DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 6. gününde Fatih Erkoç rüzgarı esti

    87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 6. gününde Fatih Erkoç rüzgarı esti
    13.09.2018
    A+
    A-

    Folkart sponsorluğunda 9 farklı noktada gerçekleşen etkinliklerle fuara gelenlere birbirinden ayrı ve güzel seçenekler sunulurken ünlü isimlerle sevenlerini de bir araya geliyor. 87. İEF’nin 6’ncı gün konukları ise İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde “Azizname” oyunu, Rock Sahnesi’nde “Vera”, Mogambo Caz Geceleri’nde ise ünlü sanatçı “Fatih Erkoç” sahnesiyle büyülerken, palyaço ve sokak gösterileri ve Free Fall performansları da tüm hızıyla devam ediyor.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen, Folkart’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen 87. İzmir Enternasyonal Fuarı geride bırakılan beş günde olduğu gibi 6’ncı gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Kültür, sanat, eğlence ve ticaretin merkezi olan ve 16 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek olan 87. İEF’de konserler, oyunlar ve daha bir çok farklı seçenek konuklarını bekliyor.

    MOGAMBO’DA FATİH ERKOÇ GECESİ

    “Ellerim Bomboş” ve “Oynatmaya Az Kaldı” gibi şarkıları ile müzik dünyasına damga vuran Fatih Erkoç, caz gecelerine ev sahipliği yapan Mogambo’da en sevilen şarkılarını müthiş bir yorumla seslendirdi. Folkart sponsorluğunda Mogambo Caz Geceleri’nde sevenleriyle buluşan Erkoç zaman zaman dinleyicilerle de sohbet etti. Unutulmayan şarkılarını dinleyicilerin de eşlikleriyle söyleyen Erkoç uzun yıllar akıllarda kalacak olan bir konseri gerçekleştirdi. Kendisini izlemeye gelenlere teşekkür eden Erkoç, “65 yaşında bir adam olarak beni yalnız bırakmadığınız için hepinize müteşekkirim” dedi.  Fatih Erkoç’u ünlü oyuncu Tamer Karadağlı, Erhan Yazıcı ve Volkan Severcan da dinlemeye gelenler arasındaydı. Volkan Severcan, Fatih Erkoç ile birlikte “Dedikodu” şarkısı söyledi.

    AZİZ NESİN’İN ÖYKÜLERİ İSMET İNÖNÜ’DEYDİ

    Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından, Yücel Erten tarafından sahneye uyarlanan ‘Azizname’,  Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatih Topçuoğlu’nun oyunculuklarıyla İsmet İnönü’de sahnedeki yerlerini aldılar.

    YENİ SEZONUN İLK OYUNU İZMİR’DE

    Ünlü sanatçı Emre Altuğ, Azizname oyununun İzmirli tiyatroseverler tarafından çok sevildiğini, geçen sene 5-6 defa oyunu İzmir’de sahnelediklerini belirterek yeni sezonun ilk oyununu ise İzmir’de oynadıklarını ifade etti.

    FUARIN MACERA NOKTASI FREE FALL

    Free Fall alanı adrenalin tutkunlarının adresi olmaya devam ediyor. Profesyonel sporcuların yaklaşık 20 metre yükseklikten 9 farklı koreografi hazırlayarak serbest atlayış yaptıkları Free Fall’da katılımcılar da 4 metre yükseklikten atlayış yapmayı sürdürüyorlar. Fuarın son gününe kadar isteyen herkes 18:00-19:30 saatleri arası atlayış yapabilecek.

    ROCK SAHNESİ’NDE VERA

    2004 yılında lise öğrencisiyken kurulan, 3 albüm, 2 EP ve pek çok single çıkararak geniş bir dinleyici kitlesi elde eden “Vera” fuarda Folkart sponsorluğundaki Rock Sahnesi’nde hayranlarına unutamayacakları bir konser verdi. Sevilen şarkılarını sahnede söyleyen grup konserde hem eğlendi hem de eğlendirdi.

