DOLAR 32,3221
EURO 35,0959
ALTIN 2300,177
BIST 9046,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akkuş Gayrimenkul iki yılda 500’ü aşkın yeni konut üretecek

    Akkuş Gayrimenkul iki yılda 500’ü aşkın yeni konut üretecek
    31.10.2019
    A+
    A-

    Tekstil ve kimya sektörlerinde edindiği 30 yılı aşan köklü tecrübesini finansal gücüyle birleştirerek inşaat ve gayrimenkul sektörüne giren Akkuş Grup, grubun inşaat şirketi olan Akkuş Gayrimenkul ile hedef büyüttü. 2017 yılında Lüblanlı El Khatip Grup ortaklığıyla BOSS4 Gayrimenkul İnşaat’ı kuran şirket, önümüzdeki 2 yıl içerisinde 250 milyon TL’lik yatırımla 500’ü aşkın konuta imza atacak.

    Akkuş Gayrimenkul olarak inşaat ve gayrimenkul sektöründe 6 yılda çok sayıda projeye imza atarak kısa sürede sektörün en yenilikçi markaları arasına giren şirket, 2017 yılında Lübnanlı El Khatip Grup ile yüzde 50 ortaklıkla BOSS4 Gayrimenkul İnşaat’ı kurdu. Bu ortaklıkla 100 konutu sektöre kazandıran şirket, önümüzdeki 2 yılda, 250 milyon TL’lik yatırımla, 500’ü aşkın konut daha tamamlayarak Alya markası altında imza attığı projelere yenilerini ekleyecek.

    Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş:

    “Alya markasıyla yeni projelere imza atacağız”

    Türk- Lübnan ortak girişimi olarak kurdukları BOSS4 Gayrimenkul İnşaat şirketi ile Akkuş Gayrimenkul olarak Alya markasıyla imza attıkları projelere devam edeceklerini vurgulayan Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, bugüne kadar hayata geçirdikleri projeler hakkında şu bilgileri verdi:

    “Akkuş Gayrimenkul olarak ortaklık öncesinde Alya markasıyla 385 milyon TL’lik yatırımla 3 proje hayata geçirdik. Alya Trio projemizde 31, Alya Penta’da 58, Alya Residence’de 56 konutu inşa ederek teslimatını yaptık. Bu konutlarda yaşam başladı. Lübnanlı ortağımız Ahmet El Katip ile kurduğumuz BOSS4 Gayrimenkul İnşaat ile Beylikdüzü’nde hayata geçirdiğimiz 10 blokta 100 konut ve 8 ticari üniteden oluşan, Alya Grandis projemizi inşa ettik. Bu proje, bizim prestij projemiz oldu. Satışlarımızın yüzde 90’ını tamamladık. Burada yaşam başladı.15 adet dubleks dairemizin satışlarına çok yakında başlayacağız. Ortaklığımızın yeni projelerinden olan Alya Onist1’de 106, Alya Onist3’te ise 64 konut yer alıyor.”

    İnşaatı devam eden projeler yatırımcıyla buluşacak

    İnşaatı devam eden projeler hakkında bilgi veren Abdülkadir Akkuş, “Alya Onist 1 ve Alya Onist 3 projelerimizin inşaatı devam ediyor. Levent’te de 128 dairelik projemizin hafriyat çalışmalarına başlayacağız. 3 ay içinde projenin satış ofisini oluşturacağız. Eylül 2021’de de teslim edeceğiz. Esenyurt’ta hayata geçireceğimiz 208 konutluk projemizin ruhsatını aldık. Yakında başlayacağız. Beylikdüzü- Kavaklı’da da 106 konuttan oluşan Onist 1 ve 64 konuttan oluşan Onist3’ün yapımına başladık. Serinin devamı olan 86 konutluk Onist 2 projesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

    5 projeyle 500 konuta imza atacak

    Gayrimenkul ve inşaat sektöründen aldıkları güçle, önümüzdeki 2 yıl içerisinde 250 milyon TL’lik yatırımla, 500’ü aşkın konutu sektöre kazandırmayı hedeflediklerini belirten Abdülkadir Akkuş, “Bu kapsamda yakın ve uzun vadede Esenyurt’ta 208, AlyaOnist1’de 106, Alya Onist 2 projemizde 86, Alya Onist 3 projemizde 64, Levent’te hayata geçirmeyi planladığımız kentsel dönüşüm projesinde 128 konut olmak üzere 5 projede yaklaşık 592 konuta imza atacağız.” dedi.

    Tekstilde ilk 500’de

    Grup olarak 1993 yılında tekstil sektörüne adım atarak başlattıkları faaliyetlerini, attıkları dev adımlarla gerçek bir başarı hikâyesine dönüştürdüklerini kaydeden Abdülkadir Akkuş, “2006 yılında kurduğumuz tekstil üretim tesisi ve bugünkü fabrikamızın geniş üretim kapasitesiyle birlikte şirketimiz, ISO’nun Türkiye’deki en büyük 500 şirket sıralamasına girdi. Tekstil ile gelen başarılarımızdan sonra, akaryakıt ve inşaat alanlarında da Akkuş Grup olarak boy gösterdik. Bugün Türkiye ekonomisinin lokomotif firmaları arasında seçkin bir yere sahibiz.” diye belirtti.

    İnşaatın grup cirosundaki payı artacak

    Akkuş Grup olarak 2 yıldır, her yılı 250 milyon TL ciro ile kapattıklarını vurgulayan Abdülkadir Akkuş, “Bu seneki ciromuz da bu civarlarda olacak. Ciromuzun yüzde 60’ı tekstilden, geri kalanı ise inşaat ve kimya sektöründen geliyor. Önümüzdeki dönem, projelerimiz aracılığıyla ciromuzdan inşaatın aldığı payı artırmayı hedefliyoruz” diye sözlerine ekledi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.