DOLAR 32,5207
EURO 34,9378
ALTIN 2434,579
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ağah Uğur ile yeni medya sanatı üzerine keyifli sohbet

    Ağah Uğur ile yeni medya sanatı üzerine keyifli sohbet
    02.03.2019
    A+
    A-

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, Borusan Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Koleksiyoner Agah Uğur ile yeni medya sanatı üzerine hoş bir sohbet gerçekleştirdi.  

    Dernek üyeleri Selin Bozkurt, Çiğdem Eşrefizade, Handan Aral, Nermin Aşçıoğlu, Ece Mizrahi, Arzu Küfündür, Duygu Hayırlıoğlu, Füsun Kapki, Zeliha Kavuncu,  Yasemin Atatüre, Gözde Varol, Ayşen Laçinel, Sinem Gönç, Zeynep Gül Uzunkaya, Agah Uğur’u, Göktürk’te kurduğu “Whynot” sanat alanında ziyaret etti.

    Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Borusan Holding’te uzun yıllar Genel Müdür ve CEO’luk yaptıktan sonra görevini Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdüren Agah Uğur, profesyonel iş yaşamının dışında birçok sivil toplum kuruluşunun da yönetim kurulunda yer aldı.

    Sanatla ilgisinin İngiltere’de öğrencilik döneminde başlayan Agah Uğur, yıllar içinde farklı bir koleksiyona sahip oluyor. Agah Uğur, özellikle video art, fotoğraf ve yeni medya sanatına yoğun ilgi gösteriyor.

    Sanatseverlerin “Whynot” İlgisi

    Agah Uğur’un kurduğu, video odaları ve enstalasyonlara dönüştürdüğü bir dairede bulunan “Whynot” sanat alanı, sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

    Agah Uğur’un koleksiyonu, çağdaş Türk ve uluslararası sanatçıların çoğunlukla yeni medya çalışmalarından (video, nesne / heykel, enstalasyon, fotoğraf) oluşuyor. Video koleksiyonu ise, Türkiye’deki en büyüklerden biri olmanın yanı sıra en provokatif ve tutarlı sanat koleksiyonlarından biri olarak kabul ediliyor.

    BMW Sanat Rehberi (Art Guide) Koleksiyona Yer Verdi

    Agah Uğur’un koleksiyonu, dünyada ilgiyle takip edilen BMW Sanat Rehberi’nde de yerini aldı. 2012 yılından beri yayınlanan “The BMW Art Guide by Independent Collectors”, koleksiyonerlerin kişisel çağdaş sanat koleksiyonlarını sanatseverler ile buluşturuyor.  The BMW Art Guide’ın 5. edisyonu, Agah Uğur koleksiyonu ile beraber 43 ülkede, 196 şehirde bulunan 270 farklı kişisel çağdaş sanat koleksiyonunu içeriyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.