DOLAR 32,5669
EURO 34,9581
ALTIN 2445,892
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ahmet Polat’ın “The Myth of Men” isimli yeni sergisi dünyada ilk kez 8 Eylül’de Leica Gallery Istanbul’da

    11.09.2017
    A+
    A-

    Leica Gallery Istanbul, 8 Eylül – 2 Aralık tarihleri arasında Ahmet Polat’ın “The Myth of Men” başlıklı fotoğraf ve video yerleştirmelerden oluşan kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. 15. İstanbul Bienali’ne paralel olarak gerçekleşecek sergi, son yıllarda toplumsal cinsiyet çalışmalarının gündeminde olan erkeklik sosyolojisini konu ediniyor.

    Erkeklik sosyolojisi; kadınlık ve toplumda kadın olmak üzerine devam eden toplumsal cinsiyet çalışmalarına erkeklik ve toplumda erkek olmak kavramlarını ekliyor. Ahmet Polat, toplumdaki “erkeklik” kavramına farklı açılardan yaklaşıyor; temsil ettikleri sıfatlardan sıyrıldıkları kişisel zamanlarında hareketlerine ve hatta mimiklerine odaklanıyor; fiziksel ve duygusal samimiyeti ön plana çıkarıyor. Çekimleri Hollanda, Belçika ve Türkiye’de, genellikle erkeklerin bir araya geldiği kahvehane, sanayi mahallesi veya berber gibi klasik mekânlarda gerçekleştirilen The Myth of Men, aynı zamanda proje erkeklere özgü sünnet, pehlivan güreşi veya semazen öğretisi gibi ritüelleri de kaydediyor. Projelerinin üretim ve sunum aşamalarında yeni üretim teknikleri ve sunumları tercih eden Polat, Leica lensleri kullanılarak yapılan çekimlerde filmden fotoğrafa değil, fotoğraftan filme ulaşarak, yavaşlatılmış görüntülerle hareketli fotoğraflar üretiyor. Tek bir imajın yanıltıcı olabilecek temsiliyetine karşılık karakterleri canlandırıyor.

    Hollanda’da araştırmalarına başlanan ve Türkiye’de de gerçekleştirilen röportaj ve çekimlerle devam eden The Myth of Men projesi, Mondriaan Fund ve İstanbul Hollanda Konsolosluğu tarafından destekleniyor ve sergi, tiyatro oyunu ve konuşma serilerinden oluşuyor. 8 Eylül’de Leica Gallery Istanbul’da gerçekleşecek açılışla dünyadaki ilk gösterimi yapılacak The Myth of Men sergisinin tiyatro oyunu Hollanda’da gösterime başladı. Sergi boyunca düzenlenecek paralel etkinlikler kapsamında erkeklik sosyolojisi üzerine konuşmalar da Leica Gallery Istanbul’da yer alacak.

    Belgesel niteliğindeki projelerinde görsel anlatımın yanı sıra hikâyeye de önem veren Ahmet Polat, bugüne kadar birçok ülkede sergilenen Dark Moon, Kemal’s Dream ve A Bridge Too Far projelerinde olduğu gibi çeşitli coğrafyalarda yaşayan farklı kimliklerden insanları anlamayı ve anlatmayı tercih ediyor. Hikâyelerindeki kişilerin özel hayatlarına kendini davet ettiriyor, dışarıdan görünene değil, kişisele odaklanıyor. Bunu yaparken, toplumda kabul edilmiş yer ve kimliklerinden başlayarak, şehirle olan ilişkilerine, geleneklerini yaşama ve yaşatma yollarına ve kişisel bakış açılarına kadar iniyor.

    “The Myth of Men” sergisi 8 Eylül – 2 Aralık 2017 tarihleri arasında Pazartesi günleri hariç her gün Bomontiada’da yer alan Leica Gallery Istanbul’da görülebilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.