DOLAR 32,5993
EURO 34,8274
ALTIN 2495,983
BIST 9467,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nde yeni dönem

    Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nde yeni dönem
    28.03.2017
    A+
    A-

    AYD (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği)’nin 9’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı, 27 Mart’ta Orjin Maslak’ta gerçekleştirildi. Dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, derneğin gelecek dönem stratejileri ve sektöre ilişkin son durum da masaya yatırıldı.


    Türkiye’deki yerli ve yabancı 124 üye AVM’yi, 53,5 milyar dolarlık yatırımı ve haklarını temsil eden tek çatı kuruluş olan AYD, yeni döneme 27 Mart’ta Orjin Maslak’ta düzenlediği Genel Kurul Toplantısı ile başladı.

    Organize perakende sektörüne yön veren; milli, toplumsal ve ekonomik fayda sağlayan AVM’lerin sözcüsü konumunda bulunan AYD’de, yeni dönem ile birlikte Başkanlık görevini üçüncü kez Hulusi Belgü üstlendi.

    AYD Olağan Genel Kurulu’nda yapılan oylamalarda oy birliği ile göreve seçilen yeni Yönetim, Denetim ve Danışma Kurulu, alışveriş merkezlerini her platformda temsilcisi olacak.

    Toplantıda 2017 – 2019 dönemine ilişkin yorumlarını paylaşan Hulusi Belgü;”2016 gerek ülkemiz gerekse ekonomimiz için zor bir yıl oldu. Yeni yıl ve AYD’nin yeni dönemi ile birlikte ülkemizin ekonomisine, istihdamına ve sektörümüzün geleceğine destek olmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

    Gelecek hedeflerine ilişkin de bilgiler paylaşan Belgü konuşmasına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yılı 100 Milyar Türk Lirası’nın üzerinde ciro ile kapattık. Bu yıl sonunda ciro hedefimiz 110 Milyar Türk Lirası. 2023’te ise 200 Milyar Türk Lirasını hedefliyoruz. Türkiye genelindeki AVM sayımızı yerli ve yabancı yatırımcılarımızın desteği ile bu yıl sonunda 385 – 390’a 2023’te ise 475’e yükseleceğini görüyoruz. Yine yıl sonuna kadar kiralanabilir alanlarımızı 11,1 milyon metrekareden 11,9’a, 2023’e kadar 15 milyon metrekareye yükseltebilmeyi amaçlıyoruz. Ziyaretçi sayılarımız 2016 sonunda 2,1 milyardı. 2017’yi 2,16, 2023’ü ise 2,8 milyar ziyaret ile kapatmayı arzu ediyoruz.”

    AYD’nin yeni dönem Yönetim Kurulu’ndaki isimler; Nuri Şapkacı, Avraam Alkaş, Fuat Atalay, Mustafa Cem Eriç, Gökşin Durusoy, Yurdaer Kahraman, Artuğ Çetin, Cenk Arson, Kemal Osman İllez, Hakan Kurt, Kazım Köseoğlu, Mehran Khoi, Gündüz Bayer, Nuh Acar, Levent Kirman, Samim Hatipoğlu, Didem Aydın, Hayal Olcay, Alison Ergüven, Gökhan Çetinsaya ve Orhan Murat İzci oldu.

    Danışma Kurulu Üyeleri ise Zafer Kurşun, Murat Özyeğin, Yüksel Mermer, Özcan Tahincioğlu, Mustafa Bayraktar, Avni Çelik, Gürcan Oral, Salih Bezci, Süleyman Çetinsaya ve Hüseyin Özdilek olarak belirlendi.

    Serhan Ercivelek, Elif Gemgirli, Orhan Demir, Sami Milli, Aydan Ormancı ve Murat Kayman ise Denetim Kurulu Üyeleri olarak AYD’nin çalışmalarına destek olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.