DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    4 çağrı ile otel odası satılıyor

    4 çağrı ile otel odası satılıyor
    28.03.2019
    A+
    A-
    Neredekal. com 2018 yılında Türkiye’nin dört bir yanında en çok aranan bölgeleri, müşterilerden gelen aramalar sonucu hangi yüzdelerle telefon görüşmelerinin satışa dönüştüğü, seyahat severlerin otellerden bilgi alırken ortalama kaç dakika görüşme yaptığı gibi detaylı bir rapor hazırladı. Neredekal. com başta üye otelleri olmak üzere, OTA’ler ve tüm iş ortaklarına 3 milyonun üzerinde telefon yönlendirmesi yaptığını açıkladı. Bu yönlendirme rakamları baz alındığında Neredekal. com tarafında, tüm zamanların en yüksek telefon yönlendirmesini de gerçekleştirdiklerini belirttiler.
    2018’de seyahat severlerin Türkiye’nin değişik coğrafyalarındaki tatil arayışları ve istatistiklerine ışık tutan bu araştırma hakkında Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal. com’un Genel Müdür Yardımcısı Özkan Özbaş şu açıklamada bulundu :
    “Hem müşterilerimiz adına, hem de sitemizin son kullanıcıları adına tatilciler ve otelleri bu platformda buluşturmaktan son derece mutluyuz. İşbirliği yaptığımız oteller ve OTA’lere 2018 boyunca 3 milyonun üzerinde çağrı gerçekleştirdik. Bu 3 milyon çağrının ortalama görüşme süresi, 2,5 dakika civarında gerçekleşti. En çok çağrı alan üye otel ise tüm yıl boyunca toplam 13.714 çağrı ile Bodrum bölgesindeki üye otellerimizden biri oldu. En uzun görüşmenin ise Bodrum ve Antalya’da yer alan 2 üye otelimizde, 1 saate yakın süre olarak gerçekleştiğini söyleyebilirim. Yurt içi turizmine ait önemli bir veri olarak, en çok çağrı yönlendirmesi yapılan iller sırasıyla Muğla, İzmir, Mersin, İstanbul ve Antalya oldu.”
    Otellere yönelen telefon çağrılarının sayısının fazla olmasından ziyade, satışa dönüşüm oranlarının yüksekliğinin sevindirici olduğunu belirten Özbaş, “Bu çağrıların konaklamaya dönüşümü hizmet verdiğimiz müşterilerimiz ve son kullanıcılar için çok daha önemli. Bu anlamda farklı segmentlerde çeşitli örneklem gruplarında son kullanıcılarımız ile görüşerek, hem konaklama ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadıklarını hem de memnuniyetlerini ölçtük. Tüm örneklem gruplarının ortalamasında her 4 çağrıdan birinin rezervasyona dönüşmesi sonucu, % 25’lik bir dönüşüm oranı yakalanması sevindiriciydi. Her dört çağrıdan birini satışa döndürmeyi başararak, partnerlerimize 500 Milyon TL’nin üzerinde bir rezervasyon değeri aktardık.” dedi.
    Neredekal. com Genel Müdür Yardımcısı Özkan Özbaş son olarak, “2019 yılına yeni bir rekor ile 4 milyon üzerinde telefon yönlendirmesi ile hem müşterilerimiz hem de iş ortaklarımızı memnun edecek hedeflerle başladık. Yılın ilk çeyreğindeki veriler ışığında, bu hedefimize rahatlıkla ulaşabileceğimizi de ön görüyoruz. Son kullanıcılar için detaylı bölge tanıtımları, otel içeriklerine ve yorumlara kolayca ulaşabilecekleri, fiyatları karşılaştırıp en uygun fiyatla otellere ulaşabildikleri neredekal. com üzerinde daha zengin bir içerik için sezona hazırlanıyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.
    Özkan Özbaş yaptığı açıklamanın yanı sıra örneklem çalışmasının raporunu değerli veriler eşliğinde turizm sektörü ile paylaştı :
    Karadeniz ve İç Anadolu’yu arayan hemen satın alıyor
    Bölge bazında en iyi dönüşüm oranlarının % 30 ile Karadeniz ve İç Anadolu, % 28 ile Orta Ege, % 27 ile Marmara bölgelerinde olduğu görülüyor.
    Eylül ayında arayan kararlı ve satın alan tatilci
    Aylık bazda en yüksek dönüşüm oranı ise Eylül ayında % 32 olarak gerçekleşiyor.
    En fazla çağrı yaz mevsiminin en sıcak ayında
    En yüksek çağrı yönlendirme geçekleşen ay ise Ağustos ayı.
    Tatilci otelle 3 dakikadan az konuşmaz ise, satın alma ihtimali artıyor
    Tatilcilerin otellerle görüşme ortalaması 2,5 dakika olarak gerçekleşti. Süre bazında telefon yönlendirmelerini incelediğimizde ise 2 dakika ve altında yapılan görüşmelerde dönüşüm oranı %20’de kalırken, 3 dakika ve üzerinde yapılan görüşmelerde dönüşüm oranı % 28’e yükseliyor.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.