DOLAR 32,3814
EURO 35,029
ALTIN 2326,167
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    5.Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri heyecanı başlıyor

    5.Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri heyecanı başlıyor
    06.07.2017
    A+
    A-

    Yurtbay Seramik’in düzenlediği 5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, genç tasarımcılara bu yıl “Düzenli Düzensizlik” teması ile sektörde özgün fikirlerini sunabilecekleri bir platform sağlıyor. Yarışmanın son başvuru tarihi, 30 Kasım 2017.

    Sektörde yenilikçi fikirlere açıklığı ve fark yaratan projelere verdiği destekle öne çıkan Yurtbay Seramik’in Yapı-Endüstri Merkezi işbirliği ile düzenlediği “5.Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” başlıyor.
    Bu yıl “Düzenli Düzensizlik” teması ile zihinleri uyandırmaya çalışan yarışma, düzensizmiş gibi görünürken büyük bir düzenin parçası olan öğelerin doğaya karışma yolculuğuna vurgu yaparken, özgün ve üretilebilir tasarımları sektöre kazandırmayı hedefliyor.
    Doğada hiçbir şeyin tesadüf olmadığı, aksine büyük bir düzenin farklı ve tamamlayıcı unsurlardan oluştuğuna vurgu yapan “Düzenli Düzensizlik”, her şeyin birbirine karışıp dönüşürken düzene hizmet ettiğine dair yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Değişirken dönüşen, dönüşürken kendini yeniden tanımlayan bu dünya, sınırsız kavram ve fikirle içsel düzende bir doğaya karışma hikâyesine işaret ediyor. 5.Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, bu bağlamda öğrencilerden düzen ve düzensizlik kavramlarını birbirinin karşıtı değil var olma nedeni, diğer bir deyişle birbirini içeren kavramlar olarak ele alan tasarımlar geliştirmelerini bekliyor.
    Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin mimarlık, güzel sanatlar, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı, sanat ve tasarım, mühendislik fakültelerine bağlı mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan yarışmaya ekip olarak ya da bireysel başvuru yapılabiliyor. Ekip başlarının belirtilen bölümlerden olması koşuluyla, diğer ekip üyelerine farklı bölümlerden olma imkânı sağlayan “5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri”ne proje teslimi için son tarih ise 30 Kasım 2017.
    Yurtbay Seramik’in sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan “5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” jürisinde bu yıl Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ GSF Grafik Tasarım Bölümü Başkanı), Birsen Canbaz (Seramik Sanatçısı), Defne Koz (Tasarımcı, Koz Susani Design), Sertaç Ersayın (Endüstriyel Tasarımcı, Reform-İst Kurucusu) ve Prof. Sevim Çizer (DEÜ GSF Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı) yer alıyor.
    Birincinin 10.000 TL, ikincinin 7.500 TL, üçüncünün 5.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada,üç adet 1.000 TL’lik eşdeğer mansiyon ödülü de verilecek. Yarışmanın birincisine para ödülünün yanı sıra UNICERA 2018 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda Yurtbay Seramik Standı’nda tasarımının üretilerek sergilenmesi imkanı sağlanacak.
    Yurtbay Seramik, “Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” ile; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunmayı, yaratıcı fikirleri desteklemeyi, seramik sektöründe tasarımın önemini vurgulamayı, özgün ve üretilebilir tasarımları ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.