DOLAR 32,5816
EURO 35,0524
ALTIN 2457,833
BIST 9813,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Erkan Güral: Türkiye gücünü dünyaya kanıtlayacak

    Erkan Güral: Türkiye gücünü dünyaya kanıtlayacak
    06.04.2017
    A+
    A-

    TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, yaklaşan referanduma ilişkin yaptığı açıklamada, 16 Nisan tarihinde sadece anayasa değişikliğinin değil, Türkiye’nin dünyadaki geleceğinin oylanacağının altını çizerek, ülke olarak kritik bir süreçten geçildiğine, Türkiye’nin gelişmesinden korkan Avrupa’nın referandumdan ‘Hayır’ sonucu çıkması için var gücüyle çalıştığına işaret etti.

    Güral’ın açıklamasından satır başları şöyle:
    “Avrupa, referandumu fırsata çevirmek istiyor.”
    “Türkiye, hem içeride hem de dışarıda kritik bir süreç yaşamaktadır. Avrupa, Türkiye karşısında referandumu fırsat bilerek, kendi emellerini gerçekleştirmek amacıyla, ülkemize karşı mücadele başlatmıştır. Öyle ki, referandumda, anayasa değişikliğinden çok Türkiye’nin dünyaya karşı oylaması noktasına geldik.

    “Avrupa yaşlanıyor, Türkiye genç ve dinamik”
    “Avrupa, orada yaşayan Türk kardeşlerimizin iş gücü sayesinde bugünlere gelmiştir. Nüfusları artmadığı ve yaş ortalamaları yüksek olduğu için çalıştıracak kendi vatandaşları olmayan Avrupa ülkeleri, bizim iş gücümüz sayesinde büyümüştür. Bugün, yaşlanan Avrupa’da sanayi gelişimi durmuş ve yeni yatırımlar yapılmamaktadır. Türkiye’de ise genç nüfus çoğalmakta ve ülkemiz güçlenmektedir. Türkiye’nin güçlenmesi Avrupa’yı rahatsız ettiği için gelişmemize engel olmaya çalışmaktadırlar.

    “Avrupa, Türkiye’yi bölgede egemen olacak tehlike olarak görmektedir. Son 15 yıldır sürdürdüğümüz istikrarlı büyüme karşısında, onların gözündeki bu tehlike her geçen gün artmaktadır.”

    “2017, yeni atılımların başlayacağı bir yıl olacak”
    “Türkiye, 2001 krizinin ardından uygulamaya koyduğu yapısal reformlarla yüksek büyüme ortamını yakalamıştır. Uzun yıllar sonra istikrara ve sürdürülebilir ekonomik kalkınma trendine kavuşan ülkemizde, sağlanan güven ortamı ekonomik istikrarı da getirmiştir. Yatırım ve ihracatla büyüyen bir Türkiye doğmuştur.

    Halk oylamasından sonraki aylarda, ekonomik, sosyal ve siyasi atılımların yaşanacağı bir döneme gireceğiz. 2017’yi ekonomide yeni atılımların başlayacağı bir yıl olarak görüyorum. Bu yıl için beklenen büyümenin, birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle daha fazla gerçekleşeceğini düşünüyorum.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.