DOLAR 32,5592
EURO 34,9419
ALTIN 2442,42
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Adidas originals tasarım ruhunu adidas global yöneticileri anlattı

    Adidas originals tasarım ruhunu adidas global yöneticileri anlattı
    22.09.2017
    A+
    A-

    Tasarım hikayesi “Esas olan her şey, olmayan hiçbir şey” felsefesine dayanan EQT, adidas Originals’ın Kolektif House’da düzenlenen söyleşisine ilham verdi. adidas Originals Global Ürün ve Sürdürülebilirlik Projeleri Müdürü Selin Brecht ile adidas Originals Kıdemli Tasarım Direktörü Erman Aykurt, tasarım süreçlerini ve kültürlerin ilham aldığı ortak hafızanın bu sürece etkilerini anlattı.

    adidas’ın tüm dünya metropollerinde hayata geçirdiği ‘Key City Attack’ projesinin bir ayağı olarak gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında önceki akşam Kolektif House’da özel bir söyleşi gerçekleşti. adidas Originals Global Ürün ve Sürdürülebilirlik Projeleri Müdürü Selin Brecht ile adidas Originals Kıdemli Tasarım Direktörü Erman Aykurt’un konuşmacı olduğu söyleşinin ana konusu, adidas Originals’ın tasarım dili ve EQT modelinin “Esas olan her şey, olmayan hiçbir şey” felsefesiydi.

    adidas Originals’ın tasarım ruhunu anlatan adidas Originals Kıdemli Tasarım Direktörü Erman Aykurt, adidas Originals’ın Pharrell Williams, Kanye West, Yohji Yamamoto gibi isimlerle iş birliklerinden de bahsetti. Markanın geçmişten ilhamını alan ve yüzünü geleceğe dönen tasarım hikayesiyle sunuma başlayan Aykurt, “Toplumlar değişir, şirketler değişir ama ortak hafıza farklıdır ve bireysel anı, duygulardan oluşur, kaybolmaz. Farklı tasarımcılarla bir ürün tasarlayabilirsiniz, ürün hep aynı kalabilir ama duygusu her tasarımla birlikte değişir. Geçmişten ilham aldığınız her ürün ortak hafızaya hizmet eder” dedi. Farklı tasarımcılarla çalışmanın kendisi için anlamından bahseden Aykurt, “Farklı tasarımcılar size çalışma şeklinizi sorgulatır ve sizi hep daha fazlasına zorlar” dedi.

    Tüm Zamanların En Etkileşimli Paylaşımı

    Konuşması sırasında Pharrell Williams’ın tasarım sürecinden de bahseden Erman Aykurt, “Pharrell insanlar için çalışıyor ve insani değerleri önemsiyor. Ne yaptığını çok iyi bildiğini ise, tasarım yaparken, katalogdaki en mutlu renkleri seçmesinden anlayabilirsiniz. adidas Originals için tasarladığı ilk koleksiyondaki Superstarlar ortaya çıktığında ona konseri öncesinde bir sürpriz yaptık. Modelleri gördüğünde, kuliste çoraplarıyla zıplayarak, sevinç çığlıkları atıyordu. Tüm tasarımlarla bir çember yapıp, ortasına geçip poz verdi. Bu sosyal medya paylaşımı, adidas Originals’ın gelmiş geçmiş en çok etkileşimi olan paylaşım oldu” diye konuştu.

    “Tasarıma giden yolda hayal etmek yaratmamız için en önemli evre” diyen Selin Brecht ise “Tasarım sürecinde ekip olarak farklı fikirler ve istekler bir araya geliyor. Günün sonunda konforlu ve gurur duyacağınız bir tasarım ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

    Çocukluğunu Türkiye’de geçiren ve Almanya’da büyüyen Erman Aykurt, Türkiye’de gelişmiş bir spor ayakkabı kültürü olduğundan bahsetti ve şunları söyledi: “İstanbul’da adidas Originals satın alma alışkanlıkları Tokyo ile benzerlik gösteriyor. Burada en çok tercih edilen modeller Stan Smith ve Superstar. Türkiye yeni neslin kendini ortaya koyduğu ve bu neslin kendini tanımladığı bir dönemden geçiyor ve bu süreç gerçekten çok ilgi çekici”.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.