DOLAR 32,3159
EURO 35,0981
ALTIN 2298,455
BIST 9045,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

    – “15 Temmuz’dan bu yana geçen bir yıl gösterdi ki; Türk milletinin sandıkta verdiği karara sahip çıkacak gücü var. Bu kararıyla ölümü göze alacak cesareti var. Ve geleceğin iyi olacağına dair büyük ümitleri var.”

    İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, FETÖ hain darbe girişiminin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’dan bu yana geçen bir yıl gösterdi ki; Türk milletinin sandıkta verdiği karara sahip çıkacak gücü var. Bu kararıyla ölümü göze alacak cesareti var. Ve geleceğin iyi olacağına dair büyük ümitleri var” dedi.

    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla andığımızı belirten Çağlar, Türk halkının FETÖ darbesini tarihe geçecek bir toplumsal direnişle püskürttüğünü vurguladı. Başkan Çağlar, geçen bir yılda bu direnişin ekonomi cephesinde üretim ve istihdam seferberliğiyle ciddi bir destek bulduğunu kaydetti. Çağlar, ekonomide göstergelerin iyiye gitmesiyle hainlere ve işbirlikçilerine en güzel cevabın verildiğini belirtti.

    “Bir milletin esaret zincirlerini parçalayışına tanık olduk”

    İbrahim Çağlar, “Bizler, ülkemizin ve milletimizin o gece bir uçurumun kenarından dönüşüne şahitlik ettik. Ve bu ülkeyi o uçurumun kenarından çekip alan da milletin iradesi ve o iradeyi bayrak yapan Cumhurbaşkanımızın kararlı ve tavizsiz duruşudur. O gece bir olduk, birlik olduk akıntıya karşı durduk ve bu milletin esaret zincirlerini parçalayışına tanık olduk” dedi.

    Türkiye’nin 15 Temmuz’dan bu yana geçen bir yılda ekonomide başarılı bir sınav verdiğini kaydeden İTO Başkanı İbrahim Çağlar, şöyle konuştu:

    “Dış dünyanın bu olanlara karşı takındıkları duyarsızlığa ve yalan yanlış enformasyona rağmen artık herkes biliyor ki; Türkiye’de dengeleri değiştirmeye çalışmak eskisi kadar kolay değil. Türkiye bu yılın ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen 5. ülkesi oldu. Fitch, Türkiye için yüzde 2.3 olan büyüme tahminini yüzde 4.7’ye revize etti. İstanbul’da ilk altı ayda 2 bin 1’i yabancı sermayeli toplam 25 bin 525 yeni firma kuruldu. Arka arkaya sekiz aydır ihracatta artış var. BIST 100 Endeksi 15 Temmuz’dan bu yana 82 binden 105 bin puana çıktı. Sadece bu önemli veriler bile verilen mücadelenin başarısını ortaya koyuyor” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.