DOLAR 32,6007
EURO 34,8135
ALTIN 2502,383
BIST 9441,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    AKUT Spor kulübü sporcusu Birgül Erken’den bronz madalya

    AKUT Spor kulübü sporcusu Birgül Erken’den bronz madalya
    09.10.2018
    A+
    A-

    AKUT Spor Kulübü Derneği Sualtı Branşı sporcusu Birgül Erken, 29-30 Eylül’de yapılan CMAS-TSSF 2. Serbest Dalış Kaş Başka Open Yarışları’nda bronz madalya kazandı.

    CMAS-TSSF 2. Serbest Dalış Kaş Başka Open Yarışları 29 Eylül- 30 Eylül 2018 tarihleri arasında Antalya’nın Kaş ilçesinde yapıldı.

    İp destekli sabit ağırlık branşında 60 metre hedef derecesini başarıyla tamamlayarak uluslararası arenada bronz madalya kazanan Birgül Erken, bu branşta dünyanın en iyileri arasında yerini alarak Türk kadınının adını dünyaya duyurdu. Bu yarışta İtalya’dan Alessia Zecchini 1., Rusya’dan Marianna Gillespie 2. oldu.

    Millî sporcu Birgül Erken, ayrıca çift palet sabit ağırlık branşında da 66 metrelik performansı ile dünyanın en iyi atletleri arasında 4’üncü oldu. Bu yarışta Kolombiya’dan Sofia Gomez Uribe 1., Türkiye’den Derya Can 2., Türkiye’den Şahika Ercüment 3. oldu.

    Aldığı bronz madalyanın ardından bir açıklama yapan Birgül Erken, çift palet sabit ağırlık branşında güçlü olduğunu belirterek, “Daha derine dalabildiğim halde, hedef derecemi hava koşullarına ve kendi vücuduma iyi gelecek kadar düşürdüm. Daha iyileri için hazırım. Kendimi en iyi hissettiğim yerdeyim ve bu yola baş koydum” diye konuştu.

    Dünyadaki güçlü rakipleriyle aynı şartlarda antrenman yapmak için kısıtlı imkânlarla kamp yaptığını söyleyen Erken, “Hayalimin peşinden gitmeye devam edeceğim. Beni anlayan, heyecanımı paylaşan hayal ortağım sponsorlarıma teşekkür ederim. Ayrıca çabalarıma destek verecek ana sponsorumun da olacağına inanıyorum. Umarım daha iyi koşullarla yeni rekorlar kırmam için gereken ortam hemen oluşur.” dedi.

    Birgül Erken: “80 yaşına geldiğimde de dalıyor olacağım.”

    Sağlığı el verirse 80 yaşına geldiğinde bile dalış yapacağını söyleyen başarılı sporcu, serbest dalışın tecrübeli ve sakin sporcular tarafından ileri yaşlarda olmanın avantajını da kullanarak yapılabilecek bir spor olduğunu söyledi.

    Bu spora 42 yaşında başlayan ve vefatından önce 53 yaşındayken tüm branşlardaki rekorları elinde bulunduran Natalia Molchanov’nın izinden gittiğini söyleyen Birgül Erken, “Serbest Dalış yalnızca bir spor değildir, kendini tanıma yolculuğudur.” diyen Natalia benin idolümdü. Şimdi oğlu Alexey ile irtibattayım. Dünyanın en iyileri ile çalışma fırsatı buldukça büyük sıçramalar yaşadım. Dünyanın en iyi atletleri ile çalışmaya devam edeceğim. Çünkü güvenlik başta olmak üzere bu sporun riskini bertaraf etmek için buna mecburuz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.