    İzmir Fuarı’nın çocuklukları olduğunu kaydeden Arel Koray Nalbant, Canberk Karademir ve Dünyacan Yılmaz, İzmir’de ve özellikle de fuarda konser vermekten ve sevenleriyle buluşmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. Grup üyeleri yakın zaman içerisinde yeni şarkılarını hayranlarıyla buluşturacaklarının müjdesini de verdi.

    DÜNYANIN EN İYİ SOKAK GÖSTERİLERİ FUAR’DA

    Düzenlenen konserler, tiyatrolar, spor etkinlikleriyle beraber oldukça ilgi gören ve fuara gelen yüzbinlerin büyük beğenisini toplayan “Palyaço ve Sokak Sahnesi” gösterileri etkinlikleri 87. İEF’nin unutulmazları arasındaki yerini şimdiden aldı. Fransa, Belçika, Hollanda, Amerika, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere gibi dünyanın değişik ülkelerinden İzmir’e gelen dünyaca ünlü sokak sanatçıları gösterileri ile dikkat çekiyor.

    Folkart sponsorluğunda Kültürpark fuar alanı içerisinde 5 farklı noktada kurulan sahnelerde gösteri ve şovlarını sergileyen sokak ve gösteri sanatçıları birbirinden eğlenceli, farklı ve yapılması bir o kadar da zor koreografilerini müthiş bir performansla fuar ziyaretçilerine sunmaya devam ediyor.

    Dünyanın pek çok yerinden 87. İEF’ye gelen sanatçılar, akrobasiden, pizza şovlarına, jimnastik gösterilerinden, jonglörlüğe, danstan, denge oyunlarına, hula hoop etkinliklerine kadar birçok sokak gösterisi sahneleyerek İzmir Fuarı’na ayrı bir renk ve eğlence katıyor.

    Binin üzerinde sanatçı İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaydı.

    Folkart Sanat Danışmanı Volkan Severcan, Kültürpark fuar alanının farklı noktalarına kurulan ve katılımcıların yoğun ilgi ve beğeni gösterdiği “Palyaço Gösterisi” ve “Sokak Sahnesi” hakkında bilgi verdi. Severcan, Folkart’ın ana sponsor olmasıyla birlikte son üç yıldır İzmir Fuarı’nda önemli bir gelişmenin yaşandığını, bu seneki fuar alanının hemen hemen her yerinde bir eğlencenin var olduğunu söyledi. “Dünyanın farklı yerlerinden, dünyanın çok önemli tiyatro ekipleri İzmir Fuarı’na geldi” diyen Severcan, “Şu anda İzmir’e gelen çok önemli ve dereceler almış Sokak Tiyatroları gösterileri saat 17:00’dan itibaren İzmir Fuarı’nda İzmirliler ile buluşuyor. Bu sene aklınıza gelebilecek her türlü ülkeden çok farklı gösteriler İzmir’de. İzmir Fuarı eskiden Türkiye’nin gözbebeğiydi hatta dünyanın farklı yerlerinden insanlar bu fuarı izlemeye geliyorlardı ama bugünlerde görüyoruz ki yine Türkiye’nin farklı şehirlerinden insanlar sırf fuar için İzmir’e geliyorlar. Bundan sonraki günler için herkesi İzmir’e bekliyoruz” şeklinde konuştu.

    Sokak ve gösteri sanatçıları Andrea Fidelio, Circo Puntino, Cronopia, Dan Marques, Diogo Alvares, Mencho Sosa, Flying Dutchman, Fausto Giori, Popeye&Olive, Mr. Copini, Otto Il Bassotto, Tavo Tavinsky, Paolo Piludu, Great Wolynski, Funny Kito, Grete Gross, Toni Smith, Demenzio Show, Luther Bangert, Raoul Gomiero, Melon The Human, Hoopelai fuar boyunca her gün Palyaço Gösterisi ve Sokak Sahnesi alanlarında en eğlenceli, komik ve ilginç gösterilerini sergileyecekler.

