DOLAR 32,5068
EURO 34,9583
ALTIN 2440,583
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Alerjinin altındaki neden D Vitamini eksikliği olabilir

    Alerjinin altındaki neden D Vitamini eksikliği olabilir
    22.06.2019
    A+
    A-

    Yaz mevsimiyle birlikte gündeme gelen alerji, ciddi sağlık sorunlarının başında geliyor. Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, yapılan son araştırmalarda D vitamini eksikliğinin,

     Başta astım olmak üzere diğer alerjik hastalıklarda etkisi olduğunu ifade ediyor.

     D vitamini eksikliği, kanserden, diyabete, bağışıklık sistemi hastalıklarından alerjik sorunlara kadar birçok hastalığa zemin hazırlıyor. Yapılan son araştırmalara göre D Vitamini eksikliğinin alerjik vakalarda yüksek oranda göründüğü ortaya çıktı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, alerjik rahatsızlığı olanların D vitamini değerlerine mutlaka baktırması gerektiğine dikkat çekti.

    Alerjisi olan çocukların D Vitamini seviyesine mutlaka bakılmalı

    Güneş ışığı vitamini olarak da bilinen D vitamini, vücudun genel sağlığı için büyük önem taşıyor. Son yıllarda D vitamini eksikliği, ülkemiz dahil tüm dünyada sık rastlanan ciddi bir sağlık sorunu haline geldi.  D vitamini eksikliğinde alerjik sorunların arttığı, bu nedenle alerjisi olan çocuklarda D vitamini ölçümünün yapılması, eksikliğin belirlenmesi halinde mutlaka tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Garipağaoğlu, eksiklik durumunda D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlerin tüketilmesinin yararlı olacağını belirtti. Özellikle astımlı çocuklarda D vitamini düzeylerinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

    Günlük D vitamini ihtiyacı 2 yaşın üstündeki tüm bireylerde 15 mikrogram

    Günlük alınması gereken D vitamini miktarını, iki yaşın üstündeki tüm bireylerde 15 mikrogram (mcg) olarak belirten Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, günümüzde çocukların birçok nedenle, yaz aylarında bile sokakta çok az vakit geçirdiklerini, bu nedenle D vitaminini yeterince alamadıklarını ifade etti.  Garipağaoğlu, çocuk beslenmesinde ebeveynlerin D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlere yönelmelerinin önemini vurguladı.

    Türkiye’nin ilk D vitamini ile zenginleştirişmiş şekil şekil peyniri; Misto

    Muratbey tarafından peynir severler ile buluşan Misto, D vitamini yönünden zenginleştirilmiş ve figürlü peynir kategorisinde Türkiye’de bir ilk olma özelliği gösteriyor. Çocukların en sevdiği hayvan figürlerinden dinozor, yunus, penguen, kedi, ördek ve tavşan gibi sevimli şekiller ile Muratbey, çocuklara peyniri sevdirerek, beslenmelerine katkı sağlıyor. Yüksek kalsiyum ve protein içeriğine D vitaminini de ekleyen Muratbey, çocukların gelişimi için annelerin en büyük destekçisi oluyor. 100 gram şekilli peynir yiyerek, günlük D vitamini ihtiyaçlarını yüzde 33 oranında karşılayan çocuklar, Misto ile sağlıklı atıştırmalıkların keyfine varacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.