DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aida Begić Bırakma Beni filmi ile Çin’den ödülle döndü

    Aida Begić Bırakma Beni filmi ile Çin’den ödülle döndü
    07.11.2017
    A+
    A-

    8 mülteci çocuğun hayatını anlatan ‘Bırakma Beni’ filmi ile 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde prömiyerini yapan ödüllü yönetmen Aida Begić, geçtiğimiz günlerde Pingyoa Uluslararası Film Festivali (PYIFF)’nde görücüye çıktı ve ‘İzleyici Tercihi – Popüler Ödüller’ kategorisinde ‘en iyi film’ ödülüne layık görüldü. Boğaziçi Film Festivali’nde galası yapılacak olan filmin yönetmeni Begic aynı zamanda uluslararası uzun metraj film kategorisinin jüri başkanı. Türkiye’de geçen bu hikaye ile yönetmenin hedefinde Dubai, Cannes, Berlin ve Venedik film festivalleri var

    Daha önce Unutma Beni İstanbul filminin çekimleri için Türkiye’yi seçen yönetmen Aida Begic “Bu yıl da Bırakma Beni filmi ile tekrar Türkiye’deyim. Burası benim evim gibi oldu ve hiç yabancılık çekmiyorum. Sık sık Türkiye’ye geliyorum.” diyerek bu coğrafya ile kurduğu bağı özetledi. ‘Beni Bırakma’ filminde iki yıl süren ön hazırlık ve 13 farklı ülke vatandaşı ekip ile Suriyeli sekiz mülteci çocuğun hayatından kesitleri beyaz perdeye aktaran Aida Begic, sanatın birleştirici ve köprü kurucu yönünü vurguladı.

    Çin’de izleyicinin tercihiyle oluşturulan ‘Popüler Ödüller’ kategorisinde en iyi film: Bırakma Beni

    Bırakma Beni, Uluslararası Antalya Film Festivali’nde açılış filmi olarak gösterilmiş ve büyük beğeni toplamıştı.28 Ekim – 4 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen Pingyoa Uluslararası Film Festivali (PYIFF)’de popüler ödüller kategorisinde seyirci tarafından ‘en iyi film’ ödülüne layık görülen “Beni Bırakma” filmi için yönetmen Aida Begić’in hedefinde Dubai, Cannes, Berlin ve Venedik film festivalleri var. Bunula birlikte, daha ilk gösterimiyle birlikte BBC, TRT World, El Jazeeragibi uluslararası kanal ve yayınlarda kendini göstermeyi başaran ‘Bırakma Beni’ uluslararası arenada ilgiyle kendinden söz ettirmeyi başarıyor.

    Beşir Derneği’nin yürüttüğü kapsamlı bir proje olan ‘Yetim Projesi’ çerçevesinde çekilen filmin başarısını “çocukların dünyası üzerine kurulu bir film. Sadece onların dünyasını ve bakış açılarını yansıtıyor. Bu nedenle film sadece dram değil, her durumda umut ve sevginin çocuklar tarafından nasıl yeşertildiğinin bir yansıması” diyerek özetleyen Begic, filmin vizyona girmesiyle birlikte seyirciden de tam not alacağından emin.Uluslararası toplum tarafından görülmeyen ve/veya görmezden gelinen önemli bir konu hakkında farkındalık yaratmayı hedefleyen filmin geliri Beşir Derneği aracılığıyla yetim çocuklar yararına kullanılacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.