DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    17 bin nüfuslu İstanbul Akvaryum Ailesi herkesi bayram ziyaretine bekliyor

    17 bin nüfuslu İstanbul Akvaryum Ailesi herkesi bayram ziyaretine bekliyor
    16.08.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin ilk kutup penguenleri Gentoo Penguenleri, mükemmel yüzücülüğüyle bilinen sevimli kemirgen Kapibaralar, ömrü boyunca uyumayan Limon Köpekbalığı, oyuncu orfozlar… Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum’un tam 17 bin nüfuslu ailesi, büyük küçük herkese unutulmaz bir bayram yaşatmak için dokuz günlük tatil boyunca ziyaretçilerini bekliyor.

    Her köşesinde ayrı bir güzellik olan İstanbul’u keşfetmek için en güzel zaman, hiç kuşkusuz bayram tatilleri. Sakin yollarda ve sokaklarda, şehir tam anlamıyla size kalmışken rotanızı kırmanız gereken yerlerden biri de Florya’da konumlanan, dünyanın en büyük tematik akvaryumu özelliğine sahip İstanbul Akvaryum olmalı! Karadeniz’den Pasifik’e uzanan sulardaki binlerce canlı türünün buluştuğu akvaryum, canlıların doğal yaşam alanlarına özel oluşturulmuş tematik alanlarıyla bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. Büyük küçük herkes için bayramın en keyifli adresi olan İstanbul Akvaryum’daki interaktif oyun alanları ise özellikle çocukların kalbini çalarken, büyükleri de kendi çocukluklarının bayram sabahlarına götürüyor.

    İşte romantik penguenlerden zehirli balıklara tam 17 bin canlı türüne ev sahipliği yapan İstanbul Akvaryum ailesinde görebileceğiniz türlerden bazıları:

    Türkiye’nin ilk kutup penguenleri: Gentoo Penguenleri

    Eşlerine çakıl taşı vererek evlenme teklif eden ve hayatlarının sonuna kadar tek eşli yaşayan Gentoo Penguenleri, bu özellikleriyle dünyanın en romantik hayvanı unvanını sonuna kadar hak ediyor. Eşlerinden ayrılmasalar da, topluluklar halinde yaşamayı tercih eden bu sevimli penguenler, su altında tam yedi dakika boyunca kalabiliyor.

    Hangi Tankta Görebilirsiniz: Güney Kutbu Alanı

    Mükemmel yüzen bir kemirgen: Kapibara

    Dünyanın en büyük faresi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren bu sevimli kemirgenlerin ağırlığı 70 kilograma kadar çıkabiliyor. Vücutlarındaki sert ve sık tüyler sayesinde eksi 25 derecede dahi yaşayabilen Kapibaralar hem karada hem de suda yaşayabilen mükemmel yüzücüler olarak da biliniyor.

    Hangi Tankta Görebilirsiniz: Amazon Yağmur Ormanları

    Ömrü boyunca uyumuyor: Limon Köpekbalığı

    İstanbul Akvaryum’un en büyük canlısı, boyu 240 cm – 340 santimetreye kadar ulaşabilen Limon Köpekbalığı. Ortalama ömrü 25 yıl olan Limon Köpekbalığı, bu süre boyunca ne dinleniyor ne de uyuyor çünkü bu canlılar yalnızca yüzdükleri zaman solungaçları sudaki oksijeni vücutlarına geçiriyor. Durdukları anda ise oksijensiz kalıp hayatlarını kaybediyorlar.

    Hangi Tankta Görebilirsiniz: Batı Atlantik Alanı

    Tehlike anında tanımak imkansız: Balon Balığı

    Siyah benekli sarı renge sahip orta boylu bir canlı olarak kendi halinde sularda salınan Balon Balığı, aslında dünyanın en zehirli canlıları arasında yer alıyor. Tehlike anında kendini avcılardan korumak için tetrodotoxin adlı şiddetli bir zehir salgılayan Balon Balığı, düşmanlarını korkutarak etrafından uzaklaştırmak için su ya da hava yutarak kendini şişiriyor.

    Hangi Tankta Görebilirsiniz: Kızıldeniz Alanı

    Vahşi ve Gösterişli: Kırmızı Karınlı Pirana:

    Korku filmlerinin başrol oyuncularından pirana ile tanışma zamanı geldi! Doğal ortamında bir damla kanın kokusunu iki kilometre uzaktan algılayabilen, dünyanın en vahşi tatlı su balıkları arasında yer alan Kırmızı Karınlı Pirana, gösterişli formu ve rengiyle dikkat çekiyor. Sürüler halinde dolaşmayı seven bu canlı türü, bir çelik kemeri kesecek kadar keskin dişlere sahip.

    Hangi Tankta Görebilirsiniz: Amazon Yağmur Ormanları

    Dikkatli Bakan Gözlere: Taş Balığı

    Adı gibi taşa benzeyen görünümüne rağmen kamuflaj yetenekleri sayesinde ancak çok dikkat edilirse görülebilen Taş Balığı, genellikle kısmen gömülü bir halde hayatını sürdürüyor. Pek fazla hareket etmeyen bu canlı, 48 saat kıpırdamadan avını bekleyebiliyor. Sırtında bulunan zehirli iğneler ise acı veren yaralanmalara ve hatta felce neden olabiliyor.

    Hangi Tankta Görebilirsiniz: Kızıldeniz Alanı

    Dalgıçların arkadaşı: Orfoz

    Dalgıçların üstlerine kum dökmesini oyun olarak algılayıp yanıt veren orfozlar, sevimli hareketleriyle her yaştan ziyaretçinin ilgi odağı oluyor. Çift cinsiyetli bir tür olan orfozlar, yaşam döngüsüne dişi olarak başlayıp erkek olarak bitiriyor. Akvaryumda dalgıçların yanından ayrılmayan orfozlar, normalde ise tek başına yaşamaları ve yaşadığı yeri sahiplenmesiyle biliniyor.

    Online biletlerde yüzde 10 indirim

    17 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan İstanbul Akvaryum’da, temaya özgü kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özelliklere, buna uygun dekoratif unsurlara, interaktif oyunlara, filmlere ve alan hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı görsel grafiklere yer veriliyor. Böylece çocuklar, gördükleri canlılar hakkında tüm bilgilere sahip olurken özel alanlarda birbirinden keyifli oyunlara katılma fırsatı buluyor. İstanbul Akvaryum ziyaretinin biletlerini www.istanbulakvaryum.com üzerinden yüzde 10 indirimli olarak satın alınabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.