DOLAR 32,3329
EURO 35,1892
ALTIN 2246,671
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: Paket sadece iyileştirme değil, yapısal değişim getirecek

    Abdüssamet Bahadır: Paket sadece iyileştirme değil, yapısal değişim getirecek
    01.06.2020
    A+
    A-

    Kamu bankalarının açıkladığı destek paketleri içinde birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz, 15 yıla varan vade ve aylık %0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunulmasına yönelik  Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır şunları söyledi:

    “Koronavirüs nedeniyle hız kaybeden satışların yeniden artışa geçmesi için sektör oyuncuları olarak olağanüstü bir çaba içerisindeydik. Çabalarımızın karşılığını alma noktasında hükümetimizin sunduğu destek paketini büyük bir mutlulukla karşıladık. Bu güne kadar her dönemde sunulan destek paketleri, satışların artırılmasında çok büyük bir rol oynadı. Koronavirüsün yarattığı sancılı dönemin ortadan kaldırılması yönünde atılan bu adım, sadece bir iyileştirme yaratmayacak aynı zamanda sektörümüzde yapısal bir değişim yaratacak. Orta gelirli yatırımcıları ev sahibi yapmayı amaçlayan 0,64 faiz oranıyla, 12 aya kadar ödemesiz, 15 yıla varan vade ile ödeme kolaylığı sunan paket ile birlikte konut geliştiriciler de planlanan yatırımlarını bu ölçekte yeniden değerlendirecekler. Yeni yatırımların çıkış noktası, pandemi nedeniyle oluşan yeni ihtiyaçlar, müstakil yaşam dalgası olacak. Konut geliştiricileri, daha çok yeşil alana sahip, izole yaşam sunan projeler geliştirme yolunda ilerleyecekler. Destek paketiyle birlikte değerlendirdiğimizde, yeni konut yatırımlarında orta gelirli yatırımcılar ana hedef kitle olacak. Paketin etkilerini yakın vadede bir toparlanma ve satışlarda hareketlilik, uzun vadede ise orta gelirli yatırımcıyı hedef alan yeni projeler olarak göreceğiz. Konuta erişim ve satın alma eğilimi kolaylaştıkça sektörümüzdeki yapısal değişim daha da belirginleşecek.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.