DOLAR 32,4542
EURO 34,7357
ALTIN 2440,277
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdülkadir Akkuş: Sektörümüz adına çok önemli fırsatları yakalayacağımız bir dönemin başındayız

    Abdülkadir Akkuş: Sektörümüz adına çok önemli fırsatları yakalayacağımız bir dönemin başındayız
    14.02.2020
    A+
    A-

    TÜİK Ocak 2020 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2020 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %55,8 oranında artarak 113 615 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 21 251 konut satışı ve %18,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Türkiye genelinde 2020 Ocak ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %546,1 oranında artış göstererek 42 237 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %37,2 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %23,3 artarak 3 907 oldu. Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, konuyla ilgili şöyle konuştu:

    “Gayrimenkul ve inşaat sektörü, çok önemli sınavlar verdiği 2019 yılının ardından 2020 yılına çok güzel bir başlangıç yaptı. TÜİK’in açıkladığı ocak rakamlarında gözlenen yüzde 55.8’lik artış, yılın henüz başındayken 2020’nin tamamına ilişkin olumlu bir sinyal veriyor. Yabancı yatırımcı satışlarında da geçtiğimiz yıl yükselen bir grafik sergileyerek yılı yüzde 14.7’lik artışla kapatan sektörümüz, ocak ayında yüzde 23.3’lük artış elde etti. Geçtiğimiz yıl başlayan ve bu yılın başında da 0.79’a kadar gerileyen faiz indirimlerinin etkisiyle yıla sevindirici rakamlarla başladık. Faiz indiriminin etkisi, kredili satışlara da yansıyor. Geçtiğimiz yılı yüzde 700 seviyesini zorlayan kredili satışlar, ocak ayında yüzde 546.1’e ulaştı.
    Geçtiğimiz yılı değerlendirirken, 2020’nin sektörde yeni projelerin, giderek artışa geçen satış rakamlarının konuşulacağı bir yıl olacağını söylemiştim. Bunu da 2019’da artışa geçen satışlarla birlikte stokların giderek azalmasına ve giderek daha çok yeni konut ihtiyacı oluşacağına bağlamıştım. Görüldüğü üzere, satışlardaki artış sürüyor. Bozulan arz- talep dengesi yeniden oluşmaya başladı. Konuyu sadece yerli yatırımcılar açısından değerlendirmemek gerekiyor. Yabancı yatırımcılar, Türkiye’deki fırsatları ve sektördeki gelişim alanlarını keşfetti. Talepler hız kesmiyor aksine giderek yükselişe geçiyor. Önümüzdeki aylar daha yüksek rakamlarla karşılaşacağız.
    Lübnanlı ortağımız ile kurduğumuz BOSS4 Gayrimenkul olarak yem yerli hem de yabancı yatırımcılarımız açısından satışlarımızın dinamik seyrettiği bir dönemin içerisindeyiz. Alya markası altında hayata geçirmeyi planladığımız yeni projelerimizin proje ve inşaat çalışmalarına hız kazandırdık. Hem sektörümüz hem de ortaklığımız adına çok önemli fırsatlar yakalayacağımız bir dönemin henüz başındayız. Önümüzdeki aylar, daha yüksek rakamları, büyük ölçekli ortaklık ve projeleri konuşacağız.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.