DOLAR 32,4662
EURO 34,736
ALTIN 2435,776
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: Konut satışında kilit nokta döviz ve faizdir

    Abdüssamet Bahadır: Konut satışında kilit nokta döviz ve faizdir
    15.08.2018
    A+
    A-

    TÜİK, temmuz ayı konut satış rakamlarına göre Türkiye genelinde konut satışları 2018 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 6,9 oranında artarak 123 878 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 19 503 konut satışı ve % 15,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 65,6 artarak 2 bin 858’e ulaştı. Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

    Konut sektörünün canlanması için hayata geçirilen kampanyaların ve kur artışının yabancıların alım iştahını da artırdığını görüyoruz. Son TÜİK verilerini hem yerli alıcı hem de yabancı alıcı açısından değerlendirdiğimizde artan bir ivmede olduğunu görüyoruz. Türkiye genelinde konut satışlarının artış trendinde olması olumlu bir durum. Bundan sonra da dönem dönem düzenlenen kampanyalar ve sağlanan destekler olursa sektör daha da hareketlenecek, stoklar eriyecek ve satışlar istenen seviyeye gelecek. Bunun sonrasında da yeni yatırımlar başlayacak. Özellikle döviz kuru ve kredi faizler konusu önemli, dövizdeki hareketliliğin sona ermesi ve konut kredi faizlerinin yüzde 1’in altına inmesi halinde inşaat sektörü yine hakettiği seviyeye gelecektir. Bizim işimizde kilit noktanın döviz ve faiz olduğu unutulmamalı, tedbirler bu yönde alınmalı. Kalıcı bir vergi düzenlemesi yapılarak, özellikle ilk konutunu alan kişiler için avantajlar sağlanması önemli.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.