DOLAR 32,5961
EURO 34,7313
ALTIN 2498,462
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sarıçam kampüsü Daikin’i tercih etti 

    Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sarıçam kampüsü Daikin’i tercih etti 

    Doğru hava uzmanı Daikin, üstün teknolojili ürünleri ile ülkemizin önemli projelerinin iklimlendirme tercihi olmaya devam ediyor. Mucidi olduğu VRV klima sistemleri ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin de tercihi olan Daikin, Sarıçam Kampüsü’nde yer alan rektörlük binası, mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi, spor salonu ve merkezi kafeteryada 4 mevsim kesintisiz iklimlendirme konforu sunuyor.
    Gayrimenkul projelerinden AVM’lere kadar pek çok yeni projenin iklimlendirme çözüm ortağı olan Daikin, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sarıçam Kampüsü’nü de 4 mevsim kesintisiz konfora kavuşturdu. Mimari yapısı güneş ve rüzgarın etkilerine göre tasarlanan kampüste, iklimlendirme konforunun yanı sıra enerji verimliliği, yatırım ve işletme maliyeti gibi beklentileri de karşılayan Daikin VRV IV klima sistemleri tercih edildi.

    Sarıçam ilçe sınırları içerisinde yer alan ve 472 dönüm arazi üzerine inşa edilen Sarıçam kampüsünün ilk etabında rektörlük binası, mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi, spor salonu ve merkezi kafeterya yer alıyor. Müteahhitliğini Yıldızlar İnşaat ve Pilon Yapı’nın yaptığı üniversite projesinin mimari tasarımı ise Arikoğlu Arkitekt tarafından yapıldı.

    ADANA SICAĞINA ÖZEL MİMARİ

    Rüzgardan ve güneşten en iyi şekilde faydalanması düşünülerek yapılanan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sarıçam kampüsünde binalar, farklı disiplinlerin birbirleriyle kolay iletişim kurabilmesini sağlayacak şekilde tasarlandı. Tüm yerleşimin hakim rüzgar yönüne göre planlandığı kampüste, rüzgar koridorları yaratılarak tüm açık alanların rüzgardan faydalanması sağlandı. Ayrıca, direkt batıdan gelen güneş ışığının Adana’da yapılacak bir yapı için olumsuzluk yaratacağı planlanarak, en doğru yerleşimin kuzey-güney doğrultusunda olduğu tespit edildi.

    FARKLI İHTİYAÇLARA FARKLI ÇÖZÜMLER

    Yeşili kucaklayan kampüste, binaların yerleşiminde gösterilen bu özen iklimlendirme konusunda da gösterildi. Bu doğrultuda rüzgar ve güneşin proje üzerine etkileri dikkate alınarak, verimlilik ve tasarruf değerleriyle öne çıkan, kullanıcı tercihlerini ön planda tutan yenilenebilir enerji kaynaklı havadan havaya ısı pompası Daikin VRV IV Heat Recovery ve VRV IV Heat Pump sistemleri tercih edildi. Enerji verimliliği, yatırım ve çalışma maliyeti konularına özen gösterilen projede, bu beklentileri en üst seviyede karşılayacak cihazlara yer verildi. Daikin’in yeni nesil kullanıcı ve enerji dostu olan VRT (Değişken Soğutucu Akışkan Sıcaklığı) teknolojisine sahip Daikin VRV IV klima sistemi ile iklimlendirme konforu yaşayacak olan kampüste, rektörlük, mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi, spor salonu ve merkezi kafeterya bölümlerinin farklı ihtiyaçları da dikkate alındı. Isıtma ve soğutma yüklerini belirleyen en önemli faktörlerden biri de dış cephenin cam kaplama olmasından dolayı, ısı transferi ve güneş radyasyonundan etkilenmesi oldu. Bu yapılarda ihtiyaç duyulan farklı ısı yüklerine ve fonksiyonlarına yönelik Heat Recovery ve Heat Pump olarak iki farklı dış ünite seçeneği değerlendirildi.

    4 MEVSİM KESİNTİSİZ KONFOR

    Cam alanları fazla olan mahallerde gün içinde güneşin konumuna göre değişen ısıtma ve soğutma ihtiyacına da çözüm sunan VRV IV Heat Recovery sistem dış üniteler, ara mevsimlerde 10’ları aşan ESEER sezonsal verimlilik değerleri ile yüksek verimlilik sağlıyor. Böylece, Daikin’in tüm VRV IV dış ünitelerinde bulunan VRT teknolojisinin katkısı ile bu tür ara mevsimlerde çok yüksek verim değerlerine ulaşılıyor. Ayrıca, avantajlı özellikleri ile sektörün yeni trendi olarak kullanılan DX bataryalı klima santralinin VRV klima sistemine entegrasyonu ile projedeki tüm mahallerin taze hava ihtiyacı çözümleri yüksek verimde ve yüksek performansta sağlanıyor. Isı geri kazanımlı sistemde, içinde bölge kontrolünü gerçekleştiren bireysel tekli BS branşman seçme kutusuyla soğutma/ısıtma modu değiştirme fonksiyonunun etkinleştirilebilmesine imkan tanıyor.

    TAVAN YÜKSEKLİĞİNE GÖRE İÇ ÜNİTE SEÇİMİ

    Rektörlük binası, mühendislik ve doğa bilimleri fakültesinin ofis bölümünde ses basınç seviyesinin son derece düşük (düşük fan debisinde 27 dbA) ve alçak asma tavan yüksekliğine uygun 20 cm. yüksekliğindeki FXDQ-P2 ince gizli tavan tipi iç ünite ve FXAQ duvar tipi iç ünite tercih edildi. Kat hollerinde, ofis ve toplantı odası gibi ortak alanlar için yalnızca 24,5 cm yüksekliğindeki FXSQ-A model orta statik basınçlı gizli tavan tipi iç ünite, 360 derece hava üfleme kabiliyeti ile eşit debi ve hava dağılımını sağlayan FXFQ-A dairesel atışlı kaset tipi iç ünite ve ince-hafif tasarımı sayesinde dar koridorlarda montaja uyumlu FXCQ-A 2 yöne üflemeli tipi iç ünite seçildi. Yüksek tavan yüksekliğine sahip spor salonu ve merkezi kafeterya bölümünde ise 360 derece eşit hava dağılımı sağlayan FXFQ-A model dairesel atışlı kaset tipi iç ünite tercih edildi.

    DÜŞÜK İŞLETME MALİYETİ YÜKSEK VERİMLİLİK

    Kullanıcı dostu dokunmatik ekran kumandalarıyla tüm klima işlevlerine erişmenin mümkün olduğu VRV IV klima sistemi, kolay kullanımın yanı sıra akıllı enerji yönetimi de sağlıyor. Bu sayede enerji kaybı önlenirken, işletme maliyetinin düşürülmesi ve verimliliğin en üst düzeye çıkarılması hedeflendi. Yeni geliştirilen i-Touch Manager merkezi otomasyon ile enerji tüketimi ve faturalandırma, enerji kayıp kaynağını tanımlama, yerel olarak tam uzaktan internet erişimi, tüm iç-dış ünitelerin uzaktan arıza ve bakım için takibi, sistemin diğer sistemlerle uyumlu çalışabilmesi, otomatik iç ünite kaydı sağlandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.