DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    30 milyar liralık özel markalı ürünler sektörünün geleceği zirvede tartışılacak

    30 milyar liralık özel markalı ürünler sektörünün geleceği zirvede tartışılacak
    16.10.2018
    A+
    A-

    Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği (PLAT), perakende sektörünü buluşturan Private Label Zirvesi’nin 4.’sünü 24 Ekim 2018 tarihinde Kurtköy Crowne Plaza’da düzenleyecek. Üretici ve tedarikçi firmalardan ulusal ve yerel perakende zincirlerinin temsilcilerine kadar sektörün tüm taraflarını bir araya getirecek etkinlik önemli isimlere ev sahipliği yapacak. Özel markalı ürünler sektörünün 2018 yılı performansına dair verilerin de ilk kez açıklanacağı 4. Private Label Zirvesi, perakende sektörü tarafından merakla bekleniyor.

    Tüketicinin kaliteli ürüne, uygun fiyatla ve kolayca ulaşmasını sağlayan özel markalı ürünler ya da private label sektörü, 30 milyar TL’ye yaklaşan büyüklüğü ile perakende sektöründeki ağırlığını her geçen yıl daha da artırıyor. Gıdadan kozmetiğe, kişisel bakımdan temizlik ürünlerine kadar hemen her alanda market raflarında karşımıza çıkan özel markalı ürünleri üreten firmalar enflasyonla mücadelenin gerçek kahramanları olarak perakende sektörünün de göz bebeği konumunda.

    Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği (PLAT), sektördeki son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla üretici ve tedarikçi firmaların yanı sıra ulusal ve yerel ölçekteki perakende zincirlerinin önemli temsilcilerini 24 Ekim 2018 tarihinde düzenleyeceği 4. Private Zirvesi’nde buluşturmaya hazırlanıyor. Alanında marka haline gelen ve geçtiğimiz yıl 800’ün üzerinde sektör temsilcisini ağırlayan zirveye, ilginin bu yıl da yoğun olması bekleniyor.

    PLAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. İmer Özer’in açılış konuşmasıyla başlayacak olan zirvenin sabah oturumunda; Nielsen Perakende Hizmetleri Lideri Tamer Gülsaç ve PLAT Derneği Genel Sekreteri Füsun Erkal’ın sunumlarının ardından Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dünya ve Türkiye ekonomisi üzerine bir konuşma gerçekleştirecek. 4. Private Zirvesi’nin öğleden sonraki oturumu; BİM COO’su Galip Aykaç ve A101 CEO’su Erhan Bostan’ın konuşmaları ile açılacak. Korn Ferry Türkiye Başkanı Şerif Kaynar’ın ardından söz alacak olan İzgören Akademi Kurucusu Ahmet Şerif İzgören ise “Değerlerle uzlaşmak” başlıklı sunumu ile katılımcıların zihninde yeni ufuklar açacak.

    Sunuculuğunu Oylum Talu’nun yapacağı PLAT Derneği 4. Private Label Zirvesi’ne Seluz Fragrance Company, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Sapro Temizlik Ürünleri Altın Sponsor; Beautyİstanbul Fuarı, Serdar Plastik, Yayla Bakliyat ve Aerofa Aerosol Gümüş Sponsor ve Atak Turizm Bronz Sponsor olarak destek veriyor.

    PLAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İmer Özer, bu yıl 4.’sünü gerçekleştirecekleri Private Label Zirvesi hakkında şunları söyledi: “Kalite, güven ve uygun fiyat üzerine inşa ettiğimiz özel markalı ürünler sektörümüz 30 milyar TL’ye yaklaşan büyüklüğü ile ekonomideki yerini giderek sağlamlaştırıyor. Bu yıl da sektörün birbirinden değerli isimleri ve alanında uzman isimlerini, perakende zincirinin en önemli halkalarını aynı platformda buluşturduğumuz zirvemizde ağırlayacağız. Sektörün mevcut durumunu ortaya koymanın yanı sıra önümüzdeki döneme ilişkin beklentiler ve atılması gereken adımlar ile çözüm önerilerinin tartışılacağı verimli geçen bir zirve olmasını bekliyoruz”.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.