    Sanatçılar hakkında bilgiler

    Andrea Fidelio

    15 yaşından bu yana gösterilerini sergileyen ve Tiyatro, mimik, komedi, akrobasi bisikleti, hokkabazlık ve şapka sihirbazlığı üzerinde uzmanlaşan Andrea Fidelio ilk performansını 2006 yılında sergiledi. Şu ana kadar 400’ten fazla festival ve etkinlikte yer alan Fidelio gösterilerini İngilizce, İtalyanca, Fransızca ve İspanyolca olarak 4 farklı dilde sunmakta.

    Circo Puntino

    Andrea Castiglia ve Elisa Zanlari’nin 2010 yılından beri dünyanın pek çok yerinde beraber performanslarını sahnelemekte. German Wheel, ateş akrobasisi ve denge oyunları konularında uzman ikili kariyerleri boyunca pek çok ödül de aldılar.

    Cronopia

    İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 2016 yılında da performansını sergileyen ve asıl adı Miranda Mendiola olan Cronopia, 6 yaşında jimnastiğe başlamış olup klasik, jazz ve modern danslar üzerine çalıştı. 19 yaşından itibaren de Sokak Sanatçısı olarak dünyayı dolaşmaya başlayan Cronopia, 16’dan fazla ülkede gösterilerini sergiledi.

    Dan Marques

    2000 yılında festivallerdeki sunduğu performanslarla kariyerine başlayan Brezilyalı Dan Marques, 2006 yılında Brezilya’da Circenicos Theatre and Circus’ı kurdu. Marques, sanatçı, kostüm tasarımcısı, tiyatro yönetmeni olarak da çalışmıştır.

    Diogo Alvares

    Petrobras’ın resmi sihirbazı olarak görev almış olan Diogo Alvares, 18 yaşındayken arkadaşlarıyla çeşitli TV programlarına katılarak yeteneğini geliştirmeye başladı. Alvares sonraki dönemlerde dünyayı dolaşmaya başladı ve mutlu olduğu yaşam tarzının Sokak Performansları olduğuna karar verdi. Alvares’in halen Brezilya’da “Face to Face” adlı bir TV programı vardır.

    Fausto Giori

    20 yılı aşkın tecrübesi ile dünya çapında performans sergileyen İtalya doğumlu Fausto Giori, 1999 yılında arkadaşı Stefano ile beraber Gin and Ger adlı düet show yaratarak 5 yıl boyunca Avrupa’nın çeşitli meydanlarında performans sergilediler.

    Mimik ve duygusal hareketlerle yarattığı “Demenzio” gösterisi dünyanın pek çok yerinde ilgi gördü.

    Popeye & Olive Show

    Biri İsveçli diğeri İngiliz olan ikili 2013 yılında “Popeye & Olive” gösterisini yarattılar. Sergiledikleri akrobasi hareketleri ve eğlenceli tavırları adından söz ettiren Popeye & Olive, sundukları gösterilerle Avrupa’da büyük beğeni topladı.

    Grete Gross

    Çocukluğunda ağaçlara tırmanıp ve saatlerce yüksekten çevreyi seyretmeyi seven Grete Gross, gösterilerinde de alışık olduğu ve sevdiği yerden yüksekte çeşitli aparatlar kullanarak dans figürleri sergilemekte.

    Tavo Tavinsky

    Bisikleti, topları, ateş ve bıçak gösterileri ile yerçekimine karşı koyarak seyircilerin beğenisini toplayan Tavo Tavinsky, 25’ten fazla ülkede performans sergilemiş olup 7 farklı dil biliyor.

    Hoopelai

    Kanada doğumlu olan Andeanne Thiboutot hula hooplar eşliğinde yaptığı inanılmaz gösterisiyle izleyenlerin beğenisini kazanmayı başardı.

    Folkart ana sponsorluğunda düzenlenen 87. İzmir Enternasyonal Fuarı dışında ünlü Cirque Du Solei de Les Chemins Invisibles gösterisinde de yer aldı.

    Luther Bangert

    19 yaşında başladığı jonglörlük mesleğiyle yıldızı parlayan Luther Bangret, kılıç yutarken havada en çok nesneyi çeviren kişi olarak Gunnies Dünya Rekorunu kazanmış olup hala bu rekoru elinde tutmaktadır. Aynı zamanda Luther Great Bombay Circus’ta görev yaparak 4 kıta ve 20’den fazla ülkeyi de dolaşmıştır.

