DOLAR 32,5288
EURO 34,7292
ALTIN 2485,194
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdülkadir Akkuş: Faiz indirimi ve uzayan vadeler, 2019 hedefleri için umut veriyor

    Abdülkadir Akkuş: Faiz indirimi ve uzayan vadeler, 2019 hedefleri için umut veriyor
    18.11.2019
    A+
    A-

    TÜİK ekim ayı satış istatistiklerine göre Türkiye genelinde konut satışları 2019 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,5 oranında azalarak 142 810 oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %525,1 oranında artış göstererek 50 411 oldu. Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş konuyla ilgili şunları aktardı:

    “Gayrimenkul ve inşaat sektöründe yılın ilk 7 ayında yaşanan daralma karşısında hareketli günler yaşıyoruz. Faiz indirimi ve uzayan vadelerin etkisini, kredili satışlardaki artışta da hissettik. Ekim ayı rakamlarına göre artış, yüzde 500’ü aşarakbüyük bir oran yakaladı. Bu durum, 2019 hedefleri için umutlarımızı yeşertirken, 2020 için de yatırım planlarımızı hızlandırmamızı sağladı. Bu artışla hızla azalma eğilimi gösteren konut stokları, yeni proje arayışlarını da beraberinde getirecek. Daralma dönemini başarıyla atlatan, güçlü finansal yapısı ve kurdukları güçlü ortaklıklarla durgunluktan etkilenmeyen şirketler, yeni yatırım planlarını da bir miktar öne çekme ihtiyacı içinde olacaklar Boss4 Gayrimenkul olarak yeni dönem için hazırlıklarımızı yaptık. Var olan konutlarımızın satışlarında hızla ilerlerken, Alya markası altında hayata geçirmeyi planladığımız yeni projelerimizi hızlandırdık. Önümüzdeki 2 yılda 500’ü aşkın konuta imza atmayı planlıyoruz. Son 3 aya baktığımızda satış ofislerimize gelen taleplerin hızla satışa dönüşmesi karşısında bu kararı aldık. 2019’un sonlarına geldiğimiz bu günlerde, sektör açısından, şimdiden yılı başarıyla kapatacağımızı söyleyebiliriz. Şirketimiz açısından da yeni projelerimiz aracılığıyla başarılarımıza başarı katacak bir dönemi hep birlikte yaşayacağız. 2020’de yeni atılımların yapılacağı bir yıl bizi bekliyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.