DOLAR 32,4748
EURO 34,7549
ALTIN 2439,447
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akıllı Şehirler’de ‘yerli ürünlerle’ sürdürülebilir güvenlik

    Akıllı Şehirler’de ‘yerli ürünlerle’ sürdürülebilir güvenlik
    09.08.2017
    A+
    A-

    Enerji tasarrufu ve otomasyonun ön planda tutulduğu Akıllı şehirler projelerinin önemi artırıyor. Arma Kontrol de güvenlik endüstrisinde yaptığı çalışmalarla akıllı şehirler projelerinde de entegre yerli hizmetler sunmaya devam ediyor. Ar-Ge çalışmaları devam eden Arma Kontrol, Endüstri 4.0 ile geleceğe de yatırım yapıyor.

    Artan dünya nüfusu beraberinde birçok farklı problemi de getiriyor. Doğal kaynakların kullanımı ve tükenebilir enerji kaynaklarının geleceği konusuna yönelik atılan adımlar pek çok farklı projeyi de beraberinde getirdi. Son yıllarda konuşulan en önemli projelerden biri ise; ‘’akıllı şehirler’’. Daha çok enerji tasarrufuna dayalı projede; karbon ayak izi azaltmadan, yenilenebilir enerjiye kadar pek çok farklı çalışma devam ediyor. Yeni nesil kentler olarak adlandırılan akıllı şehirlerde güvenlik konusunda neler yapılıyor?

    Akıllı şehirler projelerini yakından takip eden Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, “İnsanların rahat yaşayabilecekleri, birbirleriyle bağlantılı akıllı güvenlik sistemleriyle donatılmış olan “akıllı şehirler” kurulması için, “akıllı şehirler”e uygun yerli güvenlik ürünleri üretiyoruz. Yerli bir güvenlik ürünleri şirketi olarak geliştirdiğimiz ve güvenlik amaçlı konumlandırdığımız platformlarımızın en önemli özelliklerinden biri de mevcut diğer akıllı şehir uygulamaları ile birlikte çalışabilmesi. Bugün akıllı şehirler projeleri ile mevcut ürünlerimizi nasıl geliştirebilir, daha iyiye götürebiliriz soruların cevaplarını arıyoruz. Ar-Ge yatırımlarımız her sene artarak devam ediyor” diyor.

    Güvenlik endüstrisinde de yenilikçi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kartal, “Global çapta projelerde dünya standartlarına uygun ürünlerle yer almanın, sürdürülebilirlik açısından da önemli olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; ‘’Arma Kontrol olarak bugüne kadar pek çok farklı projenin altına imza attık. Projelerimiz için ürünlerimizi hep bir adım öteye taşıyacak yatırım ve araştırmalarda bulunduk. Bu konuda yapılan yatırımlar firmaların ileriye dönük sürdürülebilirliğini de etkiliyor.’’

    ‘Endüstri 4.0’a hazırlıklar son sürat devam ediyor’
    Dünyadaki pek çok firma ibresini akıllı şehirler projelerine çevirdi. Akıllı şehirler altyapısına uygun ürünler için düğmeye basan Arma Kontrol, endüstri 4.0’a geçerek çalışmalarda verimliliği üst seviyede tutmayı amaçlıyor. Mevcut ürünlerin bu sisteme hazır olduğunu belirten Kartal; ‘’Bugün dünyanın pek projesinde karşılaşabileceğiniz Arma Kontrol Road Blocker ve Mantar Bariyer Sistemleri, mikro işlemciler ve anakartlar sayesinde akıllı şehirler projelerine kolayca uyum sağlayabilir. Benzer ürün grubundaki güvenlik ürünleri birbirleriyle entegre olabiliyor. Bu konuda programlama gibi küçük detaylarla taleplere kolayca cevap verebiliriz’’ dedi.

    Sektördeki çoğu firmaya göre teknolojik açıdan önde olduğunu sözlerine ekleyen Kartal; “Arma Kontrol olarak teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Endüstri 4.0’a hazırlıklar son sürat devam ediyor. Bunun için gerekli çalışmalara başladık. Üretim aşamasındaki makine parkurumuz ile daha verimli bir sürece geçmenin arifesindeyiz. 2017 yılının sonuna doğru endüstri 4.0’dan tam kapsamlı verimlilik alacağımızı ön görüyoruz’’ dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.