamayan Türk perakendecileri ve AVM yatırımcıları bu yıl MAPIC’e daha emin adımlarla ilerledi bu noktada bu sene yüksek bir katılım söz konusu. Bu yıl da sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, fikir alışverişine imkân tanıyan, deneyimlerin paylaşıldığı ve yeni iş birliklerinin doğduğu başarılı ve keyifli bir üç gün geçireceğimize inanıyorum. Bununla birlikte Türk firmalarının globalleşme yönündeki adımları açısından önem taşıyan bir diğer organizasyon olarak artık gelenekselleşmiş akşam yemeği ile de Türk AVM ve perakende sektörünün uluslararası yatırımcılarla buluşacaklar. Bu platformun aynı zamanda fuar ile birbirini bütünlediğini düşünüyorum gündüz yoğun fuar gündeminde vakit bulamayan firmalar için network imkânı sunuyor.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.