DOLAR 32,3372
EURO 35,1762
ALTIN 2242,034
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aktif Yaşam’dan sağlık ve ekonomik önlem

    Aktif Yaşam’dan sağlık ve ekonomik önlem
    28.03.2020
    A+
    A-

    Aktif Yaşam yönetimi, dünyada ve ülkemizde yayılan Korona virüs salgınının etkisini azaltmak için hem kurum içi hem de hizmet verilen sitelerde yaşayan sakinlerin alması zorunlu tedbirleri ivedilikle hayata geçirdi.

    Aktif Yaşam’ın çoğunlukta Teknik Yapı projeleri olmak üzere sektörün bilinen markalı projelerinden 21 toplu konut sitesinde hizmet verdiğini ifade eden Aktif Yaşam Genel Müdür Vekili Osman Coşkun, “Hizmet verdiğimiz toplu konut projelerinde toplam 29 bin 560 kişi yaşıyor. Biz öncelikle tüm sitelerde tespit ettiğimiz 65 yas üstü site sakinlerine ulaştık. Tespit ettiğimiz yaklaşık 161 daireye sakinimizin talepleri olduğu takdirde günlük ihtiyaçlarının karşılanması yönünde hazırlık yaptık” dedi.

    Osman Coşkun, Aktif Yaşam’ın tüm imkanlarını seferber ederek ekonomik tedbirler aldığını da belirtti. Günün ekonomik şartlarını da göz önüne alarak site Yönetim Kurulları ile koordineli olarak bir genelge yayınlayan Aktif Yaşam, mevcut icra takiplerini ikinci bir talimata kadar durdururken, site içlerinde hizmet veren ve salgın dolayısıyla site sakinleri ve personelinin sağlığı için zorunlu olarak kapatılan kafe, berber, kuaför, sosyal tesis kiracılarından kapalı oldukları sürece kira alınmaması yönünde Yönetim Kurullarına teklif sundu.

    Genel ve spesifik tedbirler uygulanıyor

    Aktif Yaşam Gen. Müd. Vek. Osman Coşkun, Covid -19 virüsünün yayılmasına önlem amaçlı yapılan genel tedbirleri şöyle özetledi;

    -Site sakinlerinin günlük ihtiyaçlarının aksamamasına özen gösterilerek; telefon veya internet üzerinden verilen siparişleri getiren kurye/çalışanların site içerisine girişine izin sınırlama getirildi. Ancak siparişlerin daire sakinlerine ulaştırılması için her kapıda tek bir görevli istihdam edilmeye başlandı.

    -Her blok girişine el dezenfektanları konulurken ayakkabılarında da virüsten arındırılması için dezenfektan ile nemli hale getirilen paspaslar kullanılıyor.

    -Blok giriş kapıları, asansörler, posta kutusu ve panolar, otoparklar, turnike geçişleri, bodrum katlarında bulunan site sakinlerine ait depo alanları Covid-19 virüsle mücadele kapsamında her gün dezenfekte ediliyor.

    -Dış mekanlardaki çocuk parklarında el ile temas edilecek tüm alanları dezenfekte ediliyor.

    -Sakinlerin elle temas ettikleri, site giriş turnike ve küpeşteleri, blok kapı şifre tuşları, blok kapı tutamakları, asansör tuşları, asansör kapıları, otopark giriş kapıları her gün 3 kez dezenfektanlı sularla temizleniyor.

    Gen. Müd. Vek. Osman Coşkun koruyucu eldiven ve maske gibi standart zorunluluklara ek olarak Aktif Yaşam personelinin ekstra tedbirler alarak hizmet verdiğini aktardı. Bu kapsamda;

    -Yemekhane ve çalışma ofislerindeki masa düzeni, araları en az bir buçuk metre olacak şekilde tekrar düzenlendi. Yemek saat aralığı arttırılarak yemekhanede daha az sayıda insanın bir arada bulunması sağlandı. Özellikle personelin kullandığı cep telefonları ve mobil telefonları sadece kendilerinin kullanmasını kesinlikle başkasına ait telefonu kullanmamaları konusuna vurgu yapıldı.

    -Yönetim ofisleri ve resepsiyonlarda da benzer tedbirler alınarak, görev yapan personel ile site sakinleri ve ziyaretçiler arasındaki risk mesafesini gösteren bantlar çekildi.

    Kendi içinde de sıkı tedbirler alan Aktif Yaşam, görev yapan personelin vücut ateşlerini her gün kontrol ederek ateşi yüksek ölçülen ve bunun yanında baş ağrısı, öksürük ve halsizlik semptomu gösteren personeli tecrit ederek ivedilikle en yakın sağlık ocağına gönderdi. Yönetim, ayrıca görev yapan personelin bir arada bulunmamasını sağlamak için günlük istirahat saatlerini yeniden organize ederek 5-6 periyot halinde dinlenme çizelgesi düzenledi.

    Gen. Müd. Vek. Coşkun ayrıca sokağa çıkma yasağı ilan edilebileceği senaryosuna uygun olarak tüm projelerde normal hayatın devamı için yeterli personelin görevlendirilmesi ve alınacak tedbirlere yönelik Site Acil Eylem Planı hazırlandığını da sözlerine ekledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.