DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    21 günde dünyayı keşfedecekler

    21 günde dünyayı keşfedecekler
    18.09.2018
    A+
    A-

    Daha önce de ‘81 İle 81 Kütüphane’ projesini gerçekleştiren Yalnız Gezgin, bu sefer Roast’n Berry ile beraber kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacı ile Likya Yolu’nu rekor sürede yürüyecek. 8 Eylül’de ‘YürüOku’ mottosu ile yola çıkacak olan Yalnız Gezgin, 535 kilometrelik Likya Yolu’nu 21 günde yürüyecek ve dinlenme noktalarında misafir katılımcılar ile birlikte 21 adet kitap okuyacak. Okunan kitaplar daha sonra oralardan geçecek olan gezginler için okundukları yerde bırakılacak.

    YürüOku Projesi yürümeyi ve okumayı seven, bu konuda farkındalık oluşturmaya katkı vermek isteyen herkesin katılımına açık. Fethiye Ovacık ile Kabak koyu Gey Köyü arasındaki ilk 3 günlük parkura yüzlerce bağımsız katılımcının da eşlik etmesi bekleniyor.

    Çocuklar da okuyacak

    Projeye katkı sağlamak isteyip de çeşitli nedenler ile yürüyüşe katılamayacak olanlar üzülmesin. İsteyen herkes projeye kitap bağışında bulunabilir. Projenin ikinci aşamasında Ankara ili sınırları içerisinde belirlenecek bir ilkokula Yalnız Gezgin ve gönüllüler tarafından bir kütüphane yapılacak. Sizlerin bağışladığı kitaplar da raflardaki yerini alacak.

    Yalnız Gezgin, Projeyi “Tek isteğimiz bu seyahatte kitapları yanınızdan ayırmamanız ve okuduktan sonra başkasına vermeniz ya da uygun bir yere bırakmanız. Bırakırken yanına bir şeyler de yazarsanız, bu daha anlamlı olacaktır. Ha bir de seyahat süresince kitaptan fotoğraf çekip #yalnızgezginorg, #yuruoku, #roastnberry etiketleriyle sosyal medyada paylaşırsanız biz de kitabın yollarda olduğunu görebiliriz.” sözleri ile anlatıyor.

    Ayrıntılı bilgi ve başvuru için roastandberry.com, yalnizgezgin.org & 0535 036 63 85

    Yalnız Gezgin’nin Hikayesi:

    OKAN KELEŞOĞLU namı diğer Yalnız Gezgin 1988 doğumlu. Başarılı bir okul hayatının ardından Türkiye’nin önemli şirketlerinden Doğan Holding’de Dış Ticaret / İhracat departmanında göreve başladı. Çocukluğundan beri motosikletlere meraklı olan Yalnız Gezgin, 2014’de yaşadığı ağır bir kazanın ardından “Aynadaki adama artık yalan söyleyemeyeceğim” diyerek görevinden istifa edip yollara düştü.

    O tarihten bu yana hayatını sosyal sorumluluk projelerine ve yollara adayan Yalnız Gezgin, Dünya çapında pek çok destekçisi olan Gezgin Kitap Platformunun da öncüsü.

    2015 yılında, 81 il 81 Okul Kütüphanesi Projesini başlatan Yalnız Gezgin destekçileri ile birlikte103 köy okulunu kütüphaneleri ile buluşturdu. Yalnız Gezgin bu projenin gerçekleştirilmesi için 275.000 km. kat etti.

    Yalnız Gezgin ve destekçileri bu sefer de ‘YürüOku’ mottosu ile yollara düşüyor.

    Dünyanın en Kaliteli Kahveleri, Dünyanın en Özel Kafesi:

    Roast’n Berry artık Türkiye’de

    Dünyanın en kaliteli 10 kahvesinden biri olarka kabul edilen Ruanda Mibirizi bölgesi kahvelerini, seçkin Türk tüketicileri ile buluşturmak için Ankara’dan yola çıkan Roast’n Berry kahvenin yalnızca kahve olmadığının bilinci ile ilk sosyal sorumluluk kampanyasına start verdi.

    Kafelerin aynı zamanda birer kültür üretme mekanı olması gerektiği savıyla yola çıkan Roast’n Berry misafirlerine kitaptan müziğe, görsel sanatlardan edebiyata kültürel paylaşımlar vaad ediyor.

    Roast’n Berry misafirlerine sunduğu deneyimi şöyle özetliyor: “Kahve güzeli güzel olmayandan ayırabilmektir, fikir sahibi olmaktır, dünya hakkında, yaşam hakkında, siyaset hakkında, kadın-erkek hakkında, sanat hakkında… Kahve bilgisi olmadığı konuda bilgim yok diyebilmektir. Trafikte yol vermek, bir bayana kapı açmak, başkaları için dertlenmektir, üzülmektir, centilmenliktir. Hayatta yaşamaktan ziyade hayatı yaşamaktır, kahve”

    Likya Yolu Rotası

    Çıkış Noktası: Roast’n Berry 7 Eylül / 21:00

    1. Gün – 08/09/2018: Başlangıç Noktası Ovacık / Kelebekler vadisi

    12,5 km yürüyüş rotası

    600 metreden 1400 metreye kadar çıkış yapılacak

    Kelebekler vadisinde çadır kurulacak

    2. Gün – 09/09/2018: Kelebekler vadisi / Kabak koyu

    6 km yürüyüş

    Gün sonunda Kabak koyunda çadır kurulacak

    3. Gün – 10/09/2018: Kabak Koyu / Gey Köyü

    15 km yürüyüş rotası

    Gün sonunda Gey Köyü’nde çadır kurulacak

    Rotaya 8 Eylül’de Ovacık’tan dahil olabilirsiniz.Ovacık’tan rotaya dahil olacak katılımcılar başlangıç noktasına kendi araçları ile geleceklerdir. 3.Gün’ün sonunda başlangıç noktasına geri dönüş için Gey Köyü’nde ulaşım alternatifleri bulunmaktadır.

    Katılımcıların yanında bulundurması gerekenler:

    1-) Yürüyüş Botu / Sandalet

    2-) Uyku Tulumu

    3-) Çadır

    4-) Mat

    5-) Sırt Çantası

    6-) Çadır Lambası / Kafa Lambası

    7-) Güneş Kremi

    😎 Zip-Off Pantolon (Yürüyüş Pantolonu)

    9-) Şort

    10-) Power Bank (Seyyar Şarj Cihazı)

    11-) T Shirt ve Çorap

    12-) Çok Amaçlı Çakı

    13-) Outdoor Havlu

    Kütüphane Kurulumu ve Kitap Bağışları

    Ekim ayında Ankara’da bir ilkokulda kurulması planlanan kütüphane proje sponsorları, katılımcıları ve destekçilerinin yapacağı kitap bağışları ile gerçekleştirilecektir. Destek için kitap bağışlarınızı Yalnız Gezgin ve Roast’n Berry Maidan adreslerine gönderebilirsiniz. Kargo ücretlerinin bağışçılarımız tarafından ödenmesi bağışların etkin bir şekilde sürdürülmesi için önemlidir.

    Yalnız Gezgin Adres: Bahçelievler Mah. A

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.