DOLAR 32,6162
EURO 34,751
ALTIN 2500,939
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: “Haziran ayında başlayacak toparlanma dönemine odaklanmalıyız”

    Abdüssamet Bahadır: “Haziran ayında başlayacak toparlanma dönemine odaklanmalıyız”
    15.05.2020
    A+
    A-

    “Koronavirüsün global ölçekte yarattığı belirsizlik ortamıyla nisan ayı satışlarımız hız kaybetti. TÜİK’in açıkladığı nisan rakamlarına göre satışlardaki yüzde 55,5 oranında gerileme, mevcut koşullar düşünüldüğünde beklediğimiz oranlar civarındaydı. Bu durumu endişeyle karşılamak yerine haziran ayında satışların artışa geçmesiyle birlikte bizi bekleyen toparlanma dönemine odaklanmamız gerekiyor. Sektörümüz en ağır geçen 2001 ve 2008 yıllarında yaşanan ekonomik kriz dönemlerinde bulunduğu konumdan çok daha üst noktada yer alıyor. Satışlardaki gerilemenin geçici bir süreyi kapsayacağını çok iyi biliyoruz. Bugünlerde normalleşmeye yönelik atılan adımların ilerleyen dönemde hız kazanmasıyla birlikte yaz aylarında satışlarda artışa geçeceğimizi düşünüyoruz. Bugün askıya alınan yatırımların da yaz aylarını izleyen süreçte gerçekleşmeye başlamasıyla, sektörümüzün yeniden yılın ilk aylarındaki hareketli günlere kavuşacağını söyleyebiliriz.

    Koronavirüs dönemi diğer sektörlerde olduğu gibi sektörümüzde de farklı açılımlar yarattı. Bu dönemde dijitalleşme yönünde atılan adımları çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz. Satış ve yatırım anlamında durgun geçen bu dönemde sektörümüz kendine yatırıma odaklandı. Projelerin satış faaliyetleri ve tanıtım çalışmaları, satış ofislerinden dijital kanallara geçti. Esenyurt’ta inşa ettiğimiz Meydan Ardıçlı projemiz, Gaziosmanpaşa’da inşa ettiğimiz Gop Plevne projemizi dijital ortamda yatırımcılarımızla buluşturduk. Ayrıca, Tgp İnvest şirketimiz ile kendi gayrimenkullerimiz ve satış ofislerini yönettiğimiz diğer projeleri de online satış ofislerine dönüştürdük. Bu şekilde müşterilerimize gayrimenkullerimizi sunarak bu süreçte güzel satışlar elde ettik. Dijital yatırımlarımıza hız keseden devam ediyoruz. Ayrıca yeni yapmayı planladığımız konut projelerimizi olgunlaştırıyoruz.  Bu dönemde endişeye kapılmak yerine, yakın ve uzun vadede bizi bekleyen hareketli günlere hazırlık içerisindeyiz.”

    Abdüssamet Bahadır / Bahaş Holding CEO’su

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.