DOLAR 32,514
EURO 34,9479
ALTIN 2433,75
BIST 9768,3
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ab-ı Hayat Su Medeniyeti Müzesi ziyaretçilerini geçmişe götürüyor

    Ab-ı Hayat Su Medeniyeti Müzesi ziyaretçilerini geçmişe götürüyor
    09.04.2017
    A+
    A-

    Ülkemizin ve dünyanın tek tematik su medeniyeti koleksiyonu sayılabilecek Ab-ı Hayat Su Medeniyeti Müzesi, eşsiz eserlerden oluşan daimi sergi alanıyla, ziyaretçilerini Anadolu Su Medeniyetinde yolculuğa götürüyor. Giriş ücretsiz olan müze, Başakşehir’deki İkitelli OSB Hürriyet Bulvarı’nda.  Ziyaretler hafta sonları hariç saat 10:00 – 17:00 arasında yapılabiliyor.

    ADELL AB-I HAYAT SU KÜLTÜR VARLIKLARI/MEDENİYET HİKAYESİ
    Adell Abı-ı Hayat Su Kültür Varlıkları koleksiyonu Topçu kardeşler tarafından 25-30 yılın birikimi olarak oluşmuştur. Yıllar itibariyle damlaya damlaya koleksiyon oluşmuştur. Ailemizden, büyüklerimizden kalan eşyaları biriktirmeyle başladık. Zaman zaman çarşıdan pazardan alınan eserlerle, hediye edilen eserlere koleksiyonumuz zenginleşti, gelişti.
    Eserleri seçerek, uzman görüşlerinden istifade ederek temin ediyoruz.
    Önceleri farklı konularda oluşan koleksiyonumuz zaman içerisinde sadece suya dokunan, bizi suyu taşıyan ürünler etrafında toplandı.
    Fabrika genel müdürlüğümüze ait bir katta oluşturduğumuz daimi sergimizde ziyaretçilerimizin ziyaretine açmış bulunmaktayız. Su kültürü meraklıları, paydaşlarımız, okullar gruplar halinde ziyaret etmektedir. Dileyen şahıs veya gurpların ziyaretine her zaman açığız.
    Koleksiyonumuza kayıtlı eserler Türk İslam Eserleri müzesine kayıtlıdır. Bir ölçüde devletimizin envanterine kayıtlı olmasıyla tüm halka, insanlığa ulaştırmış oluyoruz bu eserleri.
    Kültüre, sanata, suya gönülden değer veriyoruz. Sürdürülebilir kalkınmanın, büyümenin insana yatırım ve doğal kaynakların bilinçli kullanımı ile gerçekleşeceğine inanan bir yaklaşım ile kendi büyümemize paralel olarak uzun yıllardan beri su kültürü çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Sürdürülebilir bir dünya ve ülke kaynakları için hepimizsorumluyuz.
    Sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi olarak su ve su kültürü konusunda toplum bilincini geliştirmek, farkındalık oluşturmak, geçmişten günümüze gelen su ve hamam kültürünü tanıtmak, unutulmaya, kaybolmaya yüz tutmuş değerleri gün ışığına çıkarmak ve kalıcı bir hafıza oluşturarak geleceğe taşımak hedefiyle su medeniyetine ilişkin seçkin eserlerin koleksiyonunu yapmaktayız.
    Anadolu Su Kültüründe 72 milletin ayak izleri vardır. Su kültürü Anadolu Halk Kültürümüzün önemli yere sahiptir. Dünyanın en zengin ortak yaşam kültürüne sahiptir.Koleksiyonumuzda metal, ahşap, deri, tekstil mamul olmak üzere pek çok seçkin eser yer almaktadır.
    Aslında biz bugün, kültür mirasımız adına geçmişten tevarüs ettiğimiz şeylerle varız. Gelecekte de varlığımız büyük ölçüde yine onlarla olacaktır.
    Bu kültürün zenginliğinin en büyük özelliği insanların duygularını renklerle, figürlerle bu eserlere katmış olmalarıdır. Kültür geleceğe hizmettir. Kültürünü kaybeden geleceğini kaybeder.Kültür, sanat, ilim gibi sevilmediği, sayılmadığı yeri terk eder.
    Kendi kültürümüzü, kendi geleneklerimizi bilmediğimizde ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı bilemeyiz.
    Çalışmalarımızla geride bereketli bir iz bırakmak istiyoruz. Hedefimize yönelik çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda, okullarda su tasarrufu ve su yönetimi konusunda eğitim, seminer ve muhtelif etkinlikler düzenlemekte, yayınlar çıkartmaktayız.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.