DOLAR 32,3814
EURO 35,029
ALTIN 2326,167
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2015 yılının en çok satan kişisel gelişim kitabının devamı ‘Mutluluk Kulübü – Gelişim’ şimdi raflarda

    2015 yılının en çok satan kişisel gelişim kitabının devamı ‘Mutluluk Kulübü – Gelişim’ şimdi raflarda
    22.10.2018
    A+
    A-

    Mutluluğun öğrenilebileceğini hiç düşündünüz mü?

    2015 yılının kendi alanında en çok satan kitaplarından Mutluluk Kulübü ve Mutluluk ile İlişkisi Var kitaplarının yazarı Müge Çevik, üçüncü kitabı Mutluluk Kulübü-Gelişim ile yeniden okuyucularıyla buluştu.

     Ceres Yayınları tarafından piyasaya sürülen “Mutluluk Kulübü Gelişim”, mutluluğun öğrenilebilir bir olgu olduğunu pozitif bilime dayanarak ve pozitif psikoljden güç alan bir içerikle anlatıyor. Yaşama baktığınız yeri değiştirmek için tasarlanan “Mutluluk Kulübü – Gelişim”, tekrar tekrar okunacak bir başucu kitabı.

    “Mutluluk Kulübü, mutlu insanlardan çok,  mutluluğa cesaret ile niyet edenlerin kulübüdür,” diyeli üç yılı geçmiş diyen yazar Müge Çevik, son kitabı Mutluluk Kulübü – Gelişim için; “Ne mutsuzluğu yok etmek mümkündür ne de bu sayede mutluluğu yakalamak. Mutluluğu öğrenmek için yapılacak en akıllı iş mutsuzluğa birkaç basamak yukarıdan farklı bir bilinç ile bakmaktır. Bu kitap bu basamakları birlikte çıkmak ve yaşama baktığımız yeri değiştirmek üzere tasarlanmıştır.” Ve kitabında hayatta her şeyin zıddıyla mevcut olduğunun altını çizen yazar, “Zıddıyla mevcut olmayan hiçbir şey yoktur. Yaşam, ölümün varlığı ile en büyük zıtlığı kendisinde barındırır.  Kitapta da anlattığım gibi, örümcek ağına tutulmuş bir böceğin Tanrı’ya kurtuluş için duasıyla, örümceğin doymak için duası aslında aynı Tanrı’yadır. Böyle bir zıtlığın olduğu dünyada mutluluğu öğrenmek demek bu zıtlıkları yönetmeyi ve kendi en iyini ortaya çıkarmayı hayata birkaç boyut yukardan bakmayı öğrenmek demektir. Bu yüzden mutluluk öğrenilebilir diyorum” diyerek kitabını özteliyor.

    “Mutluluk” kavramıın son zamanlarda esen kişisel gelişim furyasında daha çok dillendirildiğine, yozlaştığına ve ticarileştiğine dikkat çeken Müge Çevik, işin bilimsel kısmının pek konuşulmadığının da altını çiziyor.  Ve pozitif psikolojinin son yıllarda geliştirdiği hatta mutluluk yerine iyi oluş diye tanımladığı durum ölçümlenebilir, arttırılabilir ve geliştirieşebilir bir şey olduğunu söylüyor. Yazar, bu gerçeklikten hareketle, “Yıllardır mutluluk benim işim diyen ve mutluluğun öğrenilebilirliğini savunan bir koç ve yazar olarak bana yeniden, bilimi yanıma alarak söz söyleme görevi düştüğüne inanıyorum. Şu an okuduğunuz bu kitap; bu inancımın, mutluluğu ticari bir kavram olmaktan çıkartıp bir gelişim yolculuğu olarak bir kez daha ve daha güçlü, derinlemesine anlatma ihtiyacımın sonucudur. Bu kitap boyunca aksiyona ve büyümeye dayalı bir duygu durumundan bahsediyor olacağım. Nasıl yapacağız kısmını ise 7 adımda özetlemeye çalışarak kişinin kendi yaşadıklarını gözden geçrimesine yardımcı olmaya çalışacağım.

     Müge Çevik ayrıca, “Okuyucular kitapta kişisel gelişim nedir, neden ortaya çıktı ve hatta nereden çıktı? Mutlulukla ne ilgisi var, her gün rüştünü daha güçlü ispat etmekte olan pozitif psikoloji mutluluk, olumluluk ve bunun öğrenilebilirliği ile ilgili neler diyor hepsini ve tabii ki Mutluluk Kulübü’nün özünü bulacaklar” diyerek mutluluğu öğretebileceğini değil, mutluluğun öğrenilebilirliğini iddia ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.