DOLAR 32,6021
EURO 34,8337
ALTIN 2504,159
BIST 9461,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2019’un en iyileri için geri sayım başladı

    2019’un en iyileri için geri sayım başladı
    01.03.2019
    A+
    A-

    Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin en iyi işverenlerini Nisan ayında açıklayacak. Araştırmaya katılan şirketler, Great Place to Work felsefesine göre kurum kültürünün temelinde yer alan güvenilirlik, saygı hakkaniyet, gurur ve takım ruhu boyutları ve İK uygulamalarının bütünü ile değerlendiriliyor.

    Çalışanların içinde bulundukları kurum kültürleri hakkındaki algılarını ve iş yeri kültürünü analiz eden Great Place to Work Enstitüsü, Nisan ayında Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesini açıklayacak. Yedinci kez açıklanacak listede, araştırmaya katılan şirketlerdeki insan kaynakları uygulamaları derinlemesine analiz edilecek. Çalışanlarının mevcut kurum kültürleri hakkındaki deneyimleri ise 5 boyutta değerlendirilecek. Bu boyutlar; güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu şeklinde sıralanıyor. Tamamen bağımsız şekilde gerçekleştirilen analizlerle belirlenen araştırmada ödüller, çalışan sayısına göre 20-50, 50-250, 250-500, 500–2000 ve 2000+ olmak üzere beş kategoride verilecek.

    2018’de 162 şirket katıldı, 85 bin çalışan temsil edildi

    Türkiye’nin En İyi İşverenleri ödülleri, şirketlerin işveren markası bilinirliklerine katkıda bulunuyor. Ödül, Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi, Türkiye’de de iş hayatına yeni atılacak yetenekli çalışanların dikkatini çekme avantajının yanı sıra, şirketlerin kurum kültürlerinin gücünü yansıtmak için de önemli bir fırsatı olarak değerlendiriliyor. Geçen yıl düzenlenen araştırmaya 162 şirket katılmış, 85 bin çalışanın temsil edilmişti. Araştırmaya katılan şirket sayısı her yıl artıyor.

    En iyi işverenler yüksek ekonomik performansa sahip

    En İyi İşverenler araştırması, ülkemizde faaliyet gösteren her sektördeki şirketin katılımına açık olarak düzenleniyor. Araştırma, işveren markasını geliştirmek ve bu alandaki bilinirliklerini güçlendirmek isteyen şirketler için benzersiz avantajlar sunuyor. Çalışan odaklı ve yüksek güven kültürünün yaşandığı şirketlerde çalışanların mutlu ve verimli olduğunu, ekonomik performansın ise daha yüksek olduğuna dikkat çeken Great Place to Work Türkiye Ülke Müdürü Eyüp Toprak, “Geçen yıldan farklı olarak bu araştırmada Great Place to Work® Recognition programımızı devreye aldık. Bu program, 30 yıldan fazla süredir sahip olduğumuz kurum kültürü uzmanlığımız, geniş veri ve analiz geçmişimiz ile güçlü kurum kültürlerinin ve En İyi İşyerlerinin belirlenmesi, ödüllendirilmesi ve kamuoyu ile paylaşılmasını amaçlıyor. Analiz sonuçları; Türkiye’nin, Avrupa’nın ve dünyanın en iyileriyle karşılaştırma, gelişime açık aksiyon alanlarını keşfedebilme ve yeni uygulamaları öğrenme olanağı sunuyor.” dedi.

    Sektör ödülleri ve özel ödüller araştırma kapsamında sahiplerini bulacak

    Araştırmaya katılan şirketler; İK uygulamaları içerisinde yer alan özel alanlara ilişkin uygulamalar ile “Yaşam Boyu Öğrenme”, “İş Yaşam Dengesi”, “İK’da dijital dönüşüm”, “Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi”, “Diversity”, “Toplumsal Paylaşım” özel ödüllerini de almaya hak kazanacak. Bu alanda fark yaratan uygulamalara sahip şirketlere özel ödül verilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.