    Great Wolynski

    Arjantin doğumlu olan Wolynski, kendini tek kişilik dev kadro olarak tanıtıyor ve en büyük silahının gülüşü olduğuna inanıyor. Ayrıca dördü Almanya’dan, biri İsviçre’den olmak üzere beş farklı ödülü bulunuyor.

    Melon The Human

    Asıl adı Thomas Stewart olan ve Avusturalya’da doğan Melon the Human, Bejing International Arts School’da eğitim gördü. Sonrasında Queen of the Circus’ta çalışırken süpürge ve küp şekilleriyle gösteriler yapmaya başlamış ve Melon The Human’ı yaratmıştır. Sergilediği gösterilerin yanı sıra kendisi robotik hareketleriyle de dikkatleri çekmektedir.

    Mencho Sosa

    3 yaşından 18 yaşına kadar Buenos Aires’te çeşitli kulüplerde oynamıştır ve asıl adı Facundo Molina’dır. Daha sonrasında tiyatro eğitimine başlayan Molina iki büyük tutkusu olan futbol ve tiyatroyu bir araya getirmeye karar verip Mencho Sosa adlı gösteriyi yaratmıştır. Bu gösterilerinde Rodolfo Voitrinas’ın da yardımlarıyla topla adeta dans etmekte ve birbirinden kıvrak çalımlarla izleyenleri büyülemektedir.

    Mr. Copini

    Şili doğumlu olan German Salazar, jonglörlük yaparak sokak sanatçılığına başlamıştır. Multidisipliner, şaşırtıcı ve komik bir karakter olarak tanımlanan Salazar, sihirbazlık eğitimi alarak İspanya’da kariyerine devam etmiş ve dört farklı ödül kazanmıştır.

    Otto Il Bassotto

    İtalya’nın Balon Diyarı olarak geçen Sorro Kasabası’nda doğup büyüyen Paolo Sperduti, latex kullanılarak üretilen balonlarla çeşitli gösteriler sergilemektedir. Şimdiye kadar 30 farklı ülkede sergilediği gösterilerle seyirciden tam not alan Sprduti’nin beş adet uluslararası düzeyde ödülü vardır.

    Paolo Piludu

    İtalya doğumlu Paolo Piludi, Barselona’da bulunan Noveau Palyaço Enstitüsü’nde eğitimini tamamlamıştır. Gösterileri denge ve hokkabazlık üzerine olan Piludi izleyenlerin büyük beğenisini topluyor.

    Raoul Gomiero

    Gösteri hayatına jonglör olarak başlayan Gomiero, sonrasında artistik jonglörlük ve tiyatro eğitimlerini tamamlamış olup, şu anda ise Vertigo and Chapitombolo okulunda jonglör eğitmeni olarak görev almaktadır. 2015 yılında hayata geçirdiği “Menu Completo” gösterisi ile pizza hamuru kullanarak jonglörlük yeteneğini konuşturan Gomiero bir ödül sahibidir.

    Flying Dutchman

    Mozart ve Jean-Michel Pare’nin yeteneklerini bir araya getirerek kendilerini Uçan Hollandalı olarak tanıtan Flying Dutchman, düzenlediği inanılmaz gösterileri ile on beşin üzerinde ödül kazandı. Jean – Michel, otuz yıla aşkın süredir gösterilerine devam ediyor ve dünyadaki jonglörlere ilham kaynağı oluyor. Flying Dutchman, ayrıca herkesin severek izlediği “Dünyanın Merkezine Yolculuk”, “Snowdogs” gibi yapımlarda rol almıştır.

    Toni Smith

    1977 yılında Yeni Zelanda’da doğan, hula hoopta ve fiziksel komedyenlikte 17 yıla aşkın tecrübesi olan Toni Smith gösterileri ile dünyayı dolaşıp izleyiciyi büyülemeye devam ediyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.