DOLAR 32,3782
EURO 35,0264
ALTIN 2326,537
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ağaç işleme makineleri sektörünün ihracatı ithalatını geride bıraktı

    Ağaç işleme makineleri sektörünün ihracatı ithalatını geride bıraktı
    08.09.2017
    A+
    A-

    Türkiye mobilya sektörünün makine ihtiyacına cevap vermekte itici güç olan ağaç işleme makineleri ve yan sanayi sektörü,ihracatı, ithalattan fazla olmasıyla başarı grafiğini her yıl bir üst banda çıkarıyor. Bu ivme ile yılın ilk yarısında ihracatını 43 milyon dolara ulaştıran sektör, ülke ekonomisine de katkı vermeyi sürdürüyor.

    Her yıl gelişim gösteren Türkiye mobilya sektörünün itici gücü ağaç işleme makineleri sektörü, geçmişten getirdiği tecrübeyi teknolojiyle harmanlayarak yıllar içinde çok önemli yol kat etti.

    Kaçak: Yılın ilk yarısında yüzde 21 oranında büyüme kaydettik

    Gelinen nokta itibarıyla ağaç işleme makineleri ve yan sanayi sektörünün Türk makine sektörüne olan katkısının her geçen yıl artığını söyleyen Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) Genel Sekreteri Arif Onur Kaçak, geçtiğimiz yıllarda sektörün yaklaşık büyüklüğünün 190 milyon dolar olduğunun altını çizdi. Yılın ilkyarısında geçen yılın aynı dönemine göre üretimde yüzde 21 oranında büyüme kaydederek 60 milyon dolar gibi bir rakama ulaştıklarını söyleyen Kaçak, “İlk yarıyıl ihracatında 43 milyon doları yakaladık. İthalatta ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 38’lik bir azalma sağlayarak 28 milyon dolar bandında kaldık.” dedi.

    Özmert: Fuar, sektörün gelişimine katkı sağlamaya devam edecek

    Bu rakamlara bakarak sektörün geleceğinden emin olduklarının altını çizen REED TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Fatih Özmert, fuarlarda sektörün tüm paydaşlarının buluştuğunu ve ağaç işleme makineleri, mobilya yan sanayi ve aksesuarları alanında en yeni teknolojilerin yer aldığını söyledi. Fuarın Avrasya Bölgesi’nden sayısız sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturduğunu dile getiren Özmert, “Fuarlarımız her zaman, katılımcıların ve ziyaretçilerin beklediği bir platform olmayı başardı. Sektörün bilirkişilerinin konuştuğu ve sektörün tüm ihtiyaçlarını çözüm sunacak yeniliklerin yer aldığı bu platform, tüm endüstrinin bir araya geldiği, sektörle ilgili her türlü gelişmenin masaya yatırıldığı önemli bir buluşma noktası. Ayrıca sektörünün gelişimine de her zaman olduğu gibi önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.” dedi.

    REED TÜYAP tarafından Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) ve Mobilya Aksesuar Sanayiciler Derneği (MAKSDER) iş birliğiyle gerçekleştirilen Ağaç İşleme Makinesi-İntermob Fuarları ve Promatt Özel Bölümü; 14-18 Ekim 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.